Ухвала
від 26.03.2024 по справі 148/2226/23
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/2226/23

Провадження №2/148/101/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 березня 2024 року Тульчинський районний суду Вінницької області

в складі: головуючого судді Штифурко Л.А.,

секретаря ЛиженкоЄ.М.,

розглянувши увідкритому судовому засіданнів залісудових засідань м.Тульчина цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області про визнання права на завершення приватизації в порядку спадкування за законом, -

встановив:

В провадженні Тульчинського районного суду Вінницької області знаходиться вказана вище цивільна справа.

26.03.2024 від представника позивачів, адвоката Кугутюка О.В., до суду надійшло клопотання, в якому він зазначив, що 04.03.2024 в судовому засіданням з пояснень позивача ОСОБА_1 стало відомо, що в позивачів був ще один брат ОСОБА_3 , який помер після смерті їхньої матері ОСОБА_4 .

В зв`язку з чим просить залучити до участі в справі в якості третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета спору та стороні відповідача дітей ОСОБА_3 : ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 та ОСОБА_6 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , оскільки ухвалення рішення в даній справі може вплинути на їх права чи законні інтереси.

Також в даному клопотанні представник позивача просить витребувати з Тульчинської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, відкритої після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 для встановлення того, чи прийняли його діти спадщину, посилаючись на те, що має труднощі в її наданні.

В судове засідання позивачі та їх представник не з`явилися. Останній в своєму клопотанні просить провести судове засідання та вирішити клопотання у його відсутність та відсутність позивачів.

Представник відповідача Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області в підготовче засідання не з`явився. Від нього до суду надійшло письмове клопотання про розгляд справи у його відсутність.

Ознайомившись із клопотанням та матеріалами справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

З огляду на викладене, враховуючи, що представник позивача звернувся до суду з відповідним клопотанням про залучення до участі в справі третіх осіб після того, як стало відомо про їх існування, беручи до уваги, що ухвалення рішення в даній справі може вплинути на їх права та обовязки щодо спадкування права на завершення приватизації земельних ділянок, суд доходить висновку про необхідність залучення їх до участі в справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача.

Згідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З огляду на викладене, з метою забезпечення повного та об`єктивного з`ясування обставин справи, ухвалення законного та справедливого судового рішення, враховуючи, що копія спадкової справи, яку просить витребувати представник позивача, має доказове значення по справі, і позивач має труднощі у її наданні, суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

На підставівикладеного, керуючисьст.ст.53, 76,84, 260 ЦПК України,суд,-

постановив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета спору та стороні відповідача:

- ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_6 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Витребувати з Тульчинської державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Копію ухвалидля відоманадіслати третімособам разомз копієюпозовної заявита доданимидо неїдокументами тадля виконання- Тульчинській державній нотаріальній конторі. (вул. М. Леонтовича, 47, м. Тульчин, Вінницька область, 23600).

Визначити строк для виконання ухвали до 25.04.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А.Штифурко

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117934141
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на завершення приватизації в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —148/2226/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні