Ухвала
від 25.03.2024 по справі 440/2953/24
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 березня 2024 рокум. ПолтаваСправа №440/2953/24

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Кукоба О.О., ознайомившись з матеріалами позову ОСОБА_1 до Карлівської міської ради, Виконавчого комітету Карлівської міської ради про визнання незаконним та скасування розпорядження,

В С Т А Н О В И В:

До Полтавського окружного адміністративного суду 12.03.2024 надійшов позов ОСОБА_1 , поданий адвокатом Грибоводом Віталієм Васильовичем, до Карлівської міської ради, Виконавчого комітету Карлівської міської ради про визнання незаконним та скасування розпорядження т.в.о. Карлівського міського голови від 06.02.2024 №68-К "Про застосування дисциплінарного стягнення до ОСОБА_1 у вигляді оголошення догани".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 15.03.2024 позовну заяву залишено без руху з огляду на її невідповідність вимогам пункту 2 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України (у позовній заяві не зазначені відомості про представника позивача, передбачені пунктом 2 частини п`ятої статті 160 КАС України). Для усунення недоліків позовної заяви позивачу надано строк упродовж десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Суд роз`яснив, що недоліки позовної заяви мають бути усунені шляхом подання до Полтавського окружного адміністративного суду заяви із зазначенням відомостей про представника позивача, передбачених пунктом 2 частини п`ятої статті 160 КАС України, та її копій відповідно до кількості учасників справи.

18.03.2024 до суду надійшла заява представника позивача про усунення недоліків, до якої додано три примірники уточненої позовної заяви із зазначенням відомостей про адвоката.

Ознайомившись з поданою заявою, суд звертає увагу на таке.

У силу пункту 2 частини п`ятої статті 160 КАС України в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

А відповідно до частини шостої цієї статті, якщо позовна заява подається представником, то у ній додатково зазначаються відомості, визначені у пункті 2 частини п`ятої цієї статті стосовно представника.

Проте, як у заяві про усунення недоліків, так і в уточненій позовній заяві, представник позивача не зазначив реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Відсутність у суду відомостей про реєстраційний номер облікової картки платника податків представника позивача унеможливлює перевірку виконання адвокатом вимог щодо реєстрації електронного кабінету, а також доставку представнику позивача процесуальних документів у справі.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку, що представник позивача не усунув недоліки позовної заяви, визначені ухвалою суду від 15.03.2024.

Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

За таких обставин, позовну заяву належить повернути ініціатору звернення.

Керуючись статтями 169, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Карлівської міської ради, Виконавчого комітету Карлівської міської ради про визнання незаконним та скасування розпорядження повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати ініціатору звернення разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами.

Копію позовної заяви залишити у суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання, однак може бути оскаржена.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвалу суду не вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяО.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117919052
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження

Судовий реєстр по справі —440/2953/24

Ухвала від 20.05.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні