Ухвала
від 27.03.2024 по справі 947/10351/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ


Справа № 947/10351/24

Провадження № 2-о/947/236/24

УХВАЛА

про направлення справи за підсудністю

27.03.2024 року

суддя Київського районного суду м. Одеси Куриленко О.М., розглянувши матеріали справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Одеська міська рада та державний нотаріус Київської державної нотаріальної контори у місті Одесі Савицька Олена Юліанівна про встановлення факту родинних відносин,

ВСТАНОВИВ:

25 березня 2024 року заявник звернулася до суду з заявою, в якій просить встановити факт родинних відносин між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

Відповідно дочастини 1статті 293ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Згідно п. 5 ч. 2 даної статті передбачено, що суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до частини 2 статті 315 ЦПК України у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

В своїй заяві ОСОБА_1 вказує місце свого проживання нібито на території АДРЕСА_1 , проте жодних доказів цього суду надано не було, а саме по собі посилання заявника на вказані обставини не можуть бути підставою для визначення підсудності даної справи саме Київському районному суду м. Одеси.

Судом отримано Відповідь з Єдиного державного демографічного реєстру №510747 від 27.03.2024 року, відповідно до якої, ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Частиною 9 статті 187 ЦПК України передбачено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу.

Так, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо : справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Таким чином, суддею встановлено, що даний позов не підсудний Київському районному суду м. Одеси, натомість як справа належить до територіальної юрисдикції Біляївського районного суду Одеської області.

Згідно з ч. 3ст. 31 ЦПК Українипередача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. 31 , ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Матеріали справи № 947/10351/24 (провадження № 2-о/947/236/24) за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Одеська міська рада та державний нотаріус Київської державної нотаріальної контори у місті Одесі Савицька Олена Юліанівна про встановлення факту родинних відносин - передати на розгляд до Біляївського районного суду Одеської області.

Передачу справина розгляддо Біляївськогорайонного судуОдеської області здійснити на підставі даної ухвали не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду.

Суддя Куриленко О. М.

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117927601
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —947/10351/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні