Ухвала
від 27.03.2024 по справі 475/1326/23
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Вознесенський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/1326/23

Провадження № 2/475/101/24

У Х В А Л А

27.03.2024смт. Доманівка

Доманівський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючої судді - Єгорової Н.І.,

при секретареві - Маковецькій Л.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт.Доманівка клопотання представника позивача-адвоката Вовчанської Г.С. про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства "Веселий Роздол" про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права оренди землі,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до приватного підприємства "Веселий Роздол" про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права оренди землі.

В підготовочому судовому засіданні від представника позивача-адвоката Вовчанської Г.С. надійшло клопотання про витребування письмових доказів від державного реєстратора ЦНАП Прибузької ОТГ інформації про те, хто звертався із заявою про реєстрацію Додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки з кадастровим номером 4822781200:03:000:0138, укладеної між ПП "Веселий Роздол" та ОСОБА_1 17 жовтня 2022р.

Позивачка та її представник в судове засідання не зяивлися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.В письмовій заяві представник позивача просила провести підготовче провадження без їх участі.

Відповідач в судове засідання не з"явився, про час та місце розгляду справи належним чином був повідомлений.

Дослідивши клопотання та позовну заяву, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Згідно ст.43, 49 ЦПК України позивач має право, в тому числі, й подавати заяви та клопотання.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується, обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів або причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Із позованої заяви вбачається, що позивач заперечує укладення додатковї угоди до договору оренди земельної ділянки з ПП "Веселий Роздол" і просить призначити у справі судово-почеркознавчу експертизу, однак оригінал даної угоди надати не може у зв"язку з його відсутністю.

Беручи до уваги, що позивач обгрунтував своє клопотання належним чином, самостійно отримати відповідь не має можливості, а дану інформацію позивач вважає доказом по даному спору, суд вважає доцільним з метою прийняття у справі законного та обгрунтованого рішення, приходить до висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача задовольнити .

Витребувати від державного реєстратора ЦНАП Прибузької ОТГ інформацію про те, хто звертався із заявою про реєстрацію Додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки з кадастровим номером 4822781200:03:000:0138, укладеної між ПП "Веселий Роздол" та ОСОБА_1 17 жовтня 2022р.

Копію ухвали направити Державному реєстратору ЦНАП Прибузької ОТГ (с.Прибужжя, вул. Акмечетська 51, Вознесенського району, Миколаївської облавсті, 56445) для виконання

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

суддя : Н. І. Єгорова

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117926563
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації права оренди землі

Судовий реєстр по справі —475/1326/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні