Ухвала
від 26.03.2024 по справі 636/144/24
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 636/144/24 Провадження 2-о/636/33/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.03.2024 місто Чугуїв

Чугуївський міський суд Харківської області у складі:

головуючої судді Золотоверхої О.О.,

за участі секретаря судового засідання Караулової О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Чугуєві цивільну справу за заявою Чугуївської міської військової адміністрації Чугуївського району Харківської області, заінтересована особа: Чугуївська міська рада Харківської області, про визнання спадщини відумерлою,

ВСТАНОВИЛА:

Чугуївська міська військова адміністрація звернулася до суду із заявою про визнання спадщини померлої ОСОБА_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що складається з квартири АДРЕСА_1 відумерлою, та передати вказану квартиру у власність Чугуївської МТГ.

Представник сторін надав заяву, в якій просив розглянути справу без його участі. Крім того до суду надійшло клопотання представника заявника про витребування доказів, а саме: з Чугуївської державної нотаріальної контори витяг з Єдиного реєстру заповітів та спадкових справ стосовно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка мешкала за адресою: АДРЕСА_2 та померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст.ст. 1216, 1218 ЦК України, спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). До складу спадщини входять усі права та обов`язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 1, 2 ст. 77 ЦПК України установлено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Ураховуючи, що інформація, яку просить витребувати представник має значення для справи, не може бути надана йому особисто, тому клопотання підлягає задоволенню.

Згідност. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Керуючись ст.ст.76, 77, 84, 116-118, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Чугуївської державної нотаріальної контори витяг з Єдиного реєстру заповітів та спадкових справ стосовно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка проживала за адресою: АДРЕСА_2 , та померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити до Чугуївської державної нотаріальної контори для виконання в частині витребування доказів.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя О.О. Золотоверха

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117932333
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —636/144/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Золотоверха О. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Золотоверха О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні