Ухвала
від 27.03.2024 по справі 645/1513/24
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/1513/24

Провадження № 2/645/1157/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадженя та призначення у судове засідання

27 березня 2024 р. м. Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Мартинова О.М., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства «Харківенергозбут» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію,

Позивач Приватне акціонерне товариство «Харківенергозбут», ЄДРПОУ: 42206328, МФО 351823, місцезнаходження: м.Харків, вул. Гоголя, буд. 10;

Відповідач ОСОБА_1 , дата народження не відома, РНОКПП: НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1 , -

встановив:

21.03.2024 року до Фрунзенського районного суду м.Харкова надійшла вищезазначена цивільна справа.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до частини 1 статті 30 ЦПК України, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Відповідно до інформаційної довідки з Реєстру територіальної громади міста Харкова буд. 65 по вул. Дружби в м.Харкові знаходиться на території Немишлянського району м.Харкова.

Крім того, як вбачається з відповіді №512047 від 27.03.2024 року з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно квартира АДРЕСА_1 належить ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

За таких обставин вважаю, що дана справа підсудна Фрунзенському районному суду м.Харкова.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

Тому справу слід прийняти до провадження і її розгляд слід здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження.

Також, в позовній заяві представник позивача просить суд з метою уточнення анкетних даних відповідача витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Клопотова Станіслава Давидовича свідоцтво про право на спадщину, за законом, серії та номер: 588, виданий 15.08.2020, який виданий для здійснення державної реєстрації права власності на домоволодіння, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно з ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи викладене, суд прийшов висновку про необхідність задоволення клопотання сторони позивача про витребування доказів, оскільки, вказані у клопотанні документи, самостійно отримати сторона не має можливості, отримання цих документів необхідно в подальшому для правильного вирішення справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 84, 187, 274 ЦПК України, суддя

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою Приватного акціонерного товариства «Харківенергозбут» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити спрощене позовне провадження до розгляду даної справи у відкритому судовому засіданні на 09 травня 2024 року на 09 годину 50 хвилин, яке відбудеться у приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова (за адресою: м. Харків, бул. Б.Хмельницького, 32/38).

У відповідності до ч. 5 ст.279ЦПКУкраїни справу розглянути в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (надання) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзив у відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу семиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частинам третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу семиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частинам третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання представника позивач ПАТ «Харківенергозбут» про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Харківської області Клопотова Станіслава Давидовича свідоцтво про право на спадщину, за законом, серії та номер: 588, виданий 15.08.2020, який виданий для здійснення державної реєстрації права власності на домоволодіння, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_1 .

Витребувані відомості необхідно надати безпосередньо до суду протягом 10-ти днів з дня отримання даної ухвали.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального при мусу, передбачені цим Кодексом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://fr.hr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушенням правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Мартинова

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117936833
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за спожиту електричну енергію, Позивач Приватне акціонерне товариство «Харківенергозбут», ЄДРПОУ: 42206328, МФО 351823, місцезнаходження: м.Харків, вул. Гоголя, буд. 10; Відповідач ОСОБА_1 , дата народження не відома, РНОКПП: НОМЕР_1 , місцезнаходження: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —645/1513/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Мартинова О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні