Ухвала
від 26.03.2024 по справі 331/1748/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

26.03.2024

Справа № 331/1748/24

Провадження № 2-н/331/155/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26березня2024 року місто Запоріжжя

Суддя Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Яцун О.О., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бестужевські Сади 2» про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за оплату з утримання будинків та споруд та прибудинкових територій, холодного водопостачання та водовідведення, теплопостачання,

В С Т А Н О В И Л А:

До Жовтневого районного суду міста Запоріжжя надійшла вищезазначена заява про видачу судового наказу про стягнення зОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,заборгованості заоплату зутримання будинківта спорудта прибудинковихтериторій,холодного водопостачаннята водовідведення,теплопостачання за період з 01.03.2021 року по 29.02.2024 року, у розмірі 27823,51 гривень, а також витрат на сплату судового збору у розмірі 302,80 гривень.

Вивчивши матеріали заяви, суддя встановила, що справа не підсудна Жовтневому районному суду міста Запоріжжя та підлягає направленню за підсудністю на розгляд до іншого суду з наступних підстав.

Відповідно до статті 162 ЦПК України, заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

За правилами ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , станом на 26.03.2024 року вбачається, що остання зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

За правилами ч. 8 ст. 165 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманих судом відомостей про місцезнаходження боржника юридичної особи або фізичної особи підприємця буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд постановляє ухвалу про передачу заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами за підсудністю.

Виходячи з вищенаведеного, суддею встановлено, що боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до території Салтівського району міста Харкова, а отже справа належить до територіальної юрисдикції Московського районного суду міста Харкова.

Положеннями п. 1) ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Частиною 3 статті 31 ЦПК України визначено, що передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Таким чином, враховуючи, що місце реєстрації боржника не відноситься до територіальної юрисдикції Жовтневого районного суду міста Запоріжжя, суддя приходить до висновку про необхідність, на підставі ч. 1 ст. 27, п. 1) ч. 1 ст. 31 ЦПК України, передати дану справу за підсудністю до Московського районного суду міста Харкова для розгляду за місцем реєстрації боржника ОСОБА_1 .

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 165, 259-260, 353 ЦПК України,

У Х В А Л И Л А:

Матеріали заявиОб`єднанняспіввласників багатоквартирногобудинку «БестужевськіСади 2»про видачусудового наказуза вимогоюпро стягненняз ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,заборгованості заоплату зутримання будинківта спорудта прибудинковихтериторій,холодного водопостачаннята водовідведення,теплопостачання за період з 01.03.2021 року по 29.02.2024 року, у розмірі 27823,51 гривень, а також витрат на сплату судового збору у розмірі 302,80 гривень, -передатиза територіальною підсудністю на розгляд до Московського районного суду міста Харкова (61005, місто Харків, проспект Ювілейний, 38Є).

Копію ухвали про передачу справи за підсудністю направити заявнику.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1) частини 1 статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.О. Яцун

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117892637
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —331/1748/24

Судовий наказ від 24.04.2024

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Поліщук Т. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні