Ухвала
від 13.03.2024 по справі 204/902/24
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/902/24

Провадження № 2/204/1649/24

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючої судді Дубіжанської Т.О.

за участю секретаря Єфімової А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпрі за позовною заявою ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«АБВ-КОМБІ»про стягнення грошової компенсаціївартості часткимайна,пропорційну частціу статутномукапіталі товариства, -

встановив:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«АБВ-КОМБІ»про стягнення грошової компенсації вартості часткимайна,пропорційну частціу статутномукапіталі товариства.

Ухвалою суду від 5 лютого 2024 року відкрито провадження по справі, та призначено підготовче судове засідання на 13 березня 2024 року.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 19 ЦПК України,суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Суди розглядають у порядку цивільного судочинства також вимоги щодо реєстрації майна та майнових прав, інших реєстраційних дій, якщо такі вимоги є похідними від спору щодо такого майна або майнових прав, якщо цей спір підлягає розгляду в місцевому загальному суді і переданий на його розгляд з такими вимогами.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем ОСОБА_1 заявлено вимоги про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «АБВ-КОМБІ» на її користь грошової компенсації вартості частки майна, пропорційну частці у статутному капіталі товариства спадкоємцю у розмірі 20216808 грн. 11 коп. При цьому, позивачка зазначає, що вона є учасником товариства та їй належать 4,62% частки у статутному капіталі, що складає 26100 грн.

Згідно з ч. 1ст. 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно доКонституції України, цього Кодексу,Кодексу України з процедур банкрутства, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 20 Господарський процесуальний кодекс України, господарські судирозглядають справиу спорах,що виникаютьу зв`язкуіз здійсненнямгосподарської діяльності(крімсправ,передбачених частиноюдругою цієїстатті),та іншісправи увизначених закономвипадках,зокрема: справи у спорах, що виникають з корпоративних відносин, в тому числі у спорах між учасниками (засновниками, акціонерами, членами) юридичної особи або між юридичною особою та її учасником (засновником, акціонером, членом), у тому числі учасником, який вибув, пов`язані зі створенням, діяльністю, управлінням або припиненням діяльності такої юридичної особи, крім трудових спорів.

З огляду на викладені положення законодавства України, враховуючи, що позивач є учасником ТОВ «АБВ-КОМБІ», а даний спір має корпоративний характер, то суд приходить до висновку, що дана справа повинна розглядатися виключно господарським судом.

Згідно з п. 1 ч. 1ст.255 ЦПК України,суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Вказані обставини дають суду підстави дійти висновку, що дана цивільна справа підлягає закриттю, оскільки вона не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

На підставі викладеного та керуючись ст. 3, 20 ГПК України, ст. 19, 255 ЦПК України, суд -

ухвалив:

Провадження усправі запозовом ОСОБА_1 доТовариства зобмеженою відповідальністю«АБВ-КОМБІ»про стягнення грошової компенсаціївартості часткимайна, пропорційну частціу статутномукапіталі товариства закрити.

Роз`яснити позивачу про подальше його звернення з позовом в порядку господарського судочинства.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду через Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повного тексту ухвали суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому повного тексту ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Т.О. Дубіжанська

СудКрасногвардійський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117935341
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —204/902/24

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Ухвала від 11.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Деркач Н. М.

Постанова від 09.07.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Демченко Е. Л.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Лопатіна М. Ю.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні