Ухвала
від 26.03.2024 по справі 158/2223/23
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/2223/23

Провадження № 2/0158/16/24

У Х В А Л А

про призначення експертизи

26 березня 2024 року Ківерцівський районний суд Волинської області

в складі: головуючого - судді - Костюкевича О.К.

секретаря - Хмілевської І.О.

за участю позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Ківерці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дочірнього підприємства «Рибгосп «Цумань» ВАТ «Волиньрибгосп», Цуманської селищної ради про визнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею, -

в с т а н о в и в :

В провадженні Ківерцівського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Дочірнього підприємства «Рибгосп «Цумань» ВАТ «Волиньрибгосп», Цуманської селищної ради про визнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею.

Представником Відповідача ДП «Рибгосп Цумань» ВАТ «Волиньрибгосп» Кушніруком А.В. було заявлено клопотання про призначення по даній справі судової земельно-технічної експертизи з метою встановлення площі земельної ділянки необхідної для обслуговування належного позивачу нерухомого майна.

Представник позивача заперечувала щодо задоволення клопотання з тих підстав, що на її думку, наявність майна її довірителя на земельній ділянці, яка перебуває у користуванні відповідача, є підставою для визнання недійсним всього Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою, тому просила в задоволенні клопотання відмовити.

Згідно з ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов:

для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо;

сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Заслухавши учасників судового розгляду, аналізуючи матеріали справи, суд прийшов до висновку, що по даній цивільній справі слід призначити судову земельно-технічну експертизу, оскільки в силу вимог п. 2 ч. 3 ст. 12 ЦПК України суд зобов`язаний сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цих Кодексом.

Ухвалою суду від 11.10.2023 у даній справі було призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено судовим експертам ТзОВ «Експерт Інвест» (код ЄДРПОУ35298200, адреса: 43018, м. Луцьк, вул. Львівська, буд. 73А, кв. 24). Однак 21.03.2024 дану ухвалу було повернуто без виконання у зв`язку із звільненням експерта.

В судовому засіданні 26.03.2024 представником відповідача було підтримано раніше заявлене клопотання про призначення експертизи, проведення якої просив доручити Волинському відділенню Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз або ТзОВ "Волинь-експерт".

Позивач та представник позивача щодо призначення експертизи не заперечували, однак запропонували доручити її проведення судовому експерту ФОП ОСОБА_4 у зв`язку із значним навантаженням Волинського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, що призводить до тривалого виконання експертиз.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення клопотання та доручення проведення експертизи судовому експерту ФОП ОСОБА_4 з метою уникнення затягування проведення експертизи, що призведе до порушення розумних строків розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 103, 104, п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Призначити по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дочірнього підприємства «Рибгосп «Цумань» ВАТ «Волиньрибгосп», Цуманської селищної ради про визнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1) який розмір (площа) земельної ділянки є необхідним для обслуговування приміщення рибацького будинку на зимувалах, загальною площею 24,4 кв.м., що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , у відповідності з чинними будівельними нормами?

2) Яку геометричну форму та межі на місцевості повинна мати ділянка для обслуговування приміщення рибацького будинку на зимувалах, загальною площею 24,4 кв.м., що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Проведення експертизи доручити судовому експерту Мисковцю Назару Олександровичу: м. Луцьк, вул. Ковельська, буд. 1, кабінет № 10, поверх 3).

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на рахунок відповідача Дочірнє підприємство «Рибгосп «Цумань» ВАТ «Волиньрибгосп».

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Копію ухвали суду та матеріали цивільної справи направити для виконання експерту.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя

Ківерцівського районного суду О.К. Костюкевич

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117896328
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним Державного акту на право постійного користування землею

Судовий реєстр по справі —158/2223/23

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Костюкевич О. К.

Постанова від 16.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Постанова від 16.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Киця С. I.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні