Ухвала
від 26.03.2024 по справі 357/13226/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/13226/23

Провадження № 2/357/194/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2024 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді Кошель Б. І.

при секретарі Нізовій А. Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду №6 м. Біла Церква за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг», Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Квартирно-експлуатаційний відділ м. Біла Церква про припинення права постійного користування земельною ділянкою та визначення права власності на земельну ділянку, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області з цивільним позовом до Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг», Міністерства оборони України про припинення права постійного користування земельною ділянкою та визначення права власності на земельну ділянку.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.10.2023 року головуючим суддею визначено суддю Кошеля Б.І. та матеріали передані для розгляду.

Ухвалою судді від 03 листопада 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по цивільній справі за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 01 березня 2024 року підготовче провадження у справі було закрито та призначено справу до розгляду по сіті на 26.03.2024 року.

Сторони в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду спарви повідомлені належним чином.

Судом 08.03.2024 року за вх..№12884 отримано заяву, в які позивач просив залишити без розгляду позовну заяву. Наслідки залишення позову без розгляджу йому роз`яснені та зрозумілі.

Представник відповідача Міністерства оборони України - Журавльов А.В., надав суду заяву, яка була зареєстрована канцелярією суду 26.03.2024 року за вх..№16825, в якій просив розгляд справи проводити у його відсутності, щодо задоволення клопотання про залишення позову без розгляду не заперечує.

Суд визнав можливим розглянути заяву про залишення позовної заяви без розгляду без участі учасників справи, оскільки їх неявка не перешкоджає вирішенню питання про залишення позовної заяви без розгляду.

Судом 26.03.2024 рокуза вх..№16824 отримано заяву, за підписом представника третьої особи ОСОБА_2 , в якій останній просив розгляд справи проводити у його відсутності, не заперечує щодо задоволення клопотання про залишення позову без розгляду.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Згідно ч. 3 ст. 13 ЦПК України, такий принцип цивільного судочинства як диспозитивність полягає, в тому числі, у праві учасників справи розпоряджатися своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Таким чином, оскільки позивачем у добровільному порядку до початку розгляду справи по суті, подано заяву про залишення позову без розгляду і це не порушує нічиїх прав та охоронюваних законом інтересів, суд вважає за можливе залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг», Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Квартирно-експлуатаційний відділ м. Біла Церква про припинення права постійного користування земельною ділянкою та визначення права власності на земельну ділянку.

Згідно ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись ст.ст. 257, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Державного підприємства Міністерства оборони України «Білоцерківський військовий торг», Міністерства оборони України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Квартирно-експлуатаційний відділ м. Біла Церква про припинення права постійного користування земельною ділянкою та визначення права власності на земельну ділянку - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала суду може бути оскаржена до апеляційної інстанції безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Особи, які не були присутніми в судовому засіданні при оголошенні ухвали, мають право на її оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Суддя Б. І. Кошель

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117912305
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права постійного користування земельною ділянкою та визначення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —357/13226/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Кошель Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні