Ухвала
від 27.03.2024 по справі 590/146/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 590/146/24

Провадження № 2/590/94/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

27 березня 2024 року смт. Ямпіль

Ямпільський районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді: Деркача І.М.,

за участю секретаря судового засідання Демешко Н.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Ямпіль матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Ямпільської селищноїради Шосткинськогорайону Сумськоїобласті,про визнання права власності на спадкове майно,

установив:

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду через свого представника адвоката Корж В.В. із зазначеною заявою, в якій просить визнати право власності в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Шостка, Сумської області, право на земельну частку (пай) розміром 4,80 умовних кадастрових гектарів, що належала ОСОБА_2 , на підставі сертифікату №0163805, зареєстрованого в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай), що видавався членам колишнього КСПП «Паліївське», за №158 від 15.10.1996 року.

Ухвалою Ямпільського районного суду Сумської області від 29 лютого 2024 року провадження у справі відкрито, розгляд справи ухвалено здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначено проведення підготовчого засідання.

Позивачка у підготовче судове засідання не з`явилась, належним чином повідомлена про час, дату і місце проведення підготовчого судового засідання.

Представник позивачки адвокат Корж В.В. заявив клопотання про витребування доказів, а саме: просить витребувати у приватного нотаріуса Шосткинського районного нотаріального округу Сумської області Лях Василя Валерійовича належним чином завірену копію матеріалів спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Шостка, Сумської області, з відомостями про всіх спадкоємців, про чинні заповіти, відмову від прийняття спадщини, усунення від спадщини, відомості про видані та отримані свідоцтва про право на спадщину після смерті зазначеної особи, копії заяв осіб, які звернулися до нотаріуса про прийняття спадщини або про відмову від прийняття спадщини, оскільки витребувані документи можуть бути додатковими доказами по справі. Розгляд справи проводити без його участі.

Відповідач, представник Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області, в підготовче судове засідання не з`явився, належним чином повідомлений про час, дату і місце проведення підготовчого судового засідання, надав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Судом остаточно визначено: предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; обставини, які входять до предмета доказування та підлягають встановленню; встановлено порядок з`ясування обставин, на які позивач посилаються як на підставу своїх вимог, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене вище, суд доходить переконання про наявність підстав для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Вирішуючи питання про витребування доказів, суд оглянувши матеріали справи дійшов до висновку, що дане клопотання підлягає задоволенню враховуючи таке.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таким чином враховуючи, що зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а у позивача виникають труднощі у їх отримані, тому суд вважає, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 84, 189, 197, 200, 260 ЦПК України, суд,

постановив:

Підготовче провадження, у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Ямпільської селищної ради Шосткинського району Сумської області, про визнання права власності на спадкове майно закрити.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи на 25 квітня 2024 року на 10 год 00 хв.

Витребувати у приватного нотаріуса Шосткинського районного нотаріального округу Сумської області Лях Василя Валерійовича завірену належним чином копію спадкової справи за майном ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Паліївка Ямпільського району Сумської області.

Докази надати суду до 20 квітня 2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 6,7 ст.84ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://ymp.su.court.gov.ua/sud1820/gromadyanam/csz.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: І.М. Деркач

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117928649
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —590/146/24

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Сумської області

Деркач І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні