Ухвала
від 26.03.2024 по справі 169/255/24
ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 169/255/24

Провадження № 2/169/152/24

ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

26 березня 2024 року сел. Турійськ

Суддя Турійського районного суду Волинської області Хвіц Г.Й., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жительки: с. Липа, Ковельський (колишній Турійський) район, Волинська область, до ОСОБА_2 , жителя: АДРЕСА_1 , ОСОБА_3 , жительки: АДРЕСА_2 , місцезнаходження: м-н Центральний, 1, сел. Турійськ, Ковельський район, Волинська область, код ЄДРПОУ: 04333052, про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Турійської селищної ради Волинської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Позовна заява за формою і змістом відповідає вимогам статей 175 - 177 ЦПК України.

Позов предметно відноситься до цивільного судочинства, інстанційно та територіально підсудний Турійському районному суду Волинської області.

Наведене дає підстави для прийняття позовної заяви та відкриття провадження.

Заявлені вимоги відповідають положенням статей 19, 274 ЦПК України щодо наявності підстав для розгляду позову в порядку загального позовного провадження.

У зв`язку з цим слід визначити дату, час і місце проведення підготовчого засідання, а також строк для подання відповідачами відзиву на позов.

Крім того, відповідно до зазначених норм процесуального закону та з метою всебічного, повного й об`єктивного з`ясування обставин справи слід витребувати у приватного нотаріуса Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Гута В.П. інформаційні довідки зі Спадкового реєстру про спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину; заповіти/спадкові договори щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Керуючись статтями19,187,260ЦПК України,суддя

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Турійської селищної ради Волинської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі та розпочати підготовче провадження.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 10 годину 00 хвилин 17 квітня 2024 року в залі судового засідання Турійського районного суду Волинської області за адресою: вул. Луцька, 14, сел. Турійськ, Ковельський район, Волинська область, з повідомленням учасників справи.

Відповідача ОСОБА_2 повідомити про дату, час і місце підготовчого засідання через оголошення на офіційному вебсайті судової влади України.

Відповідачі мають право подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

У строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Витребувати у приватного нотаріуса Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Гута В.П. інформаційні довідки зі Спадкового реєстру про спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину; заповіти/спадкові договори щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

У випадку наявності спадкових справ щодо майна померлої ОСОБА_4 прошу надати також їх належним чином завірені копії.

Копію ухвали надіслати приватному нотаріусу Ковельського районного нотаріального округу Волинської області Гуту Василю Павловичу для виконання в строк до 15 квітня 2024 року в частині витребування доказів.

Відповідно до частин сьомої, восьмоїстатті 84 ЦПК Україниособи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо цієї справи, https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117910884
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —169/255/24

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні