Ухвала
від 26.03.2024 по справі 947/9277/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


справа № 947/9277/24

провадження № 2/947/2786/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

проведення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження

без проведення судового засідання та виклику сторін

26.03.2024 року м. Одеса

Суддя Київського районного суду м. Одеси Літвінова І.А., ознайомившись з позовною заявою Акціонерного Банку «Південний» до ОСОБА_1 про стягнення грошових коштів,

ВСТАНОВИВ:

За результатами здійсненого автоматизованого розподілу справі присвоєно єдиний унікальний номер 947/9277/24; головуючим суддею визначено суддю Літвінову І.А.

Пунктом 8 статті 28 ЦПК України передбачено, що позови, що виникають із договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів.

Відповідно до п. 2.5 договору комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, укладеного між АБ «Південний» та ОСОБА_1 місцем виконання договору є місцезнаходження (юридична адреса) Банку: АДРЕСА_1 .

Підсудність справи № 947/9277/24 Київському районному суду

м. Одеси визначається на підставі ч. 8 ст. 28 ЦПК України.

Справа відноситься до юрисдикції місцевого загального суду, як суду першої інстанції та підлягає розгляду в порядку позовного провадження.

Згідно з частиною першою статті 11 ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

За позовними вимогами позивач просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на свою користь заборгованість у загальному розмірі 7630,36 гривень, яка виникла внаслідок невиконання відповідачем умов договору та стягнути судові витрати.

Враховуючи, що справа у спорі між Акціонерним Банком «Південний» та ОСОБА_1 не відноситься до справ, які відповідно до частини четвертої статті 274 ЦПК Українине можуть бути розглянуті в порядку спрощеного провадження, ціна позову в цивільній справи не перевищує ста прожиткових мінімумів для працездатних осіб, справа є малозначною справою незначної складності, а також зважаючи на обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, суддя доходить висновку про доцільність розгляду цієї справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи, з урахуванням особливостей розгляду справи, встановлених статтею 279 ЦПК України.

За приписамичастинидругоїстатті279ЦПКУкраїнирозглядсправипосутів порядкуспрощеногопровадженняпочинаєтьсячерезтридцятьднівз днявідкриттяпровадженняу справі,якщосудовезасіданнянепроводиться. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 3,19,27,187,191,274,277279,353-355 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду позовнузаяву Акціонерного Банку «Південний» (ЄДРПОУ 20953647; місце знаходження: м. Одеса, вул. Краснова, 6/1) до ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; адреса з позову: АДРЕСА_2 ) простягненнягрошових коштів та відкрити провадження у цивільній справі № 947/9277/24.

Розгляд справи провести в порядку спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, якими є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ч.ч. 1, 2ст. 174 ЦПК).

Положеннямистатті 178-181 ЦПК Україниврегульовано підстави, час, черговість та вимоги щодо подання заяв по суті, зокрема відзиву (ст. 178 ЦПК), відповіді на відзив (ст. 179 ЦПК), заперечення (ст. 180 ЦПК) та пояснення третьої особи щодо позову або відзиву (ст. 181 ЦПК).

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК).

Вимоги щодо подання письмових доказів містяться у статтях 83,95 ЦПК України.

За правилами абзацу 2 частини восьмоїстатті 43 ЦПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Учасники судового процесу зобов`язанні повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження).

Учасники судового процесу повинні добросовісно виконувати процесуальні обов`язки, що встановлені чиннимЦПК Українита/або покладені на них судом, не зловживати правами та запобігати створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства з метою недопущення застосування до них судом заходів процесуального примусу, що визначені встаттями 143-148 ЦПК України.

Встановити відповідачу строк для подання до суду відзиву на позов - п`ятнадцять днів із дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі; заперечень (при наявності) проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження- п`ять днів з дня вручення ухвали; клопотання (за необхідністю) про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін - п`ятнадцять днів із дня вручення відповідачу ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачу строк для подання до суду відповіді навідзив відповідача (в разі одержання) - п`ять днів з дня одержання позивачем відзиву відповідача на позов; клопотання (при наявності) про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання до суду заперечень навідповідь позивача на відзив (в разі одержання) - п`ятнадцять днів з дня одержання відповідачем відповіді позивача на відзив.

Встановити строквчиненняпроцесуальнихдій учасникамисправи з 26 березня 2024 року по 26 квітня 2024 року.

При наявності процесуальних умов, розгляд цивільної справи № 947/9277/24 по суті в порядку спрощеного провадження розпочати з 29 квітня 2024року без проведення судового засідання та без повідомлення сторін, за наявними у справи матеріалами.

Копію ухвали направити сторонам; відповідачу за останнім відомим місцем реєстрації.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повідомити сторони про можливість ознайомитись з текстом ухвали за веб-адресою: www.reyestr.court.gov.ua; можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається - на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет /веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/fair/sud1512/.

Суддя Літвінова І. А.

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117896146
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —947/9277/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Літвінова І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні