Постанова
від 14.10.2010 по справі 45/164б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.10.10 р. Справа № 45/164б

Розглянувши матеріали за заявою кредитора (заявника) Ф ізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м.Рівне, Рівненськ а область (код НОМЕР_1)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Укрторгпромсистема”, м.Д онецьк (ЄДРПОУ 36982304)

арбітражний керуючий Кар пачева Л.А.

про визнання банкрутом

Суддя Плотніцький Б.Д.

при секретарі судового зас ідання Ляшенко Л.В.

Представники:

від кредитора: ОСОБА_4 - довір.

від боржника: не з' явились

арбітражний керуючий: Ка рпачова Л.А.- розпорядник майна

В засіданні суду брали учас ть:

Ухвалою від 11.08.2010р. за заявою Ф ізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м.Рівне, Рівненськ а область (код НОМЕР_1) госп одарським судом Донецької об ласті порушена справа про ба нкрутство Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Укрторгпромсистема”, м.Донец ьк (ЄДРПОУ 36982304),внаслідок фінан сової неспроможності.

Одночасно даною ухвалою вв едена процедура розпоряджен ня майном на 6 місяців до 11.02.2011р. т а розпорядником майна призна чений арбітражний керуючий Карпачева Л.А.

Ухвалою суду від 17.08.2010р. за рез ультатами підготовчого засі дання зобов' язано заявника у десятиденний строк подати до офіційного друкованого о ргану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Украї ни оголошення про порушення справи про банкрутство, визн ачений розмір вимог ініціююч ого кредитора та встановлені дати складення розпоряднико м майна реєстру вимог кредит орів - 04.10.2010р. та попереднього засідання суду - 07.10.2010р.

Також даною ухвалою був зат верджений розмір вимог ініці юючого кредитора - Фізичної о соби - підприємця ОСОБА_1 , м.Рівне, Рівненська область (код НОМЕР_1) у сумі 272 350 грн. 00 коп.

В газеті „Голос України” №15 9 від 28.08.2010р. опубліковане оголо шення про порушення справи № 45/164б про банкрутство Товари ства з обмеженою відповіда льністю „Укрторгпромсистем а”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36982304).

Ухвалою суду від 07.10.2010р. затве рджений реєстр вимог кредито рів та призначено засідання суду з розгляду питання щодо введення подальшої процедур и по справі на 14.10.2010р.

В засідання суду з' явилис ь представник кредитора та р озпорядник майна, повноважен ня яких підтверджені належни м чином.

Представник боржника не з' явився, про день та час розгля ду справи повідомлений належ ним чином.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення ро зпорядника майна, господарсь ким судом встановлено наступ не:

12.10.2010р. відбулись загальні зб ори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальні стю „Укрторгпромсистема”, м. Донецьк (ЄДРПОУ 36982304), на яких бу в вибраний склад комітету кр едиторів.

12.10.2010р. на засіданні комітету кредиторів була заслухана і нформація розпорядника майн а щодо відсутності можливост і здійснити аналіз фінансово господарської діяльності бо ржника у зв' язку із відсутн істю господарської діяльнос ті та неподанням боржником ф інансової звітності до орган ів статистики. Оскільки влас ні обігові кошти на підприєм стві відсутні, то погашення к редиторських вимог можливе л ише через ліквідаційну проце дуру.

З огляду на вищевикладене к омітетом кредиторів одногол осно було прийняте рішення п ро звернення до господарсько го суду з клопотанням про виз нання боржника банкрутом, ві дкриття ліквідаційної проце дури та призначення ліквідат ором арбітражного керуючого Карпачеву Л.А.

У зв' язку з вищевикладени м комітет кредиторів звернув ся до суду з клопотанням б/н б/ д про визнання Товариства з обмеженою відповідальніс тю „Укрторгпромсистема”, м.Д онецьк (ЄДРПОУ 36982304) банкрутом, відкриття ліквідаційної про цедури та призначення ліквід атором арбітражного керуючо го Карпачеву Л.А.

Одночасно суду надана пись мова згода арбітражного керу ючого Карпачевої Л.А. на п ризначення ліквідатором по д аній справі та копія ліцензі ї.

У відповідності з п.8 ст.16 Зак ону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” до компетенції комітету к редиторів належить прийнят тя рішення про звернення до г осподарського суду з клопота нням про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури, тощо.

За приписом ст.33 Господарсь кого процесуального кодексу України кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

Відповідно до ст.4-3 Господар ського процесуального кодек су України судочинство в гос подарських судах здійснюєть ся на засадах змагальності.

З урахуванням вимог ст.43 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд оцінює докази за свої м внутрішнім переконанням, щ о ґрунтується на всебічному, повному і об' єктивному роз гляді в судовому процесі всі х обставин справи в їх сукупн ості, керуючись законом.

Судом встановлено, що креди торська заборгованість борж ника становить 272 350 грн. 00 коп., за боргованість по заробітній п латі, сплаті аліментів, автор ської винагороди, відшкодува ння збитків відсутня.

Проаналізувати фінансову, господарську та інвестиційн у діяльність боржника, його с тановище на товарних ринках неможливо, керівні органи на підприємстві відсутні.

Також судом встановлено, що боржник не здійснює підприє мницьку діяльність, поточна заборгованість збільшуєтьс я, його фінансове становище х арактеризується стійкою неп латоспроможністю, майнових а ктивів недостатньо для погаш ення вимог кредиторів, підст ави для відновлення платоспр оможності боржника відсутні .

Виходячи з того, що підприєм ство не може ефективно здійс нювати поточну діяльність та своєчасно здійснювати розра хунки по зобов'язаннях креди тори та розпорядник майна не бачать іншої подальшої проц едури для боржника, ніж лікві дація.

У строк, передбачений Закон ом для звернення потенційних інвесторів, відповідних зая в до розпорядника майна не на дходило.

У зв' язку з прийняттям ком ітетом кредиторів рішення пр о звернення до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом, від криття ліквідаційної процед ури та призначення ліквідато ром арбітражного керуючого Карпачеву Л.А., господарсь кий суд дійшов до висновку пр о задоволення клопотання ком ітету кредиторів та розпоряд ника майна про визнання борж ника банкрутом, відкриття лі квідаційної процедури та при значення ліквідатором арбіт ражного керуючого Карпаче ву Л.А.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.1, 3-1, 16, 22 Закону У країни „Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, ст.с т.4-3, 33, 43 Господарського процесу ального кодексу України, гос подарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Задовольнити клопотання к омітету кредиторів б/н б/д.

Визнати банкрутом Товар иство з обмеженою відповід альністю „Укрторгпромсисте ма”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36982304), що за реєстроване за адресою: 83052, м. Д онецьк, б. Шевченка, б.82/9.

Відкрити ліквідаційну про цедуру.

Призначити ліквідатором п о справі №45/164б про банкрутство Товариства з обмеженою в ідповідальністю „Укрторгпр омсистема”, м.Донецьк (ЄДРПОУ 36982304) арбітражного керуючого Карпачеву Людмилу Анатоліїв ну (ліцензія НОМЕР_3 від 12.10.2006р, адреса: АДРЕСА_1, іден тифікаційний номер НОМЕР_2 ) за письмовою згодою.

Ліквідатору у 5 денний терм ін опублікувати оголошення п ро визнання боржника банкрут ом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друко ваних органах, з зазначенням відомостей передбачених п. 5 с т. 23 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Докази опублікування нада ти суду.

Ліквідатору до закінчення ліквідаційної процедури пре дставити до суду звіт та лікв ідаційний баланс з доданими документами, передбаченими с т. 32 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

Суддя

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

Дата ухвалення рішення14.10.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11793923
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —45/164б

Ухвала від 12.01.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 23.11.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 10.11.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Постанова від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 17.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 11.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Постанова від 26.08.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні