Ухвала
від 26.03.2024 по справі 331/4782/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 26.03.2024 Справа № 331/4782/18

Запорізький Апеляційний суд


ЄУН 331/4782/18

Пр. № 22-ц/807/881/24

УХВАЛА

26 березня 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Крилової О.В.

суддів Кухаря С.В.

Полякова О.З.

вирішуючи питання за клопотанням Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі адвоката Кулініч Віти Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Міністерства аграрної політики та продовольства України на ухвалу Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 19 лютого 2024 року за заявою Міністерства аграрної політики та продовольства України, заінтересовані особи: Заступник прокурора Запорізької області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України, ОСОБА_1 , Державне підприємство «Бердянське агроторгове підприємство», Центральний відділ державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою Міністерства аграрної політики та продовольства України на ухвалу Жовтневого районного суду м.Запоріжжя від 19 лютого 2024 року за заявою Міністерства аграрної політики та продовольства України, заінтересовані особи: Заступник прокурора Запорізької області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України, ОСОБА_1 , Державне підприємство «Бердянське агроторгове підприємство», Центральний відділ державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про заміну сторони виконавчого провадження,

Справа призначена до розгляду на 09 квітня 2024 року на 11-20 год.

26 березня 2024 року до Запорізького апеляційного суду надійшло клопотання від Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі адвоката Кулініч Віти Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, в якому заявник просив провести судове засідання за його участю поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобі.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України передбачено, що суд за клопотанням сторони може постановити ухвалу про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Статтею 212 ЦПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Відповідно до ст. 212 ч. 3 ЦПК України зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно із ст. 212 ч. 4 ЦПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, з урахуванням обмежувальних заходів пов`язаних з введенням карантину на території України, а також того, що Положення про Єдину судову інформаційну-телекомунікаційну систему на даний час не прийнято, апеляційний суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у зв`язку з чим апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити вищезазначене клопотання.

Заслухавши доповідь судді-доповідача Крилової О.В., розглянувши клопотання Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі адвоката Кулініч Віти Миколаївни керуючись ст. ст. 212, 365, 366 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Клопотання Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі адвоката Кулініч Віти Миколаївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у цій справі задовольнити.

Забезпечити участь Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі адвоката Кулініч Віти Миколаївни у розгляді справи в судовому засіданні, яке призначене на 09 квітня 2024 року на 11-20 год. в приміщенні Запорізького апеляційного суду за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 162 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів: з використанням електронного цифрового підпису де вона зареєстрована як ОСОБА_2 - ІНФОРМАЦІЯ_1

Судове засідання відбудеться 09 квітня 2024 року на 11-20 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення, затвердженого Державною судовою адміністрацією України.

Ухвала оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий: О.В. Крилова

Судді: С.В. Кухар

О.З. Поляков

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117895922
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —331/4782/18

Постанова від 09.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Жукова О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні