Ухвала
від 26.03.2024 по справі 475/1390/23
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Вознесенський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/1390/23

Провадження № 2/475/398/23

У Х В А Л А

26.03.2024смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді - Єгорової Н.І.,

при секретареві - Маковецькій Л.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт.Доманівка клопотання представника позивача- адвоката Вовчанської Г.С. про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Прибузької сільської ради про визнання права власності на житловий будинок за набувальною давністю,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Прибузької сільської ради про визнання права власності на житловий будинок за набувальною давністю.

В судовому засідання від представника позивача- адвоката Вовчанської Г.С. надійшло письмове клопотання про витребування письмових доказів від Доманівського відділу ДРАЦС, а саме- копію актового запису про смерть ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ..Зазначені відомості мають суттеве значення по даній справі , так як впливають на вирішення даного спору по суті. Судове завсідання представник позивача просила провести без їх участі.

Відповідач в судове засідання не зявився, про час та місце розгляду справи двіччі повідомлений належеним чином.

Дослідивши клопотання та позовну заяву, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає частковому задоволенню.

Згідно ст.43, 49 ЦПК України позивач має право, в тому числі, й подавати заяви та клопотання.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується, обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів або причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Із позованої заяви вбачається, що ОСОБА_2 була власником спірного домоволодіння, щодо якого на даний час вирішується спір про право. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ..

Повний витяг з актового запису про смерть ОСОБА_2 представник позивача отримати самостійно не має можливості.

Враховуючи, що відсутність відомостей про смерть власника спірного майна, що впливає на визначення кола спадкоємців, має суттеве значення для справи та позбавляє суд можливості вирішити спір по суті, тому клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача задовольнити .

Витребувати від Доманівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) повний витяг з актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити Доманівсьткому відділу ДРАЦС Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) на виконання

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

По справі оголосити перерву до 19 квітня 2024р. 09.15 год.

суддя : Н. І. Єгорова

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117902689
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —475/1390/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні