Ухвала
від 27.03.2024 по справі 352/648/24
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/648/24

Провадження № 2-о/352/47/24

У Х В А Л А

про призначення експертизи

27 березня 2024 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої-судді Хоминець М. М.

присяжних Дорошенка М. Я., Тацакович І. Я.

з участю секретаря Гундич Г. В.

представника заявника ОСОБА_1

під час розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження в залі суду цивільної справи за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Загвіздянської сільської ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

у с т а н о в и в :

Заявник звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним свого дядька ОСОБА_3 , встановлення опіки та призначення його опікуном останнього.

Представник заявника адвокатЛукинів М.П.у судовомузасіданні просивпризначити всправі амбулаторнусудово-психіатричнуекспертизу длявстановлення психічногостану ОСОБА_3 ,щодо якого подано заяву про визнання недієздатним.

Представник заінтересованої особи у поданій суду заяві просив розгляд справи проводити у відсутності свого представника.

Суд уважає, що в даній справі слід призначити амбулаторну судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_3 , який має інвалідність другої групи, хворіє психічним захворюванням.

Проведення експертизи суд доручає судовому експерту Івано-Франківської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України».

На підставі наведеного, керуючись ст. 103-105, п. 5 ч. 1 ст. 252, п. 9 ч. 1 ст. 253, 260-261, 298 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Призначити в справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на вирішення якої поставити такі питання:

1) Чи страждає ОСОБА_3 психічним захворюванням, що позбавляє його можливості усвідомлювати свої дії та (або) керувати ними?

2) Чи розуміє ОСОБА_3 значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення судово-психіатричної експертизи доручити судовому експерту Івано-Франківської філії судових експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», попередивши його про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладеного на нього обов`язку.

Зобов`язати адміністрацію КНП «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров`я» Івано-Франківської обласної ради та поліклінічне відділення «Лисецька лікарня» Лисецької селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області надати у розпорядження експерта медичні документи ОСОБА_3 .

Витрати за проведення експертизи покласти на заявника ОСОБА_2 .

Зобов`язати заявника забезпечити явку ОСОБА_3 для проведення експертизи.

На час проведення експертизи провадження в справі зупинити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Марія ХОМИНЕЦЬ

Присяжні Микола ДОРОШЕНКО

Ірина ТАЦАКОВИЧ

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117935930
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —352/648/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні