Ухвала
від 26.03.2024 по справі 554/1101/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 26.03.2024Справа № 554/1101/24 Провадження № 2-с/554/36/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2024 рокум. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Чуванова А.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування судового наказу по справі за заявою Комунального підприємстваПолтавської обласноїради «Полтававодоканал»про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послугиз водопостачаннята водовідведення,-

В С Т А Н О В И В :

Октябрським районним судом м. Полтави 06.02.2024 року видано судовий наказ за заявою Комунального підприємстваПолтавської обласноїради «Полтававодоканал»про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» заборгованості станом на 01 січня 2024 року в сумі 12660 грн. 99 коп., та судовий збір в сумі 302 грн. 80 коп.

Заявник ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про скасування зазначеного судового наказу з підстав його необґрунтованості. Зазначає, що за вказаний у заяві стягувача період нею дійсно допускалися прострочення платежів, проте заборгованість виникла не з умислу ухилитись від виконання договірних зобов`язань, а з поважних причин. Щодо винесеногосудового наказу,нею частковобуло погашеновиниклу заборгованістьперед стягувачем,сума оплати становила 1000,00 грн. Таким чином, на час прийняття рішення у справі суд не взяв вказаний факт до уваги та і не міг це врахувати без уточнень суми стягнення стягувачем. Сума заборгованості стягнута судом була відмінна від наявної.

На підставі викладеного, ОСОБА_1 просить скасувати судовий наказ.

Відповідно до частини другої статті 170ЦПК України боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Згідно із частиною третьою статті 171ЦПК України у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження. В ухвалі про скасування судового наказу суд за клопотанням боржника вирішує питання про поворот виконання судового наказу в порядку, встановленому статтею 444 цього Кодексу.

Зазначені у заяві про скасування судового наказу доводи боржника можуть бути перевірені судом лише під час розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи обставини, на які посилається заявник при обґрунтуванні вимог, суд вважає за необхідне скасувати судовий наказ.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 170-171, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Скасувати судовий наказ по справі №554/1101/24 за заявою Комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення.

Роз`яснити заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити заявнику (стягувачу), що, відповідно до ч. 2 ст. 164 ЦПК України, в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Чуванова

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117931529
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послугиз водопостачаннята водовідведення

Судовий реєстр по справі —554/1101/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Чуванова А. М.

Судовий наказ від 06.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні