Ухвала
від 27.03.2024 по справі 682/590/24
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/590/24

Провадження № 2-о/682/41/2024

У Х В А Л А

27 березня 2024 року м.Славута

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області у складі:

головуючої судді Матвєєвої Н.В.,

присяжних Гаврилюк Л.В., Мусіюк О.В.,

з участю секретарки судових засідань Дубовки Г.Ю.,

за участю заявниці ОСОБА_1 , представника заявниці - адвоката Маринюка С.О.

представника ОСОБА_2 адвоката Андрієвського О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Маринюк Сергій Олександрович про визнання особи недієздатною, встановлення опіки, заінтересована особа Орган опіки та піклування Ганнопільської сільської ради,

в с т а н о в и в :

В провадженні Славутського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Маринюк Сергій Олександрович, заінтересована особа Орган опіки та піклування Ганнопільської сільської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки.

Для розгляду справи представник заявниці просив суд призначити судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судовому засіданні заявниця, представник ОСОБА_2 - адвокат Андрієвський О.А. підтримали клопотання, просили призначити по справі судово - психіатричну експертизу з метою визначення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки через фізичну неспроможність ОСОБА_2 , останній не може усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, а також не може з`явитися у судове засідання для вирішення питання про призначення експертизи.

Представник органу опіки та піклування виконавчого комітету Ганнопільської сільської ради в судове засідання не з`явився, про розгляд справи повідомлений належним чином.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.103 ЦПК України, суд призначає експертизу для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Враховуючи те, що для вирішення питання про дієздатність ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , необхідні спеціальні знання в області психіатрії, тому у суду є достатні підстави для призначення по справі амбулаторної судово - психіатричної експертизи.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках: призначення судом експертизи.

Керуючись ст. 103, 252 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника заявниці ОСОБА_1 - адвоката Маринюка С.О. задовольнити.

Призначити судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступне запитання:

1. Який психічний стан ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в даний час та чи має він здатність усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними на час проведення експертизи, чи може бути присутнім під час судового засідання ?

Доручити проведення судово-психіатричної експертизи експертам Хмельницької філії судових експертиз Державної установи "Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України" с. Скаржинці Ярмолинецького району Хмельницької області.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку експерта та відмову від виконання покладених обов`язків без поважних причин.

Встановити строк для проведення експертизи протягом одного місяця з дня отримання експертом копії даної ухвали з додатками.

Копію ухвали разом з матеріалами цивільної справи №682/590/24 направити до Хмельницької обласної психіатричної лікарні № 1 с. Скаржинці, Ярмолинецького району Хмельницької області для виконання.

На час проведення експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Н.В. Матвєєва

Присяжні : Л.В. Гаврилюк

О.В. Мусіюк

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117927244
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки, заінтересована особа Орган опіки та піклування Ганнопільської сільської ради

Судовий реєстр по справі —682/590/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Матвєєва Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні