Ухвала
від 25.03.2024 по справі зпп/320/70/23
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДСправа № ЗПП/320/70/23

УХВАЛА

25 березня 2024 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача: Грибан І.О., суддів: Беспалова О.О., Парінова А.Б., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" про відкликання апеляційної скарги на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 28 червня 2023 року у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" до Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про забезпечення позову, -

У С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось ТОВ «КУРДОНЕР» до Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) із заявою про забезпечення позову шляхом:

- зупинення дії наказу Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації від 22.06.2023 №31;

- заборони Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) вносити до Міністерства культури та інформаційної політики України подання про занесення об`єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України стосовно щойно виявленого об`єкта культурної спадщини - будинку по вулиці Софіївська, будинок 20/21, вулиця Володимирська, будинок 20/21 в м. Києві;

- заборони Міністерству культури та інформаційної політики України приймати рішення про занесення об`єкта культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам`яток України за категорією місцевого значення стосовно будинку по вулиці Софіївська, будинок 20/21 / вулиця Володимирська, будинок 20/21 в м. Києві.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 28 червня 2023 року у задоволенні заяви про забезпечення позову відмовлено.

Не погоджуючись з ухвалою суду позивач подав апеляційну скаргу, в якій просить суд скасувати оскаржуване судове рішення та ухвалити нове, яким заяву про забезпечення позову задовольнити.

В апеляційній скарзі позивач посилається на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення питання.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10.07.2023 витребувано з Київського окружного адміністративного суду матеріали справи № ЗПП/320/70/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" до Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про забезпечення позову.

11.07.2023 до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла заява від апелянта про відкликання поданої ним апеляційної скарги, у зв`язку з тим, що апелянт не вбачає подальшого сенсу для оскарження ухвали Київського окружного адміністративного суду від 28 червня 2023 року.

Суд апеляційної інстанції перевіривши доводи заяви дійшов до наступного.

Так, відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 303 КАС України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відкликати її до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

При відкликанні апеляційної скарги суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу про повернення скарги.

Згідно з п. 2 ч. 4 ст. 298 КАС України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції також, якщо до постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження особа, яка подала скаргу, подала заяву про її відкликання.

Ураховуючи те, що станом на 25.03.2024 апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 28 червня 2023 року не відкрито, подана заява про відкликання вказаної скарги підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 132, 298, 303 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" про відкликання апеляційної скарги - задовольнити.

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Курдонер" на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 28 червня 2023 року - повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду в порядку і строки, визначені статтями 328-331 КАС України.

Головуючий суддя: І.О. Грибан

Судді: О.О. Беспалов

А.Б. Парінов

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117921434
СудочинствоАдміністративне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —зпп/320/70/23

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Грибан Інна Олександрівна

Ухвала від 28.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Леонтович А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні