Ухвала
від 22.03.2024 по справі 826/7620/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття адміністративної справи до провадження

22 березня 2024 року справа № 826/7620/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Кушнова А.О., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовною заявою Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Міністерства фінансів України, Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк", Публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк", уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Соловйової Наталії Анатоліївни, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Шевченка Андрія Миколайовича, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Славкіної Марини Анатоліївни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предметі спору на стороні відповідачів Міністерство фінансів України, про визнання протиправними та скасування рішень та наказів, визнання нечинними з моменту укладення договорів,

в с т а н о в и в:

У червні 2017 року до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Компанія SPINTREX HOLDINGS LTD із позовом до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку України, Міністерства фінансів України, Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк", Публічного акціонерного товариства акціонерний банк "Укргазбанк", уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Соловйової Наталії Анатоліївни, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Шевченка Андрія Миколайовича, уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Славкіної Марини Анатоліївни, в якому позивач просить суд:

1) визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб "Про погодження умов придбання акцій додаткової емісії неплатоспроможності банку ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" від 20.12.2016 №2887 в частині, що стосується прав та інтересів Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD;

2) визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб "Про здійснення розрахунково-касового обслуговування під час тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" від 20.12.2016 №2891 в частині, що стосується прав та інтересів Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD;

3) визнати протиправним та скасувати Рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб "Про погодження умов продажу неплатоспроможного банку ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" №2893 від 20.12.2016 в частині, що стосується прав та інтересів Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD;

4) визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань визначення пов`язаних із банком осіб і перевірки операцій банків із такими особами Національного банку України від 13.12.2016 №105 в частині визнання Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD пов`язаною з ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК";

5) визнати протиправним та скасувати наказ Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Соловйової Н.А. від 20.12.2016 №22 "Про заборону видаткових операцій з рахунків пов`язаних осіб" в частині, що стосується Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD щодо заборони будь-яких видаткових операцій - безготівкових та готівкових, у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" та блокування рахунків Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD;

6) визнати протиправним та скасувати наказ Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" Соловйової Н.А. від 21.12.2016 №44 в частині,що стосується прав та інтересів Компанії SPINTREX HOLDINGS LTD.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.06.2017 (суддя Огурцов О.П.) позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу 5-денний строк з дня набрання ухвалою законної сили на усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 23.06.2017 (суддя Огурцов О.П.) відкрито провадження в адміністративній справі. Вирішено здійснювати розгляд справи колегією у складі трьох суддів. Закінчено підготовче провадження та призначено справу № 826/7620/17 до судового розгляду у судовому засіданні.

15.02.2018 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від відповідача Національного банку України надійшов відзив на позовну заяву разом із клопотанням про розгляд справи у закритому судовому засіданні.

Також 15.02.2018 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від відповідача Фонду гарантування вкладів фізичних осіб надійшов відзив на позовну заяву, від третьої особи Публічного акціонерного товариства "Комерційний банк "ПриватБанк" письмові пояснення щодо суті позову.

Протокольною ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.02.2018 вирішено здійснювати розгляд справи у закритому судовому засіданні.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.02.2018 (головуючий суддя Огурцов О.П., судді Арсірій Р.О., Кузьменко В.А.) залучено до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предметі спору на стороні відповідачів Міністерство фінансів України.

13.06.2018 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від представника позивача надійшла відповідь на відзиви та пояснення.

25.06.2018 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від відповідача Національного банку України надійшли заперечення проти відповіді на відзив позивача.

21.03.2019 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від представника позивача надійшло клопотання про зупинення провадження у справі до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції в адміністративній справі №826/20221/16.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.11.2019 (головуючий суддя Огурцов О.П., судді Арсірій Р.О., Кузьменко В.А.) клопотання позивача про зупинення провадження у справі задоволено. Зупинено провадження у справі №826/7620/17 до набрання законної сили судовим рішенням касаційної інстанції в адміністративній справі №826/20221/16.

Законом України від 13.12.2022 № 2825-IX "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду" (далі - Закон № 2825-IX) Окружний адміністративний суд міста Києва ліквідовано, утворено Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних Закону № 2825-IX, з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя; до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

14.12.2022 вказаний Закон був опублікований в газеті "Голос України" №254 та набрав чинності 15.12.2022.

04.03.2024 на адресу Київського окружного адміністративного суду супровідним листом від 31.01.2024 №03-19/3140/24 "Про скерування за належністю справи" надійшли матеріали адміністративної справи №826/7620/17.

04.03.2024 відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Кушновій А.О.

Відповідно до частини дев`ятої статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України невирішені судові справи за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи, передаються для повторного автоматизованого розподілу справ виключно у разі, коли суддя (якщо справа розглядається одноособово) або суддя-доповідач із складу колегії суддів (якщо справа розглядається колегіально) у визначених законом випадках не може продовжувати розгляд справи більше чотирнадцяти днів, що може перешкодити розгляду справи у строки, встановлені цим Кодексом.

Частиною чотирнадцятою статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно з частиною другою статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України у разі зміни складу суду розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, визначених цим Кодексом.

На підставі вказаного справа підлягає прийняттю до провадження, а її розгляд починається спочатку. Питання щодо форми судочинства, за правилами якої буде здійснюватися розгляд справи та склад суду буде вирішене після поновлення провадження у справі.

Керуючись статтями 171, 241, 243, 248, 257, 259-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

1. Прийняти адміністративну справу №826/7620/17 до провадження судді Київського окружного адміністративного суду Кушнової А.О.

2. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

3. Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення22.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117917184
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень та наказів, визнання нечинними з моменту укладення договорів

Судовий реєстр по справі —826/7620/17

Ухвала від 22.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 07.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 15.02.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 23.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

Ухвала від 15.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Огурцов О.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні