Ухвала
від 26.03.2024 по справі 197/12/24
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/12/24

Номер провадження 2/213/756/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

26 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Мазуренко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Ємельянцевої Т.С.,

за відсутності учасників справи

розглянувши увідкритому судовому засіданнів приміщеннісуду ум.Кривому Розіцивільну справуза позовом ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Запєвалова Тетяна Володимирівна до Карпівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області про визнання права на земельну частку (пай),

В С Т А Н О В И В :

Учасники справи в судове засідання не з`явились, про час та місце його проведення повідомлялись належним чином.

Від представника позивача ОСОБА_2 надійшла заява, відповідно до якої просить провести судове засідання без її участі та участі позивача та вирішити клопотання про витребування доказів, яке зазначено в позовній заяві. Встановлено, що позовна заява, подана представником позивача, містить клопотання про витребування з архіву Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області копії документів щодо державного акту про право колективної власності на землю Червонівської/Новомалинівської сільської ради Широківського району з доданим до нього списку громадян, а також витребування інформації про розмір земельної частки (паю) по КСП ім. Шевченка, що був розташований в с. Явдітовка Широківського району.

Від відповідача надійшов лист, відповідно до якого просить розглядати справу за відсутності представника ради.

Треті особи про причини неявки не повідомили.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Встановлено, що клопотання про витребування доказів подане у встановлений законом строк, відповідає вимогам закону, є обґрунтованими, а тому підлягає задоволенню. Самостійно отримати вказані докази позивач не має можливості.

Керуючись ст. ст.76-81, 84, 247 ч.2, 260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з архіву Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (вул. Філосовська, 39-А, м. Дніпро, 49006):

- копію архівного примірника Державного акту про право колективної власності на землю, затвердженого згідно з рішенням сесії Червонівської/Новомалинівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області (на даний час Карпівська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області) від 10.01.1997 року №9а та зареєстрованого в книзі реєстрації державних актів на право колективної власності на землю записом Шр №5, та доданого до нього списку громадян;

- інформацію про розмір земельної частки (паю) по КСП імені Шевченка, що був розташований в с. Явдітовка Широківського району Дніпропетровської області.

Витребувані докази направити на адресу Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області до 25 квітня 2024 року.

Попередити про встановлену законодавством відповідальність винних осіб за ненадання доказів, відповідно до ч.ч.7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Мазуренко

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено27.03.2024
Номер документу117903435
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —197/12/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні