Ухвала
від 27.03.2024 по справі 564/2206/20
КОСТОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 564/2206/20

27 березня 2024 року

Костопільський районний суд Рівненської області у особі судді Грипіч Л.А.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вприміщенні судуматеріали поданняначальника Костопільськоговідділу державноївиконавчої службиу Рівненськомурайоні Рівненськоїобласті Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїПетрової ВікторіїОлександрівни пропривід боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

Начальник Костопільського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Петрова В.О. звернулася до Костопільського районного суду з поданням про привід боржника ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Подання мотивоване тим, що у Костопільському відділі державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження №67519459 від 16.11.2021 з примусового виконання виконавчого листа у справі №564/2206/20, виданого 09.11.2021 Костопільським районним судом Рівненської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання неповнолітньої дитини- ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у твердій грошовій сумі в розмірі 1/4 усіх видів його заробітку, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 14.09.2020 року і до досягнення дитиною повноліття.

Вказує, що боржник отримав копію постанови про відкриття виконавчого провадження, проте на виклик державного виконавця не з`явився.

Вказує, що станом на лютий 2024 року ОСОБА_1 має заборгованість зі сплати аліментів в сумі 156182,81грн.

У поданні начальник просить повідомити про результати розгляду подання, а у разі його задоволення доручити виконання ВП№2 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області і суд розцінює таку заяву як клопотання про розгляд подання без участі державного виконавця.

Вивчивши клопотання, додані до нього матеріали виконавчого провадження, суд дійшов до наступних висновків.

Так судом встановлено, що у Костопільському відділі державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває виконавче провадження №67519459 від 16.11.2021 з примусового виконання виконавчого листа у справі №564/2206/20, виданого 09.11.2021 Костопільським районним судом Рівненської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання неповнолітньої дитини- ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , у твердій грошовій сумі в розмірі 1/4 усіх видів його заробітку, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 14.09.2020 року і до досягнення дитиною повноліття.

Копію постанови про відкриття виконавчого провадження від 16.11.2021 було направлено боржнику ОСОБА_1 на адресу АДРЕСА_1 , листом, у якому було вказано про необхідність ОСОБА_1 з`явитись до у Костопільський відділ державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції .

ОСОБА_1 неодноразово викликався до відділу, але на виклики боржник не з`являється, незважаючи про попередження про примусовий привід. Боржник відмовляєтьмя від спілкування з державним виконавцем та вимоги виконавця залишає поза увагою.

Відповідно до п.14 ч.3ст.18 Закону України «Про виконавче провадження», виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право викликати фізичних осіб, посадових осіб з приводу виконавчих документів, що перебувають у виконавчому провадженні. У разі якщо боржник без поважних причин не з`явився за викликом виконавця, виконавець має право звернутися до суду щодо застосування до нього приводу.

Відповідно до ч.1ст.438ЦПК Українирозшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ч.1ст.28 Закону України «Про виконавче провадження», копії постанов виконавця та інші документи виконавчого провадження (далі - документи виконавчого провадження) доводяться виконавцем до відома сторін та інших учасників виконавчого провадження, надсилаються адресатам простою кореспонденцією або доставляються кур`єром, крім постанов про відкриття виконавчого провадження, про повернення виконавчого документа стягувачу, повідомлення стягувачу про повернення виконавчого документа без прийняття до виконання, які надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Боржник вважається повідомленим про початок примусового виконання рішень, якщо йому надіслано постанову про відкриття виконавчого провадження за адресою, зазначеною у виконавчому документі. Документи виконавчого провадження надсилаються стягувачу та боржнику за їхніми адресами, зазначеними у виконавчому документі. У разі зміни стороною місця проживання чи перебування або місцезнаходження документи виконавчого провадження надсилаються за адресою, зазначеною у відповідній заяві сторони виконавчого провадження. Документи виконавчого провадження доводяться до відома або надсилаються адресатам не пізніше наступного робочого дня з дня їх винесення.

Судом встановлено, що державним виконавцем всі документи про виклик та явку до відділу ДВС направлялись за зареєстрованою адресою місця проживання боржника та за встановленою адресою АДРЕСА_1 , і дослідженими матеріалами виконавчого провадження встановлено, що ОСОБА_1 вимоги державного виконавця не виконав, на виклик до державного виконавця не з`явився, заборгованість за виконавчим документом не сплатив, пояснень щодо несплати боргу не надав.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що має місце ухилення боржника у виконавчому провадженні від виконання своїх зобов`язань, нехтування обов`язком виконати виконавчий документ, а тому подання про привід боржника є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

На підставівикладеного тавідповідно дост.18,ст.28Закону України«Про виконавчепровадження»,ст.ст.260,438ЦПК України,суд

УХВАЛИВ:

Подання ачальника Костопільського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Петрової Вікторії Олександрівни про привід боржника ОСОБА_1 задовольнити.

Здійснити привід ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , на 18 квітня 2024 року до державного виконавця Костопільського відділу державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, за адресою: Рівненська область, м.Костопіль, вул.1го Травня 31.

Виконання приводу доручити Відділенню поліції №2 Рівненського РУП ГУНП у Рівненській області.

Ухвала набираєзаконної силиз дняїї постановленнята оскарженнюне підлягає.

СуддяЛ. А. Грипіч

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117944204
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —564/2206/20

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 30.09.2021

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

Ухвала від 22.09.2020

Цивільне

Костопільський районний суд Рівненської області

Грипіч Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні