Ухвала
від 26.03.2024 по справі 442/2350/24
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 442/2350/24

Провадження № 2/442/731/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

п р о з а л и ш е н н я п о з о в н о ї з а я в и б е з р у х у

"26" березня 2024 р. Суддя Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області Гарасимків Л.І. розглянувшиматеріали заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Партика О.В. ( м.Дрогобич, вул.Я.Осмомисла,10) до Приватного акціонерного товариства «Стебницьке гірночо-хімічне підприємство «Полімінерал» ( м.Стебник, вул.Дрогобицька,127) про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Дрогобицького міськрайонного судуЛьвівської областііз позовноюзаявою до Приватного акціонерного товариства «Стебницьке гірночо-хімічне підприємство «Полімінерал» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати.

Відповідно дост.175ЦПК Україниу позовнійзаяві позивачвикладає своївимоги щодопредмета спорута їхобґрунтування. Позовназаява подаєтьсядо судув письмовійформі іпідписується позивачемабо йогопредставником,або іншоюособою,якій закономнадано правозвертатися досуду вінтересах іншоїособи.

Відповіднодо ст.177ЦПК Українипозивач повинендодати допозовної заявиїї копіїта копіївсіх документів,що додаютьсядо неї,відповідно докількості відповідачіві третіхосіб. Правилацієї статтіщодо поданнякопій документівне поширюютьсяна позови,що виникаютьз трудовихправовідносин,а такожпро відшкодуванняшкоди,заподіяної внаслідокзлочину чикаліцтвом,іншим ушкодженнямздоров`я абосмертю фізичноїособи,незаконними рішеннями,діями чибездіяльністю органів,що здійснюютьоперативно-розшуковудіяльність,досудове розслідування,прокуратури абосуду. Уразі необхідностідо позовноїзаяви додаютьсяклопотання тазаяви позивачапро звільнення(відстрочення,зменшення)від сплатисудового збору,про призначенняекспертизи,витребування доказівтощо.

Допозовної заявидодаються документи,що підтверджуютьсплату судовогозбору увстановлених порядкуі розмірі,або документи,що підтверджуютьпідстави звільненнявід сплатисудового зборувідповідно дозакону. Позивачзобов`язаний додатидо позовноїзаяви всінаявні внього докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються позовнівимоги (якщоподаються письмовічи електроннідокази позивачможе додатидо позовноїзаяви копіївідповідних доказів). Дозаяви провизнання актачи договорунедійсним додаєтьсятакож копія(абооригінал)оспорюваного актачи договоруабо засвідченийвитяг знього,а уразі відсутностіакта чидоговору упозивача -клопотання пройого витребовування. До позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Згідно ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Як вбачається із поданих матеріалів справи суду, позивачем ОСОБА_1 не сплачено судовий збір за вимоги про стягнення моральної шкоди та витрати на правову допомогу.

Крім того, позивачем ОСОБА_1 не долучено Довідку про заборгованість по заробітній платі, оскільки розмір заборгованості по заробітній платі не співпадає із документами, долученими до матеріалів справи. Не долучено доказів звернення до товариства з вимогою надати таку довідку та не долучено доказів не можливості надання такої довідки.

З урахуванням викладеного, вважаю за необхідне залишити дану позовну заяву без руху, для надання позивачам можливості усунути недоліки.

Відповідно до ст.185 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених статтями 175, 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням позивачам строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. 175, 177, 185 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Партика О.В. ( м.Дрогобич, вул.Я.Осмомисла,10) до Приватного акціонерного товариства «Стебницьке гірночо-хімічне підприємство «Полімінерал» ( м.Стебник, вул.Дрогобицька,127) про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати,- залишити без руху.

Надати позивачу термін для виправлення недоліків протягом п`яти днів з моменту проголошення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у протилежному випадку позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І. Гарасимків

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117892989
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —442/2350/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Гарасимків Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні