Ухвала
від 27.03.2024 по справі 439/618/24
БРОДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 439/618/24

Провадження №2/439/278/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

27 березня 2024 року місто Броди

Суддя Бродівського районного суду Львівської області Петейчук Б.М., вивчивши позовну заяву Керівника Тернопільської окружної прокуратури Борщевської Галини Євгенівни (м. Тернопіль, бульвар Т. Шевченка, буд. 7), в інтересах держави, в особі: Національної служби здоров`я України (м. Київ, проспект С. Бандери, 19) та в особі: Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул.. Грушевського, 8), до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,

в с т а н о в и в :

Керівник Тернопільськоїокружної прокуратуриБорщевська ГалинаЄвгенівна вінтересах державив особі: Національної службиздоров`я Українита Тернопільської обласноїради звернулась до Бродівського районного суду Львівської області із позовними вимогами до відповідача: ОСОБА_1 , в яких просила суд про відшкодування відповідачем витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Водночас суддею під час вирішення питання щодо можливості відкриття провадження у справі встановлено, що Керівник Тернопільської окружної прокуратури Борщевська Галина Євгенівна, просить залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради.

За змістом норми статті 2 Цивільного процесуального кодексу України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Законодавчим приписом статті 53 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За змістом частини 3 статті 53 Цивільного процесуального кодексу України закріплено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи наведене, вважаю за необхідне залучити до участі у цивільній справі Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до частини 3 статті 274 ЦПК України і її розгляд необхідно здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу необхідно прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених частиною 1 статті 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 187, 189, 260 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в :

Відкрити загальне позовне провадження у цивільній справі за позовною заявою Керівника Тернопільської окружної прокуратури Борщевської Галини Євгенівни в інтересах держави, в особі: Національної служби здоров`я України та в особі: Тернопільської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Призначити підготовче засідання у приміщенні Бродівського районного суду Львівської області (Львівська область, Золочівський район, місто Броди, майдан Свободи, 10) на 23 травня 2024 року о 10 годині 00 хвилин.

Залучити третю особу Комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна клінічна лікарня» Тернопільської обласної ради (м. Тернопіль, вул. Клінічна, 1) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору до участі у цивільній справі за позовною заявою Керівника Тернопільської окружної прокуратури Борщевської Галини Євгенівни в інтересах держави, в особі: Національної служби здоров`я України та в особі: Тернопільської обласної ради до ОСОБА_1 про відшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину.

Роз`яснити третій особі її право надіслати (надати) пояснення з урахуванням вимог статті 178 Цивільного процесуального кодексу України не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надсиланням (наданням) пояснень до суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Копію позовної заяви та доданих документів надіслати відповідачу.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог частини 4 статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина 8 статті 178 ЦПК України).

Відповідно до частини 1 статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bd.lv.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Б.М. Петейчук

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117938460
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування витрат, понесених закладом охорони здоров`я на стаціонарне лікування потерпілого від злочину

Судовий реєстр по справі —439/618/24

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Бродівський районний суд Львівської області

Петейчук Б. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні