Вирок
від 26.03.2024 по справі 369/18298/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/18298/23

Провадження № 1-кп/369/1349/24

В И Р О К

іменем України

26.03.24 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

за участю прокурорів ОСОБА_3 , ОСОБА_4

за участю обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця с. Мар`янівка Васильківського району Київської області, маючого середню освіту, неодруженого, офіційно не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого вироком Києво-Святошинського районного суду Київської області від 20.01.2022 за ч.1 ст. 185, ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 186, ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 (три) роки,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України, -

встановив:

07.10.2023, близько 12 години 36 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Єва» - ТОВ «РУШ», що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , маючи прямий умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом вільного доступу, викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «РУШ», а саме: чоловічу туалетну воду «Расо Rabanne 1 Million» об`ємом 100 мл вартістю згідно висновку судово-товарознавчої експертизи 1 682 гривні 16 копійок без урахування ПДВ, які сховав під куртку в яку був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар ОСОБА_5 пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього, після чого з місця злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «РУШ» матеріальну шкоду на суму 1682 гривні 16 копійок без урахування ПДВ.

11.10.2023, близько 09 години 17 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Єва» - ТОВ «РУШ», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Лесі Українки 19, маючи прямий умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом вільного доступу, викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «РУШ», а саме: чоловічу туалетну воду «Versace Eau Fraiche» об`ємом 100 мл вартістю згідно висновку судово-товарознавчої експертизи 1 279 гривень 90 копійок без урахування ПДВ, яку сховав до кишені куртки в яку був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар ОСОБА_5 пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього, після чого з місця злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «РУШ» матеріальну шкоду на суму 1 279 гривень 90 копійок без урахування ПДВ.

24.10.2023, близько 00 годин 02 хвилини, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО» - ТОВ «ОККО-ДРАЙВ», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Київська буд. 38, маючи прямий умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом вільного доступу, викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «ОККО- ДРАЙВ», а саме: одну пляшку лікеру «Jagermeister» об`ємом 0,7 л вартістю згідно висновку судово-товарознавчої експертизи 551 гривня 20 копійок без урахування ПДВ, яку сховав під жилетку в яку був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар ОСОБА_5 вийшов з приміщення АЗС «ОККО» не розплатившись за товар, після чого з місця злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» матеріальну шкоду на суму 551 гривня 20 копійок без урахування ПДВ.

25.10.2023, близько 16 години 55 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Єва» - ТОВ «РУШ», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Південна, 19, де маючи прямий умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «РУШ», а саме: парфумовану чоловічу воду «DolceGabbana» об`ємом 100 мл., вартістю 1673 гривень 08 копійок, без урахування ПДВ, які поклав до свого одягу у якому був одягнений того дня, а саме до правої кишені верхнього одягу. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та направився до виходу з магазину та пройшовши який пішов у невідомому напрямку, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому ТОВ «РУШ» матеріального збитку згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 1673 гривень 08 копійок.

30.10.2023 близько 12 год. 45 хв., ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Варус» - ТОВ «Омега», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, м. Вишневе, вул. Європейська, 31-А, де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «Омега», а саме: 9 електронних сигарет PAAR 1500 5%, 5,6 мл - Moonlight вартістю 2835 гривень 00 копійок без урахування ПДВ, які поклав до свого одягу у якому був того дня, а саме до внутрішньої кишені своєї куртки. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та направився до виходу з магазину та пройшовши який пішов у невідомому напрямку, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому ТОВ «Омега» матеріального збитку згідно висновку судово- товарознавчої експертизи на суму 2835 гривень 00 копійок.

06.11.2023, близько 18 години 18 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО» - ТОВ «ОККО-ДРАЙВ», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Київська буд. 38, маючи прямий умисел, спрямований на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконного збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно, шляхом вільного доступу, викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «ОККО-ДРАЙВ», а саме: одну пляшку рому «Captain Morgan Spiced Gold» об`ємом 1,5 л вартістю згідно висновку судово-товарознавчої експертизи 1 223 гривні 20 копійок без урахування ПДВ, яку сховав під жилетку в яку був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар ОСОБА_5 вийшов з приміщення АЗС «ОККО» не розплатившись за товар, після чого з місця злочину зник, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» матеріальну шкоду на суму 1 223 гривні 20 копійок без урахування ПДВ.

10.11.2023, близько 09 години 30 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Аврора» - ТОВ «Вигідна покупка», що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «Вигідна покупка», а саме: пристрій зарядний літій-полімерн. 10000 мА-год, вартістю 399 гривень 00 копійок без урахування ПДВ та машинку для стрижки волосся, бритва та тример 3 в 1, 220 В, вартістю 299 гривень 00 копійок без урахування ПДВ, які поклав за комір куртки, в яку був одягнений, а саме до внутрішньої кишені. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та вийшов з приміщення магазину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «Вигідна покупка» майнової шкоди згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 698 гривень 00 копійок.

01.12.2023, близько 18 години 00 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «СмартКіт», який належить ФОП ОСОБА_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці зарядний пристрій «Borofone 20000 mAh BJ17A» вартістю 867 гривень 49 копійок без урахування ПДВ, який поклав за комір куртки, в яку був одягнений, а саме до внутрішньої кишені. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та вийшов з приміщення магазину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив ОСОБА_6 майнової шкоди згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 867 гривень 49 копійок.

04.12.2023, близько 09 години 15 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який належить ТОВ «МАССМАРТ», що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці 1 пляшку «Напій на основі рому Peaky Blinder Black Spiced 0.7 L 40%» вартістю 321 гривень 50 копійок без урахування ПДВ, який поклав за комір куртки, в яку був одягнений, а саме до внутрішньої кишені. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та вийшов з приміщення магазину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «МАССМАРТ» майнової шкоди згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 321 гривень 50 копійок.

14.12.2023, близько 10 години 50 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який належить ТОВ «МАССМАРТ», що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці 1 пляшку «Текіла Espolon Bianco 0.75л 40%» вартістю 916 гривень 55 копійок без урахування ПДВ, який поклав за комір куртки, в яку був одягнений, а саме до внутрішньої кишені. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та вийшов з приміщення магазину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим спричинив ТОВ «МАССМАРТ» майнової шкоди згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 916 гривень 55 копійок.

14.12.2023, близько 11 години 20 хвилин, ОСОБА_5 перебуваючи в приміщенні торгового залу магазину «Дніпро-М» - ТОВ «Мережа магазинів «ДНІПРО-М», що знаходиться за адресою: Київська область, Бучанський район, м. Вишневе, вул. Молодіжна, 32, де маючи прямий умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна, переслідуючи корисливий мотив та мету незаконно збагатитися, діючи в умовах воєнного стану, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв з полиці товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «Мережа магазинів «ДНІПРО-М», а саме: кутову шліфувальну машинку «Дніпро-М» GS120S, вартістю 1336 грн. без врахування ПДВ, яку поклав за комір куртки, в яку був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, вчиненого повторно, діючи в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, не розрахувавшись за нього, вийшов з приміщення магазину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд та спричинивши ТОВ «Мережа магазинів «ДНІПРО-М» майнової шкоди згідно висновку судово-товарознавчої експертизи на суму 1336 грн. без врахування ПДВ.

21.12.2023 о 10 год. 47 хв., ОСОБА_5 прийшов до магазину «Розетка», розташованого за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Соборна, 4, який на праві приватної власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Розетка.Уа», код ЄДРПОУ 37193071, (далі- ТОВ «Розетка.Уа»), де у нього повторно виник умисел на таємне викрадення чужого майна із вказаного магазину. Реалізуючи вищевказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , діючи повторно, з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, усвідомлюючи, що в державі Україна діє воєнний стан, перебуваючи у приміщенні вищевказаного магазину за вищевказаною адресою, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу взяв з полиць товарно-матеріальні цінності, що належать ТОВ «Розетка.Уа», а саме універсальну мобільну батарею «SAMSUNG» EB-P5300 20000 mAh Black (EB-5300XJEGEU), загальною вартістю 1670 гривень 63 копійки без урахування ПДВ, яку заховав до правої кишені спортивних штанів, в які був одягнутий. Після чого, ОСОБА_5 вийшов із магазину «Розетка» не розрахувавшись за схований товар, який був у правій кишені спортивних штанів та розпорядився викраденим майном на власний розсуд, чим завдав ТОВ «Розетка.Уа» матеріального збитку на суму 1670 гривень 63 копійки, без урахування ПДВ.

23.12.2023 о 14 год. 59 хв., ОСОБА_5 прийшов до магазину «Розетка», розташованого за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Соборна, 4, який належить на праві приватної власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Розетка.Уа», код ЄДРПОУ 37193071, (далі - ТОВ «Розетка.Уа»), де у нього повторно виник умисел на таємне викрадення чужого майна із вказаного магазину. Реалізуючи вищевказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , діючи повторно, з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, усвідомлюючи, що в державі Україна діє воєнний стан, перебуваючи у приміщенні вищевказаного магазину за вищевказаною адресою, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу взяв з полиць товарно-матеріальні цінності, що належать ТОВ «Розетка.Уа», а саме універсальну мобільну батарею «SAMSUNG» EB-P5300 20000 mAh Black (EB-5300XJEGEU), загальною вартістю 1670 гривень 63 копійки без урахування ПДВ, яку заховав до внутрішньої кишені куртки в яку був вдягнутий. Після чого, ОСОБА_5 вийшов із магазину «Розетка» не розрахувавшись за схований товар, який був у внутрішній кишені куртки та розпорядився викраденим майном на власний розсуд, чим завдав ТОВ «Розетка.Уа» матеріального збитку на суму 1670 гривень 63 копійки, без урахування ПДВ.

04.01.2024, в нічний час доби, більш точного часу судом не встановлено, у ОСОБА_5 виник злочинний умисел на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, а саме алкогольних напоїв з приміщення АЗС «ОККО», яке належить ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» та знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 . Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 04.01.2024, близько 00 годин 27 хвилин, зайшов до приміщення торгівельного залу вищевказаної АЗС «ОККО», який знаходиться за адресою: АДРЕСА_5 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись, що за його діями ніхто не спостерігає та його злочинні дії нікому не відомі, повторно таємно викрав із полиць торгівельного залу товарно- матеріальні цінності, належні ТОВ «ОККО-ДРАЙВ», а саме: одну пляшку рому «Captain Morgan Spiced Gold», об`ємом 0,7 л, вартістю 328 гривень (триста двадцять вісім гривень) 25 копійок (без урахування ПДВ), яку сховав під куртку, в яку був одягнений, та одну пляшку рому «Captain Morgan Spiced Gold», об`ємом 1,5 л. вартістю 750 гривень (сімсот п`ятдесят гривень) 00 копійок (без урахування ПДВ). яку утримував в руках. Взявши із собою вищевказане викрадене майно, ОСОБА_5 одразу вийшов із приміщення АЗС «ОККО» та зник із місця скоєння злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим заподіяв ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» майнову шкоду в загальному розмірі 1078 гривень (одна тисяча сімдесят вісім гривень), 25 копійок, без урахування ПДВ.

06.01.2024, в денну пору доби у ОСОБА_5 повторно виник злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з приміщення магазину «ЄВА», який належить ТОВ «РУШ» та розташований за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Південна, 19. Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 06.01.2024, близько 11 годин 00 хвилин, зайшов до приміщення магазину «ЄВА», який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та його дії нікому не відомі, повторно таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «РУШ», а саме: одну упаковку підгузків-трусиків «Huggies Elite Soft Pants», p.4, 9-14 кг, 38 шт, вартістю 901 гривня (дев`ятсот одна гривня) 32 копійки, без урахування ПДВ, які сховав до свого рюкзаку, що мав при собі. Взявши із собою вищевказане викрадене майно, ОСОБА_5 пройшов касову зону магазину, не розрахувавшись за це майно, та одразу вийшов із приміщення магазину «ЄВА», після чого зник із місця скоєння злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим заподіяв ТОВ «РУШ» майнову шкоду в розмірі 901 гривня 32 копійки без урахування ПДВ (дев`ятсот одна гривня тридцять дві копійки).

13.01.2024, в нічну пору доби у ОСОБА_5 виник злочинний умисел на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з приміщення торгового залу АЗС «ОККО», яка належить ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» та розташована за адресою: Київська область, Бучанський район, с. Софіївська Борщагівка, вул. Велика Кільцева, буд. 54. Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 13.01.2024, близько 03 годин 35 хвилин, зайшов до приміщення АЗС «ОККО», яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та його дії нікому не відомі, повторно таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «ОККО-ДРАЙВ», а саме: електронну сигарету «Izy Pineapple ice» 18 мл вартістю 300 гривень 82 копійки та електронну сигарету «Izy Watermelon ice» 18 мл вартістю 266 гривень 65 копійок згідно висновку судового експерта на загальну суму 567 грн 47 коп. (п`ятсот шістдесят сім ). гривень 47 копійок без урахування ПДВ, які поклав до внутрішньої кишені куртки. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вищевказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та направився до виходу з приміщення АЗС «ОККО» та пройшовши який пішов у невідомому напрямку, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому ТОВ «ОККО-ДРАЙВ» матеріального збитку на суму 567 гривень 47 копійок згідно висновку судового експерта.

15.01.2024, в вечірню пору доби у ОСОБА_5 виник злочинний умисел на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який належить ТОВ ОТК «ЄВРОПЛЮС» та розташований за адресою: АДРЕСА_6 . Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 15.01.2024, близько 17 годин 52 хвилин, зайшов до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та його дії нікому не відомі, повторно таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ ОТК «ЄВРОПЛЮС», а саме: зарядний пристрій УМБ Samsung ЕВ-Р5300 20000 mAh Black (EB-P5300XJEGEU), згідно висновку судового експерта вартістю 1665 гривень (одна тисяч шістсот шістдесят п`ять) 83 копійки без урахування ПДВ, який поклав до правої кишені куртки, в котру був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та направився до виходу з приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та пройшовши який пішов у невідомому напрямку, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому ТОВ ОТК «ЄВРОПЛЮС» матеріального збитку на суму 1665 гривень (одна тисяч шістсот шістдесят п`ять) 83 копійки.

17.01.2024, в денну пору доби у ОСОБА_5 виник злочинний умисел на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який належить ТОВ «БАРРІК» та розташований за адресою: АДРЕСА_6 . Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 17.01.2024, близько 17 годин 58 хвилин, зайшов до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_4 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та його дії нікому не відомі, повторно таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ «БАРРІК», а саме: пляшку алкогольного напою «Chivac Regal 18 Gold Signature» об`ємом 0,7 л., 40%, вартістю 2418,24 гривень без ПДВ згідно висновку судового експерта, який утримував за спиною. Взявши із собою вищевказане викрадене майно, ОСОБА_5 пройшов касову зону магазину, не розрахувавшись за це майно, та одразу вийшов із приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_4 », після чого зник із місця скоєння злочину, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, чим заподіяв ТОВ «БАРРІК» майнову шкоду в загальному розмірі 2418 (дві тисячі чотириста вісімнадцять) гривень 24 копійки, без урахування ПДВ згідно висновку судового експерта.

23.01.2024, в денну пору доби у ОСОБА_5 виник злочинний умисел на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану з приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який належить ТОВ ОТК « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та розташований за адресою: АДРЕСА_6 . Реалізуючи вказаний злочинний умисел, ОСОБА_5 , 23.01.2024, близько 14 годин 28 хвилин (більш точного часу встановити не представилось можливим), зайшов до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_6 , де діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, пересвідчившись в тому, що за його діями ніхто не спостерігає та його дії нікому не відомі, повторно таємно викрав товарно-матеріальні цінності, належні ТОВ ОТК «ЄВРОПЛЮС», а саме: зарядний пристрій УМБ Samsung ЕВ-Р5300 20000 mAh Black (EB-P5300XJEGEU) вартістю 1665 гривень (одна тисяч шістсот шістдесят п`ять) 83 копійки без ПДВ, які поклав до правої кишені штанів, в котрі був одягнений. Після чого, продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на повторне таємне викрадення чужого майна в умовах воєнного стану, утримуючи при собі вказаний товар, пройшов через касову зону не розрахувавшись за нього та направився до виходу з приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та пройшовши який пішов у невідомому напрямку, викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому TOB ОТК «ЄВРОПЛЮС» матеріального збитку на суму 1665 гривень (одна тисяч шістсот шістдесят п`ять) 83 копійки.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 вину у пред`явленому обвинуваченні визнав у повному обсязі і дав показання, які за своїм змістом повністю відповідають викладеним вище обставинам вчинення ним злочинів, пояснивши, що 07.10.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Єва», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці парфумовану воду, яку сховав під куртку та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 11.10.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Єва», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці парфумовану воду, яку поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 24.10.2023 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці пляшку лікеру, яку сховав під жилетку та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 25.10.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Єва», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці парфумовану воду, яку поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 30.10.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Варус», що в м. Вишневе Бучанського району Київської області, викрав з полиці електронні сигарети, які поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 06.11.2023 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці пляшку рому, яку сховав під жилетку та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 10.11.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Аврора», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці зарядний пристрій та комплект машинки для стрижки волосся з бритвою та тримером, які сховав за комір куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 01.12.2023 перебуваючи в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_6 », що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці зарядний пристрій, який сховав за комір куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 04.12.2023 перебуваючи в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в м. Вишневе Бучанського району Київської області, викрав з полиці пляшку рому, яку сховав за комір куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 14.12.2023 близько 11 год. перебуваючи в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що в м. Вишневе Бучанського району Київської області, викрав з полиці пляшку текіли, яку сховав за комір куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 14.12.2023 близько 11 год. 30 хв. перебуваючи в приміщенні магазину «Дніпро-М», що в м. Вишневе Бучанського району Київської області, викрав з полиці шліфувальну машинку, яку сховав за комір куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 21.12.2023 перебуваючи в приміщенні магазину «Розетка», що в с. Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з мобільну батарею, яку поклав до кишені штанів та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 23.12.2023 перебуваючи в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що в с. Петропавлівська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з мобільну батарею, яку поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 04.01.2024 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці дві пляшки рому, одну з яких сховав під куртку, а іншу тримаючи у руках, пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 06.01.2024 перебуваючи в приміщенні магазину «Єва», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці упаковку підгузків, які сховав у рюкзак та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 13.01.2024 перебуваючи в приміщенні АЗС «ОККО», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці електронні сигарети, які поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 15.01.2024 перебуваючи в приміщенні магазину «Розетка», що в м. Вишневе Бучанського району Київської області, викрав з полиці зарядний пристрій, який поклав до кишені куртки та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 17.01.2024 перебуваючи в приміщенні магазині «Оквайн», що в с. Софіївська Борщагівка Бучанського району Київської області, викрав з полиці пляшку віскі, яку тримав у руках та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене. Крім того, 23.01.2024 перебуваючи в приміщенні магазину «Розетка», що в АДРЕСА_4 , викрав з полиці зарядний пристрій, який поклав до кишені штанів та пройшов касову зону, не розрахувавшись за викрадене.

Враховуючи те, що обвинувачений та інші учасники процесу не оспорюють всі обставини, які підлягають доказуванню у даному кримінальному провадженні і викладені в обвинувальному акті, судом встановлено, що вони правильно розуміють зміст цих обставин, відсутні будь-які сумніви у добровільності та істинності їх позиції, суд, роз`яснивши учасникам процесу положення ст. 349 КПК України, провів судовий розгляд даного провадження щодо всіх його обставин із застосуванням правил ч. 3 ст. 349 КПК України, визнавши недоцільним дослідження інших доказів по справі.

Суд визнає, що вина обвинуваченого ОСОБА_5 у вчиненні інкримінованих йому злочинів доведена повністю та його дії кваліфікуються судом за кожним з епізодів злочинної діяльності за ч. 4 ст. 185 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно в умовах воєнного стану.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_5 , суд враховує, що кримінальне правопорушення за ч.4 ст.185 КК України, згідно ст. 12 КК України, відноситься до тяжких злочинів; ОСОБА_5 раніше судимий вироком Києво-Святошинського районного суду Київської області від 20.01.2022 за ч.1 ст. 185, ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 186, ст. 70 КК України до покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки 6 (шість) місяців, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 (три) роки; негативних характеристик за місцем проживання не має; на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває.

Обставин, що пом`якшують покарання, відповідно до ст. 66 КК України, судом не встановлено.

Обставин, що обтяжують покарання, відповідно до ст. 67 КК України, судом не встановлено.

У зв`язку з вищевикладеним, призначаючи необхідне та достатнє покарання для виправлення обвинуваченого ОСОБА_5 та попередження вчинення ним нових кримінальних правопорушень, суд вважає за необхідне призначити покарання ОСОБА_5 за ч.4 ст.185 КК України у виді позбавлення волі в межах санкції вказаної статті.

Відповідно до п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.2003 року № 7 «Про практику призначення судами кримінального покарання» виходячи з положень закону, а також зі змісту частини 3 статті 78 КК України, у разі вчинення особою під час іспитового строку нового злочину суди мають розцінювати це як порушення умов застосування статті 75 КК України про звільнення від відбування покарання з випробуванням і призначати покарання за сукупністю вироків на підставі статті 71 КК України. У таких випадках повторне звільнення від відбування покарання з випробуванням є неприпустимим.

В зв`язку з тим, що обвинувачений ОСОБА_5 після постановлення вироку Києво-Святошинського районного суду Київської області від 20.01.2022, до повного відбуття покарання вчинив нове кримінальне правопорушення, суд на підставі ч. 1 ст. 71 КК України до покарання призначеного за даним вироком частково приєднує невідбуту частину покарання за попереднім вироком.

Цивільний позов по кримінальному провадженню не заявлено.

Процесуальні витрати відповідно до ст.ст. 118, 124, 126 КПК України підлягають стягненню з обвинуваченого.

Долю речових доказів суд вирішує на підставі ст. 100 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 368-371, 373, 374, 376 КПК України, суд -

ухвалив:

ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років.

На підставі ч. 1 ст. 71 КК України до покарання призначеного даним вироком частково приєднати невідбуту частину покарання за вироком Києво-Святошинського районного суду Київської області від 20.01.2022, та призначити ОСОБА_5 остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 6 (шість) років 1 (один) місяць.

Строк відбування покарання ОСОБА_5 рахувати з моменту звернення вироку до виконання.

Стягнути з ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 ) процесуальні витрати, на користь держави в сумі - 3060 (три тисячі шістдесят) грн. 00 коп.

Речові докази: - диски з відеозаписами з камер відеоспостереження, які приєднані до матеріалів кримінального провадження - залишити при матеріалах кримінального провадження.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Києво-Святошинський районний суд Київської області протягом 30 (тридцяти) діб з часу його проголошення прокурором, потерпілою, представниками потерпілих та обвинуваченим.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку, копія вироку негайно після його проголошення вручається прокурору та обвинуваченому.

Суддя ОСОБА_1

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117912593
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —369/18298/23

Вирок від 26.03.2024

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Гришко О. М.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Гришко О. М.

Ухвала від 04.03.2024

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Гришко О. М.

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Гришко О. М.

Ухвала від 02.11.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Гришко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні