Ухвала
від 27.03.2024 по справі 204/1948/24
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №204/1948/24

Провадження №2/204/1917/24

УХВАЛА

27 березня 2024 року м. Дніпро

Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська у складі головуючого суддіКниш А.В., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін клопотання представника позивача - адвоката Грищенко М.О. про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОТОН-ЮГ ТД»</a>, треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,Головне управлінняДПС уДніпропетровській області,Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській області про визнання фактів та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 08 березня 2024 року відкрито провадження у вказаній справі, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

26 березня 2024 року на адресу суду надійшло клопотання, у якому представник позивача ОСОБА_2 просить здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін. В обґрунтування клопотання зазначає, що враховуючи складність справи, наявність порушених конвенційних прав позивача, а також задоволених судом клопотань про витребування доказів, надання яких може призвести до необхідності подання додаткових пояснень сторонами чи витребування інших доказів, що найбільш ефективно здійснювати на стадії підготовчого провадження. Вказане породжує доцільність участі представників сторін у судовому розгляді для детального розгляду по суті та з`ясування всіх обставин справи.

Вирішуючи заявлене клопотання судом враховується наступне.

Відповідно до п. 1,2 ч. 1ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи:1) малозначні справи;2) що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданніз повідомленням (викликом) сторін.

В той же час, згідно ч. 6ст. 279 ЦПК України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до ст. ст. 19, 274 ЦПК України, враховуючи, що справа виникає з трудових відносин, є незначної складності, ціна позову не перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних громадян та предметом позову не є стягнення грошової суми, розмір якої перевищує суму ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Дослідивши матеріали справи, заперечення представника позивача стосовно розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін, суд дійшов висновку щодо відмови в задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін, оскільки підстави для розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням сторін відсутні, а обґрунтування заявника не свідчать про необхідність переходу до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін.

Також суд звертає увагу, що представник позивача не буде позбавлений права під час розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін подати клопотання про витребування доказів або додаткові пояснення, у разі необхідності.

Інших підстав для розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін представник позивача ОСОБА_2 не вказує.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.260, 274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача - адвоката Грищенко М.О. про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадженняз викликом сторін у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОТОН-ЮГ ТД»</a>, треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,Головне управлінняДПС уДніпропетровській області,Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни вДніпропетровській області про визнання фактів та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117929724
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —204/1948/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Книш А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні