Ухвала
від 25.03.2024 по справі б-39/126-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"25" березня 2024 р. Справа № Б-39/126-08

Господарський суд Харківської області у складі:

судді: Байбака О.І.

при секретарі судового засідання Пугачові Д.І.

розглянувши матеріали справи

за заявоюПриватного підприємства "ХПП" про визнання банкрутом за участю представників:

представники сторін не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду Харківської області перебуває справа № Б-39/126-08 за заявою Приватного підприємства "ХПП" про визнання банкрутом.

Постановою господарського суду Харківської області від 15.10.2008 приватне підприємство "ХПП" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Булижина І.В.

Ухвалою суду від 20.04.2009 звільнено арбітражного керуючого Булижина І.В. від виконання обов`язків ліквідатора ПП "ХПП", призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Фоміна Г.В.

Ухвалою суду від 20.02.2014 припинено повноваження арбітражного керуючого Фоміна Г. В. як ліквідатора у справі; призначено ліквідатором ПП "ХПП" арбітражного керуючого Данченка А.С.

Розпорядженням в. о. керівника апарату суду № 81/2019 від 28.01.2019, у зв`язку з відсутністю повноважень на здійснення правосуддя судді Швидкіна А.О., відповідно до п. 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, був призначений повторний автоматизований розподіл справи № Б-39/126-08.

Повторним автоматизованим розподілом судової справи між суддями справа № Б-39/126-08 призначена для розгляду судді Савченко А.А.

Розпорядженням в. о. керівника апарату суду № 611/2019 від 09.09.2020, у зв`язку зі звільненням з посади судді Савченко А. А., відповідно до п. 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, призначений повторний автоматизований розподіл справи № Б-39/126-08.

Повторним автоматизованим розподілом судової справи між суддями справа № Б-39/126-08 призначена для розгляду судді Байбак О.І.

Ухвалою Господарського суду Харківської області від 10.09.2020 справу № Б-39/126-08 прийняти до розгляду новим складом суду; звіт ліквідатора призначено до розгляду в судовому засіданні на 05.10.2020; повторно зобов`язано учасників провадження у справі про банкрутство виконати вимоги ухвал господарського суду Харківської області від 13.08.2020 у справі № Б-39/126-08.

Розгляд звіту ліквідатора неодноразово відкладався.

Суд констатує, що з початку повномасштабної агресії російської федерації на територію України 24.02.2022 ліквідатор Данченко А.С. звітів про хід проведення ліквідаційної процедури не надавав.

З цього приводу суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою.

Відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою зокорема у разі: невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого.

З огляду не тривале невиконання ліквідатором Данченко А.С. своїх обов`язків стосовно надання суду звітів про хід ліквідаційної процедури у даній справі, відстуність в суду жодних відомостей про вказане, неодноразове неприбуття ліквідатора на судові засідання (тоді як відповідними ухвалами явка ліквідатора визнавалася обов`язковою), суд вважає наявними підстави для відсторонення арбітражного керуючого Данченко А.С. від виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство ПП "ХПП".

Врішуючи питання про призначення ліквідатора у справі про банкрутство Приватного підприємства "ХПП" суд зазанчає.

Згідно з абз. 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) чи зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи).

В даному випадку, п. 4 ухвали Господарського суду Харківської області від 31.01.2024 суд запропонував кредиторам визначитися з кандидатурою нового арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у справі про банкрутство Приватного підприємства "ХПП" та надати суду пропозиції з цього приводу в передбаченому Законом порядку до наступного судового засідання.

Однак, станом на дату винесення даної ухвали будь-яких пропозицій щодо кандидатури ліквідатора ні від кредиторів ні від комітету кредиторів не надходило.

25.03.2024 до суду надійшла заява арбітражного керуючого Шуби Володимира Івановича (вх. № 7915 від 25.03.2024), в якій надає свою згоду на призначення його ліквідатором у справі № Б-39/126-08.

З цього приводу суд зазанчає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 КУзПБ, арбітражним керуючим може бути громадянин України, який має вищу юридичну або економічну освіту другого (магістерського) рівня, загальний стаж роботи за фахом не менше трьох років або не менше одного року після отримання відповідної вищої освіти на керівних посадах, пройшов навчання та стажування протягом шести місяців у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства, володіє державною мовою та склав кваліфікаційний іспит.

Відповідно до ч. 3 ст. 28 Кодексу розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають реальний чи потенційний конфлікт інтересів;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Як вбачається з заяви арбітражного керуючого Шуби В. І. (вх. № 7915 від 25.03.2024) судимості за вчинення корисливих злочинів та заборони суду займатися діяльністю арбітражного керуючого він не має; управління боржником раніше не здійснював: не є заінтересованою особою стосовно боржника та кредиторів відповідно до Кодексу України з процедур банкрутства.

До заяви приєднано копії: свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 467 від 15.03.2013), резюме, договору добровільного страхування цивільно-правової відповідальності арбітражного керуючого № 046-0002010/01ВАК від 18.08.2023, квитанцію про сплату страхового платежу, паспортних даних та ідентифікаційного коду.

Враховуючи вищевикладене, беручи до уваги відсутність будь-яких пропозицій кредиторів або комітету кредиторів щодо кандидатури ліквідатора у справі про банкрутство ПП "ХПП", з метою належного здійснення всіх необхідних заходів для проведення ліквідаційної процедури ПП "ХПП", суд дійшов висновку призначити ліквідатором ПП "ХПП" арбітражного керуючого Шубу В. І. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 467 від 15.03.2013).

При цьому, з огляду на призначення нового ліквідатора суд вважає за необхідне зобов`язати арбітражного керуючого Данченка А. С. передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору ПП "ХПП" арбітражному керуючому Шубі В. І. протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали.

Враховуючи наведене, на підставі ст. ст. 2, 28, 48,60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 3, 42, 216, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відсторонити арбітражного керуючого Данченка Андрія Сергійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1176 від 17.06.2013) від виконання повноважень ліквідатора у справі № Б-39/126-08 про банкрутство Приватного підприємства "ХПП".

2. Призначити ліквідатором Приватного підприємства "ХПП" арбітражного керуючого Шубу Володимира Івановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 467 від 15.03.2013, адреса: 61165, м. Харків, вул. Космічна, буд. 26, к. 313, ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

3. Зобов`язати арбітражного керуючого Данченко А.С. передати арбітражному керуючому Шубі В. І. за актом приймання-передачі протягом 5 днів з дня отримання даної ухвали всі наявні документи з процедури банкрутства Приватного підприємства "ХПП".

4. Зобов`язати ліквідатора Шубу Володимира Івановича завершити ліквідаційну процедуру у справі про банкрутство ПП "ХПП", та надати суду відповідний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

5. Відкласти судове засідання з розгляду звіту ліквідатора на "25" березня 2024 р. о(об) 10:00 год.

6. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під`їзд, зал № 105.

7. Викликати на судове засідання представників кредиторів та ліквідатора з належним чином оформленими повноваженнями на участь у справі. Про неможливість прибуття обов`язково повідомити суд до початку судового засідання.

Ухвалу направити ліквідатору, арбітражному керуючому Данченку А.С., арбітражному керуючому Шубі В. І., кредиторам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку, та строк, передбачені ст. 254-257 ГПК України з урахуванням вимог п. 17.4 Прикінцевих положень та п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

Суддя Байбак О.І.

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117911689
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б-39/126-08

Ухвала від 08.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 31.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 06.12.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

Ухвала від 05.07.2023

Господарське

Господарський суд Харківської області

Байбак О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні