Ухвала
від 26.03.2024 по справі 918/175/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Рівненської області

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013


УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

26 березня 2024 року м. РівнеСправа № 918/175/24

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Торчинюка В.Г., при секретарі судового засідання Гупалюк О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за позовом: Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка"

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Західноукраїнська м`ясопереробна компанія"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмета спору на стороні відповідача: Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Євроінс Україна"

про стягнення заборгованості в сумі 6 860 грн 05 коп.

Сторони не забезпечили явку уповноважених представників

ВСТАНОВИВ:

16 лютого 2024 року Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Уніка" звернулася до Господарського суду Рівненської області з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Західноукраїнська м`ясопереробна компанія" про стягнення заборгованості в сумі 6 860 грн 05 коп.

Ухвалою суду від 19 лютого 2024 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 918/175/24 за позовною заявою Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Західноукраїнська м`ясопереробна компанія" про стягнення заборгованості в сумі 6 860 грн 05 коп., визначено справу розглядати за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у справі призначено на 26 березня 2024 року.

В судове засідання 26 березня 2024 року позивач та відповідач не забезпечили явку уповноважених представників, хоча про дату, місце та час судового засідання належним чином повідомлені.

Щодо необхідності залучення третьої особи, слід вказати наступне.

Відповідно до пункту 1 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи викладене, господарський суд вбачає підстави для залучення Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Євроінс Україна" (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 102; ідентифікаційний код - 22868348) до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмета спору на стороні відповідача, оскільки судове рішення по справі може вплинути на права та обов`язки цієї юридичної особи.

Відповідно до п. 1 ст. 181 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Пунктом 3 частини 2 статті 185 ГПК України передбачено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ст. 194 ГПК України завданням розгляду справи по суті є розгляд та вирішення спору на підставі зібраних у підготовчому провадженні матеріалів, а також розподіл судових витрат.

Згідно із ч. 2 ст. 195 ГПК України суд розглядає справу по суті протягом тридцяти днів з дня початку розгляду справи по суті.

Враховуючи вищевикладені обставини та те, що наданий ГПК України строк на проведення підготовчого провадження у справі сплив та судом здійснено усі необхідні та достатні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи, суд дійшов висновку щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Крім того, для дотримання принципів змагальності, суд повідомляє, що судом буде здійснено перехід до розгляду справи по суті безпосередньо у наступному судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 182, 183, 202, 234, Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Закрити підготовче провадження у справі № 918/175/24.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті на "16" квітня 2024 р. на 13:00 год., засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: вул. Набережна, 26А, м. Рівне, зал судових засідань № 16.

3. Залучити до участі у справі Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Євроінс Україна" (03150, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 102; ідентифікаційний код - 22868348) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмета спору на стороні відповідача.

4. Третій особі, надати суду у строк до 15 квітня 2024 року письмові пояснення щодо суті спору.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 26 березня 2024 року та оскарженню не підлягає.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Вадим Торчинюк

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117911585
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —918/175/24

Судовий наказ від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Рішення від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Рішення від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Торчинюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні