Ухвала
від 26.03.2024 по справі 480/2341/24
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

26 березня 2024 року Справа № 480/2341/24

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Прилипчук О.А., розглянувши матеріали заяви Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Акціонерного товариства "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш" про стягнення податкового боргу,

В С Т А Н О В И В:

26.03.2024 р. до Сумського окружного адміністративного суду звернулось Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків (61052, м. Харків, вул. Благовіщенська, 30) з позовною заявою до Акціонерного товариства "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш" (40011, м. Суми, пл. Привокзальна, 1), в якій просить:

1.Стягнути кошти з відкритих рахунків, з рахунків, які будуть відкриті в майбутньому, кошти, що перебувають на рахунках/електронних гаманцях АТ "Сумський завод "Насосенергомаш" у банках чи інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей та стягнути кошти за рахунок готівки, що належать такому платнику податків у рахунок погашення податкового боргу по пені за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності, за невиконання зобов`язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства в сумі 8647288,82 грн.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суд встановив, що позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки її подано з порушенням вимог ст. 161 КАС України, враховуючи наступне.

Крім цього, статтею 159 Кодексу адміністративного судочинства України визначені види та зміст заяв по суті справи.

Відповідно до частини другої зазначеної статті заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Статтею 160 Кодексу адміністративного судочинства України передбачені вимоги до позовної заяви.

У позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Як вбачається з поданих позивачем документів для розгляду суду, останній звернувся до суду із заявою про стягнення коштів за податковим боргом, але в той же час просить позовні вимоги задовольнити.

Зазначений недолік необхідно усунути шляхом подання позивачем позовної заяви, яка відповідатиме вимогам, визначених у статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки вищевказані обставини перешкоджають відкриттю провадження у справі, позовну заяву слід залишити без руху, з встановленням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 160, 161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Акціонерного товариства "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш" про стягнення податкового боргу - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків поданої позовної заяви - протягом 7 днів з моменту отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом подання позивачем позовної заяви, яка відповідатиме вимогам, визначених у статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Роз`яснити позивачу, що в разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із позовною заявою.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною та підлягає поверненню позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Прилипчук

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117919348
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —480/2341/24

Ухвала від 12.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні