Ухвала
від 26.03.2024 по справі 152/462/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/462/24

2/152/233/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

26 березня 2024 року м. Шаргород

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Роздорожна А.Г., перевіривши виконання вимог статті 175 ЦПК України по справі за позовом адвоката Солоненка Богдана Миколайовича, який знаходиться по АДРЕСА_1 , що поданий в інтересах ОСОБА_1 , мешканця АДРЕСА_2 , до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, що знаходиться по вул. Коцюбинського, 23, в с. Мурафа Жмеринського району Вінницької області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

у с т а н о в и в :

Ця позовна заява відповідає вимогам статті 175 ЦПК України.

Предметом позову є вимога про визнання строку для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , пропущеним позивачем з поважних причин та визначення позивачу додаткового строку для прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підставою позову є відмова нотаріуса видати позивачу свідоцтво про право на спадщину за законом у зв`язку із пропуском передбаченого законом строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Вважаю, що дану справу слід розглянути в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою до суду жодних інших клопотань чи заяв від позивача не надходило. Суд вважає, що під час підготовки справи до судового розгляду з метою з`ясування інформації про всіх потенційних спадкоємців необхідно витребувати у Шаргородської державної нотаріальної контори Вінницької області належним чином посвідчені копії спадкових справ, відкритих після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та після ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно з частиною сьомою статті 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Керуючись статтями 81, 175, 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у справі за позовом адвоката Солоненка Богдана Миколайовича, що поданий в інтересах ОСОБА_1 до Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та призначити підготовче судове засідання з викликом сторін на «23» квітня 2024 року на 9-00 год.

Встановити відповідачу строк до 23 квітня 2024 року для надання відзиву на позов.

Зобов`язати Шаргородську державну нотаріальну контору Вінницької області в строк до 23 квітня 2024 року надати Шаргородському районному суду копії спадкових справ, відкритих після ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Мурафа Шаргородського району Вінницької області та після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Семенівка Куп`янського району Харківської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі: https://sh.vn.court.gov.ua/sud0230//.

Копію ухвали направити сторонам у справі та в Шаргородську державну нотаріальну контору Вінницької області.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117902383
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —152/462/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні