Ухвала
від 25.03.2024 по справі 371/285/24
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 371/285/24

Номер провадження № 2/371/319/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

"25" березня 2024 р. м. Миронівка

Суддя Миронівського районного суду Київської області Кириленко М.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства комерційний банк «Приват Банк», третя особа, яка не заявляє вимог щодо предмету спору: Миронівський відділ державної виконавчої служби в Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про зняття арешту з майна,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (зареєстрованаза адресою: АДРЕСА_1 ),звернулася до суду з позовною заявою до Акціонерного товариства комерційний банк «Приват Банк» (місцезнаходження: буд. 1д, вул. Грушевського, м. КиївЄДРПОУ: 14360570, ), третя особа, яка не заявляє вимог щодо предмету спору: Миронівський відділ державної виконавчої служби в Обухівському районі Київської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (місце знаходження: буд. 58А, вул. Соборності, м. Миронівка, Обухівський район, Київська область)про зняття арешту з майна.

Позивач ОСОБА_1 у поданій до суду заяві просить витребувати докази, а саме:

- витребувати у приватного нотаріуса Миронівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко В.В. ( АДРЕСА_2 ) копію спадкової справи № 175/2016 (номер у Спадковому реєстрі 59454806);

- витребувати у приватного нотаріуса Миронівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко В.В. ( АДРЕСА_2 ) відомості про наявність/відсутність в Спадковому реєстрі реєстраційного запису про реєстрацію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Суд, оглянувши матеріали справи, зважає на наступне.

Відповідно до ч.ч. 1, 3ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно з положенням ч.1ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що заявником у поданій до суду заяві заявлено про витребування зазначених вище доказів, розгляд справи по суті не розпочатий, а самостійно заявник здобути докази не в змозі, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим і підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84,260,261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Миронівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко В.В.:

- копію спадкової справи № 175/2016 (номер у Спадковому реєстрі 59454806);

- відомості про наявність/відсутність в Спадковому реєстрі реєстраційного запису про реєстрацію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалу для виконання надіслати до приватного нотаріуса Миронівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко В.В. ( АДРЕСА_2 ).

Витребувані документи необхідно надати в строк до 15 квітня 2024 року.

Роз`яснити приватному нотаріусу Миронівського районного нотаріального округу Київської області Шепітко В.В., що відповідно дост.84ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.О.Кириленко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117898580
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —371/285/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Кириленко М. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Кириленко М. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Кириленко М. О.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Кириленко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні