Рішення
від 27.03.2024 по справі 507/2288/23
ЛЮБАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 507/2288/23

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" березня 2024 р. смт. Любашівка

Любашівський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Вужиловського О.В.,

за участю секретаря судового засідання Войковської І.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Любашівка Одеської області матеріали цивільної справи № 507/2288/23 за заявою ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення,

ВСТАНОВИВ:

22.12.2023 року Любашівським районним судом Одеської області було ухвалене рішення по справі за заявою ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення.

Згідновказаного рішення, судом вирішено: «Заяву ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення - задовольнити повністю.

Визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Бокове Любашівського району Одеської області, зареєстрованого по АДРЕСА_1 , українця, громадянина України - усиновлювачем малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зобов`язати Любашівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) внести зміни до актового запису № 178 від 06 жовтня 2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вчиненого Любашівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, а саме: у графі прізвище дитини записати « ІНФОРМАЦІЯ_3 » замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові дитини - записати « ІНФОРМАЦІЯ_3 » замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в графі батько - записати « ОСОБА_1 », замість « ОСОБА_7 », в графи «мати», «ім`я дитини», «місце народження дитини», «дата народження дитини» змін не вносити.

У зв`язку з внесенням змін до актового запису зобов`язати Любашівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) анулювати свідоцтво про народження дитини ОСОБА_3 та видати нове свідоцтво про народження з врахуванням даного рішення.

Усиновлення вважається здійсненим з дня набрання законної сили рішенням суду.

Після вступу рішення в законну силу надіслати копію рішення до Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) для внесення змін до актового запису про народження усиновленої дитини».

27 березня 2024 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення в справі, так як в резолютивній частині рішення не зазначено його дату народження, громадянство та місце проживання, що унеможливлює внесення змін до актового запису.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що необхідно ухвалити додаткове рішення та зазначити дату народження ОСОБА_1 , його громадянство та місце проживання.

Згідно ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо судом не вирішено питання про судові витрати. Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

22.12.2023 року Любашівським районним судом Одеської області ухвалено рішення за заявою ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення.

У вказаному рішенні в резолютивній частині, абзац 3, дійсно не зазначено дату народження ОСОБА_1 , його громадянство та місце проживання.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що необхідно ухвалити додаткове рішення по даній справі, зазначивши в резолютивній частині рішення дату народження ОСОБА_1 , його громадянство та місце проживання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 246, 270 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі № 507/2288/23 за заявою ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення - задовольнити.

Доповнити абзац 3 резолютивної частини рішення Любашівського районного суду Одеської області від 22 грудня 2023 року по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 до заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , органу опіки та піклування Подільської районної державної адміністрації Одеської області, Любашівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) про усиновлення відомостями про дату народження ОСОБА_1 , його громадянство та місце проживання, в зв`язку з чим вказаний абзац викласти наступній редакції:

«Зобов`язати Любашівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) внести зміни до актового запису № 178 від 06 жовтня 2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , вчиненого Любашівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області, а саме: у графі прізвище дитини записати « ІНФОРМАЦІЯ_3 » замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 », по батькові дитини - записати « ІНФОРМАЦІЯ_3 » замість « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в графі батько - записати « ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с.Бокове Любашівського району Одеської області, зареєстрований по АДРЕСА_1 , українець, громадянин України», замість « ОСОБА_7 », в графи «мати», «ім`я дитини», «місце народження дитини», «дата народження дитини» змін не вносити».

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Одеського апеляційного суду через Любашівський районний суд Одеської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя: Вужиловський О.В.

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено28.03.2024
Номер документу117940960
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —507/2288/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський О. В.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський О. В.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський О. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні