Ухвала
від 25.03.2024 по справі 520/5674/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код 34390710

УХВАЛА

25 березня 2024 р. Справа № 520/5674/24

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Шевченко О.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за позовом приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_1 до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання протиправними дій щодо направлення подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю та скасування наказу про тимчасове зупинення нотаріальної діяльності, -

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_1 з адміністративним позовом до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, в якому просить суд:

- визнати протиправним дії Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції щодо направлення подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_1 від 08.02.2024 року;

- скасувати наказ про тимчасове зупинення нотаріальної діяльності приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_1 від 08.02.2024 року №85/8.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду відкрито провадження по справі відповідно до статті 262 КАС України з викликом сторін в судове засідання.

Через систему "Електронний суд" представником відповідача надіслано клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції, в якому просив суд забезпечити проведення судового засідання, призначеного об 11:00 год. на 26.03.2024 у режимі відеоконференції через Електронний кабінет Електронного суду.

Дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно зі статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

За правилами частини 3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Приписами частини 4 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що під час карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи вищевикладене та положення статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, у зв`язку з наявністю у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції та з метою забезпечення участі у розгляді справи представника відповідача, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заявленого ним клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись положеннями ст. ст. 195, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по справі за позовом приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_1 до Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про визнання протиправними дій щодо направлення подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю та скасування наказу про тимчасове зупинення нотаріальної діяльності - задовольнити.

Відповідачу забезпечити участь його уповноваженого представника в судовому засіданні, призначеному на 26.03.2024 об 11:00 год. та в подальших судових засіданнях, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку "Електронний суд" (https://vkz.court.gov.ua/).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції представнику відповідача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Роз`яснити представнику відповідача, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку "Електронний суд"; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику відповідача, що відповідно до ч. 5 ст. 195 КАС України ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який заявив відповідне клопотання.

Попередити відповідача про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В.Шевченко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу117919773
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасове зупинення нотаріальної діяльності

Судовий реєстр по справі —520/5674/24

Рішення від 17.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Рішення від 17.04.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 06.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Шевченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні