Ухвала
від 12.03.2024 по справі 133/1289/22
КАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 133/1289/22

Ухвала

Іменем України

12 березня 2024 року Калинівський районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора Козятинського відділу

Хмільницької окружної прокуратури

Вінницької області ОСОБА_3 ,

Обвинуваченого ОСОБА_4 ,

Захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши в судовому засіданні в місті Калинівка кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 42021020000000480 від 23.10.2021 року, про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця села Мальовниче Шаргородського району Вінницької області, фізичну особу підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч.2 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Калинівського районного суду Вінницької області перебувають матеріали кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч.2 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України.

В судовому засідання прокурор ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про допит свідка ОСОБА_6 в режимі відеоконференції з Шаргородським районним судом Вінницької області, оскільки свідок проживає в с. Пасинки Жмеринського (Шаргородського) району Вінницької області та через значну віддаленість від міста Калинівка він не має можливості прибути до Калинівського районного суду Вінницької області.

Обвинувачений ОСОБА_4 та його захисник - адвокат ОСОБА_5 в судовому засіданні не заперечували проти задоволення заявленого прокурором клопотання про допит в судовому засіданні свідка в режимі відеоконференції.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 336 КПК України, судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду дистанційне судове провадження, у разі проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження.

Згідно ч.2 ст. 336 КПК України суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. У разі якщо сторона кримінального провадження чи потерпілий заперечує проти здійснення дистанційного судового провадження, суд може ухвалити рішення про його здійснення лише вмотивованою ухвалою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває обвинувачений, якщо він проти цього заперечує.

Відповідно до ч. 5 ст. 336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною четвертою цієї статті, а саме вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання. Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення.

За таких обставин, беручи до уваги той факт, що свідок ОСОБА_6 проживає в с. Пасинки Жмеринського (Шаргородського) району Вінницької області та через значну віддаленість не мають можливості прибути до Калинівського районного суду Вінницької області, тому з метою забезпечення оперативності судового провадження, дотримання швидкого, повного та неупередженого судового розгляду, а також враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження відомості про незгоду з дистанційним судовим провадженням учасників процесу відсутні, суд вважає, що клопотання прокурора про допит свідка в режимі відеоконференції з Шаргородським районним судом Вінницької області підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 336, 369, 370, 372 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора задовольнити.

Провести в судовому засіданні у кримінальному провадженні за № 42021020000000480, про обвинувачення ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч.2 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України, в режимі відеоконференції між Калинівським районним судом Вінницької області та Шаргородським районним судом Вінницької області, допит свідка ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_3 .

Судове засідання призначити о 10 год. 00 хв. 02 квітня 2024 року.

Доручити відповідальній особі за проведення відеоконференцій в Шаргородському районному суді Вінницької області забезпечити проведення даного судового засідання в режимі відеоконференції.

Доручити судовому розпоряднику або секретарю судового засідання Шаргородського районного суду Вінницької області вручити вищевказаному свідку пам`ятку про його процесуальні права, і відповідно до ч.4 ст.336 КПК України перевірити документи, що посвідчують його особу.

Виконання ухвали в частині забезпечення явки вищезазначеного свідка до Шаргородського районного суду Вінницької області покласти на прокурора Козятинського відділу Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_3 .

Копію ухвали направити до Шаргородського районного суду Вінницької області, для організації її виконання.

Застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117925483
СудочинствоКримінальне
Сутьобвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українця, громадянина України, уродженця села Мальовниче Шаргородського району Вінницької області, фізичну особу підприємця, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч.2 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —133/1289/22

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 08.02.2024

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 23.11.2023

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 19.10.2023

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 13.09.2023

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 04.10.2022

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Калинівський районний суд Вінницької області

Павленко І. В.

Ухвала від 07.07.2022

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Бурденюк С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні