Ухвала
від 25.03.2024 по справі 240/5666/24
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження

без повідомлення учасників справи

25 березня 2024 року м. Житомир справа № 240/5666/24

категорія 109010000

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Єфіменко О.В., розглядаючи позовну заяву керівника Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області (вул. Шевченка, 5, м. Коростишів, Житомирська область, Житомирський район,12501. ЄДРПОУ: 02909950) в інтересах держави, в особі позивачів: Міністерства культури та інформаційної політики України (вул.Івана Франка (Шевченківський район) буд.19, м.Київ, 01601, ЄДРПОУ: 43220275), Управління культури та туризму Житомирської обласної держаної адміністрації (вул.Мала Бердичівська, 25, м.Житомир, 10014. ЄДРПОУ: 02227665) до виконавчого комітету Коростишівської міської ради (вул. Дарбіняна, 11, м. Коростишів, Житомирська область, Житомирський району,12501) про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

встановив:

До Житомирського окружного адміністративного суду звернувся керівник Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави із позовом, в якому просить

- визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету Коростишівської міської ради, яка полягає у невчиненні дій щодо організації розроблення та скерування для затвердження до Міністерства культури та інформаційної політики України історико-архітектурного опорного плану історичного населеного місця м. Коростишів;

- зобов`язати виконавчий комітет Коростишівської міської ради вжити заходів щодо організації розроблення та скерування для затвердження до Міністерства культури та інформаційної політики України історико-архітектурного опорного плану історичного населеного місця м. Коростишів.

Згідно з статтями 19, 20, 26 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), визначений спір належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства, Житомирським окружним адміністративним судом.

Позовна заява подана у порядку передбаченому статтею 168 КАС України та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, не має.

Вирішуючи питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження та зважаючи на умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначені ст.ст.12, 257 КАС України, а також ураховуючи категорію та складність справи, обраний позивачем спосіб захисту і значення справи для сторін, суд вважає, що дана справа незначної складності підлягає розгляду у формі спрощеного позовного провадження за правилами, встановленими ст.263 КАС України.

Крім того, до позовної заяви позивачем додано клопотання, в якому просить залучити, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Коростишівська міська рада, оскільки у спірних правовідносинах наділена повноваженнями лише щодо затвердження історико-архітектурного опорного плану після його розробки в установленому порядку.

Ознайомившись зі змістом вказаного клопотання та його обґрунтуванням, вважаю, що таке підлягає до задоволенню.

Керуючись статтями 12, 19, 20, 26, 160, 161, 171, 243, 248, 257-263 КАС України, суд, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом керівника Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області в інтересах держави, в особі позивачів: Міністерства культури та інформаційної політики України, Управління культури та туризму Житомирської обласної держаної адміністрації до виконавчого комітету Коростишівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії.

Клопотання позивача про залучення до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача, задовольнити.

Залучити до участі у справі Коростишівську міську раду (вул.Дарбіняна, 11, м.Коростишів, Житомирського району, Житомирської області, 12501, ЄДРПОУ: 04053660), як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову на стороні відповідача.

Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику учасників справи (у письмовому провадженні), в приміщенні Житомирського окружного адміністративного суду, який розташований за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 23, у строк, визначений частиною другою статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити відповідачам строк для подачі відзиву на позовну заяву, а третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача пояснень, впродовж п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відповідач у строк встановлений для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву мають право подати до суду клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0670/.

Копію ухвали та інформацію про права та обов`язки невідкладно направити сторонам.

Відповідачу також направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя О.В. Єфіменко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117916686
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/5666/24

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні