Рішення
від 18.03.2024 по справі 916/125/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"18" березня 2024 р.м. Одеса Справа № 916/125/24

Господарський суд Одеської області у складі судді Щавинської Ю.М.

секретар судового засідання Арнаутова А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом: Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку "Укргазбанк" (03087, м. Київ, вул. Єреванська, буд. 1)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Укразіятранш" (65125, Одеська обл., м. Одеса, вул. Грецька, буд. 18)

про стягнення 93 069,08 грн

за участю представників сторін:

від позивача: Лисий М.С. - самопредставництво

від відповідача: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

1. Короткий зміст позовних вимог Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку "Укргазбанк".

08.01.2024 Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк "Укргазбанк" звернулося до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укразіятранш", в якій просить суд стягнути з відповідача заборгованість за договором про відкриття рахунку в цінних паперах №548/06 від 30.06.2006 у розмірі 110 348,89 грн, з яких: заборгованість по сплаті комісії депозитарної установи прострочена - 25 850 грн; заборгованість по пені за несвоєчасне погашення грошових зобов?язань за сплатою комісії депозитарної установи за період з 19.12.2022 по 19.12.2023 - 45 421,25 грн; заборгованість по штрафу за несвоєчасне погашення грошових зобов?язань за сплатою комісії депозитарної установи за період з 19.12.2022 по 19.12.2023 - 12 925,00 грн; заборгованість за несвоєчасне погашення грошових зобов?язань за сплатою комісії депозитарної установи 3% річних, згідно ст. 625 ЦК України - 5 377,39 грн; заборгованість за несвоєчасне погашення грошових зобов?язань за сплатою комісії депозитарної установи, інфляційні нарахування - 20 775,25 грн.

2. Заяви, клопотання, інші процесуальні дії у справі.

Ухвалою суду від 15.01.2024 відкрито провадження у справі №916/125/24 за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання для розгляду справи по суті на "12" лютого 2024 р. о 14:30.

У судовому засіданні 12.02.2024, в яке з`явився представник позивача, останньому було запропоновано надати уточнений розрахунок позовних вимог (із зазначенням періоду основної заборгованості по комісії, обґрунтуванням суми сальдо на лютий 2012 року, з огляду на рішення у справі №916/788/15), а також пояснення щодо застосування пені у розмірі, що перебільшує розмір, встановлений ст.343 ГК України, та за період, що перебільшує період нарахування, передбачений ч.6 ст.232 ГК України, у строк до 26.02.2024.

26.02.2024 до суду від позивача надійшли пояснення, в яких останній зокрема зазначив, що плата за надані послуги нарахована, починаючи з 01.02.2012. Також позивачем надано суду новий розрахунок позовних вимог, водночас за відсутності клопотання про уточнення позовних вимог (збільшення чи зменшення) суд розглядає вимоги позивача в первісній редакції.

У судовому засіданні 18.03.2024 позивач позовні вимоги підтримав, просив суд задовольнити позов.

Відповідач у судове засідання не з`явився, про причини відсутності суд не повідомив, відзив суду не надав, про розгляд справи повідомлявся у відповідності до положень ГПК України.

Водночас, як вбачається з матеріалів справи, надіслані судом відповідачу рекомендованим листом з позначкою "Судова повістка" ухвали були повернуті поштовою установою з відбитком календарного штемпелю на конверті та відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою".

Суд зауважує, що згідно ч.6 ст.242 ГПК України днем вручення судового рішення є, зокрема, день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відтак, в силу вищенаведених положень законодавства, день спроби вручення поштового відправлення за адресою місцезнаходження відповідача, який зареєстрований у встановленому законом порядку, вважається днем вручення відповідачу відповідної ухвали суду.

Отже, оскільки ухвали направлені судом за належною адресою відповідача і повернуті поштою з відміткою про відсутність адресата, суд доходить висновку, що відповідач повідомлений про розгляд судом справи.

Крім того, за приписами частини 1 статті 9 ГПК України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з ч.1, 2 ст. 3 Закону України "Про доступ до судових рішень" для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Враховуючи вищевикладене, суд зазначає, що відповідачі мають доступ до судових рішень та мали можливість ознайомитись з ухвалою суду у Єдиному державному реєстрі судових рішень (www.reyestr.court.gov.ua).

Ухвалою суду від 18.03.2024 провадження у справі №916/125/24 за позовом Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку "Укргазбанк" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укразіятранш" в частині стягнення заборгованості по сплаті комісії депозитарної установи у сумі 9 650 грн, штрафу у сумі 4 825 грн, 3% річних у сумі 620,01 грн, інфляційних втрат у сумі 2 184,80 грн закрито.

3. Позиція учасників справи.

3.1. Доводи ПАТ АБ "Укргазбанк".

На виконання умов укладеного між сторонами договору про відкриття рахунку в цінних паперах №548/06 від 30.06.2006 позивачем у період з 01.02.2012 по грудень 2023 року надано відповідачу послуги щодо обслуговування його в системі депозитарного обліку. Натомість відповідач свої зобов`язання в частині оплати наданих послуг не виконав.

Станом на дату подання позовної заяви договір не є розірваним, рахунок у цінних паперах не закритий, позивач продовжує обслуговувати такий рахунок.

Вимоги ґрунтуються на положеннях договору, Закону України "Про депозитарну систему України".

4. Фактичні обставини, встановлені судом.

Як встановлено судом, 30.06.2006 між Публічним акціонерним товариством Акціонерним банком "Укргазбанк" (Зберігач) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Укразіятранш" (Депонент) укладено договір про відкриття рахунку в цінних паперах № 548/06, відповідно до п.1 якого Депонент доручає, а Зберігач зобов`язується надавати Депоненту послуги відносно відкриття та ведення рахунку в цінних паперах (надалі ЦП), зберігання належних Депоненту ЦП, проведення операцій по даному рахунку, отримання прибутку по ЦП на викладених нижче умовах згідно Положення про депозитарну діяльність, затвердженого ДКЦПФР від 26.05.1998 за № 61, внутрішньому положенню Зберігача ЦП та інших внутрішніх документах Зберігача, чинному законодавству України та на підставі розпоряджень Депонента.

Відповідно до п. 3 договору Депонент сплачує послуги Зберігача згідно з даним Договором та у відповідності з затвердженими тарифами Зберігача (дод. № 1), котрі є невід`ємною частиною даного договору та не суперечить вимогам встановленим ДКЦПФР згідно з Антимонопольним комітетом України. Оплата послуг Зберігача включає в себе абонентську плату та вартість послуг в залежності від виконаних дій та/або операцій, згідно з тарифами Зберігача. Види, кількість та загальна вартість послуг, наданих Депоненту згідно з даними договором, в т.ч. проведених за відповідний період, належним чином відображаються в Акті прийому передачі наданих послуг за певний період, котрий підписують сторони.

Плата за послуги надані Зберігачем, вноситься Депонентом щомісячно до 15 числа наступного за тим місяця, в якому надавалися послуги згідно Акту прийому передачі наданих послуг. В окремих випадках Акт прийому передачі наданих послуг може надаватися в строки за домовленістю сторін.

Згідно з окремими положеннями п. 6 договору у випадку затримки сплати вартості наданих послуг Зберігача Депонент оплачує Зберігачу пеню у розмірі 0,5% від загальної суми (за кожен день прострочення), що підлягає до сплати. Якщо платіж за надані Депоненту депозитарні послуги прострочені більш ніж на тридцять днів то така дія Депонента вважається відмовою від виконання умов даного договору, та зобов`язує Депонента сплатити штраф у розмірі 50% від суми заборгованості Депонента, визначеної на день фактичної оплати. До моменту погашення заборгованості Депонентом, Зберігач призупиняє виконання операцій по рахунку в ЦП Депонента за що Зберігач не несе будь-якої відповідальності. Виплата штрафу та/або пені не звільняє сторони від виконання умов договору.

Строк дії договору один рік. У випадку коли строк дії договору закінчуватиметься, а сторони не виявлять письмового бажання розірвати договір, він вважається продовженим на кожен наступний рік відповідно. Сторона, що виявила бажання з будь-яких причин розірвати договір повинна письмово повідомити іншу сторону за сорок п`ять днів до моменту розірвання із зазначенням причини (п. 7 договору).

Відповідно до витягу з тарифів за послуги Зберігача цінних паперів ВАТ АБ "Укргазбанк", що є додатком № 1 до договору про відкриття рахунку № 548/06 від 30.06.2006, розмір плати за зарахування/переказ цінних паперів між Депонентами Зберігача складає 100 грн за операцію, а розмір плати за зберігання цінних паперів на рахунку 150 грн за повний або неповний місяць.

Підставою звернення позивача до суду стала обставина невиконання відповідачем зобов`язання за укладеним договором. Так згідно заявлених вимог позивача основна заборгованість за договором становить 25 850 грн та нарахована за період з 01.02.2012 по грудень 2023 року, пеня становить 45 421,25 грн та нарахована за період з 19.12.2022 по 18.12.2023, штраф нараховано на суму 25 850 грн та становить 12 925 грн, 3% річних нараховані за період з 16.02.2012 по 18.12.2023 та становлять 5 377,39 грн, інфляційні втрати нараховані з березня 2012 по листопад 2023 року та становлять 20 775,25 грн.

Як вже було зазначено судом, ухвалою суду від 18.03.2024 судом було закрито провадження у справі в частині позовних вимог у зв`язку із наявністю рішення суду між тими ж сторонами про той же предмет спору, з огляду на що суд розглядає вимоги позивача за період з січня 2015 року. Такі висновки судом зроблені з урахуванням того, що в рамках справи №916/788/15-г основна заборгованість виникла за період з 16.02.2012 по 15.01.2015, тобто виходячи з умов договору щодо строку сплати (15 календарних днів наступного місяця), заборгованість було стягнуто за період: січень 2012 - грудень 2014.

5. Позиція суду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 Закону України "Про депозитарну систему України" депозитарна діяльність - діяльність професійних учасників депозитарної системи України та Національного банку України щодо надання послуг із зберігання та обліку цінних паперів, обліку і обслуговування набуття, припинення та переходу прав на цінні папери і прав за цінними паперами та обмежень прав на цінні папери на рахунках у цінних паперах депозитарних установ, емітентів, депозитаріїв-кореспондентів, осіб, які провадять клірингову діяльність, депонентів, номінальних утримувачів, здійснення обліку часток товариств з обмеженою відповідальністю та товариств з додатковою відповідальністю, а також надання інших послуг, які відповідно до цього Закону мають право надавати професійні учасники депозитарної системи України; власник рахунка у цінних паперах - особа, якій професійним учасником депозитарної системи України та/або Національним банком України відкрито рахунок у цінних паперах; депонент - власник цінних паперів, співвласники цінних паперів, нотаріус, на депозит якого внесено цінні папери, яким рахунок у цінних паперах відкривається депозитарною установою на підставі відповідного договору про обслуговування рахунка в цінних паперах та/або договору депозитарного обліку цінних паперів на рахунку умовного зберігання в цінних паперах (рахунка ескроу в цінних паперах) (далі - договір рахунка ескроу в цінних паперах), а також депозитарна установа, яка відкриває собі рахунок у цінних паперах на підставі наказу керівника цієї депозитарної установи. Національний банк України може бути депонентом у випадках, передбачених цим Законом.

За змістом Закону України "Про депозитарну систему України" облік, зберігання цінних паперів депонента здійснюється депозитарною установою на підставі договору.

Так на підтвердження наявності у спірному періоді цінних паперів на відкритому відповідачу рахунку позивачем надано суду виписку про операції з цінними паперами з 05.06.2013 по 27.12.2023 та виписку про стан рахунку в цінних паперах станом на 27.12.2023.

Згідно до ст.193 ГК України, яка цілком кореспондується зі ст.525,526 Цивільного кодексу України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

З урахуванням наданих позивачем доказів, суд зазначає про доведення обставини надання позивачем відповідачу послуги із зберігання цінних паперів у спірному періоді, натомість доказів оплати таких послуг матеріали справи не містять.

Враховуючи наведене, суд вважає обґрунтованими вимоги позивача в частині стягнення з відповідача суми основного боргу у розмірі 16 200 грн за період з січня 2015 по грудень 2023 включно, тобто 108 календарних місяців по 150 грн на місяць.

При цьому суд також зауважує про відсутність підстав для застосування строку позовної давності з підстав не заявлення відповідного клопотання відповідачем.

Відповідно до статті 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Згідно ч.1 ст.611 Цивільного кодексу України у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

За приписами частини першої статті 230 Господарського кодексу України штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов`язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов`язання.

Відповідно до ч.2, 3 ст.549 ЦК України штрафом є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми невиконаного або неналежно виконаного зобов`язання. Пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов`язання за кожен день прострочення виконання.

Як вже було зазначено судом, відповідальність за невиконання грошового зобов`язання за договором у вигляді пені та штрафу погоджена сторонами у п. 6 договору.

При цьому суд також враховує, що відповідно до положень ст.3 Закону України "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов`язань" розмір пені, передбачений ст.1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Згідно з ч.6 ст. 232 Господарського кодексу України нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов`язання, якщо інше не встановлено законом або договором, припиняється через шість місяців від дня, коли зобов`язання мало бути виконано.

Слід зауважити, що Законом України від 30.03.2020 № 540-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" розділ "Прикінцеві положення" Господарського кодексу України доповнено пунктом 7 такого змісту: "Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 232, 269, 322, 324 цього Кодексу, продовжуються на строк дії такого карантину". При цьому карантин згідно Постанов Кабінету Міністрів України на території України було встановлено з 12 березня 2020 року до 24 години 00 хвилин 30.06.2023 року.

З урахуванням означеного судом за допомогою системи Прецедент в межах заявленого позивачем періоду було зроблено розрахунок пені, сума якої становить 1 876,32 грн.

Період розрахункуКількість днів у періодіСума19.12.2022 - 30.06.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 6 000,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 194 днів (прострочення) : 100 1941 594,52 грн.17.01.2023 - 17.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 182 днів (прострочення) : 100 18237,40 грн.16.02.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 162 днів (прострочення) : 100 16233,29 грн.28.07.2023 - 16.08.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 20 днів (прострочення) : 100 203,62 грн.16.03.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 134 днів (прострочення) : 100 13427,53 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 16.09.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 2 днів (прострочення) : 100 20,33 грн.18.04.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 101 днів (прострочення) : 100 10120,75 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 18.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 34 днів (прострочення) : 100 345,59 грн.16.05.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 73 днів (прострочення) : 100 7315,00 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 426,90 грн.27.10.2023 - 16.11.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 21 днів (прострочення) : 100 212,76 грн.16.05.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 73 днів (прострочення) : 100 7315,00 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 426,90 грн.27.10.2023 - 16.11.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 21 днів (прострочення) : 100 212,76 грн.16.06.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 428,63 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 426,90 грн.27.10.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 496,44 грн.15.12.2023 - 16.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 2 днів (прострочення) : 100 20,25 грн.18.07.2023 - 27.07.2023 : 25,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 25,00 : 365) x 10 днів (прострочення) : 100 102,05 грн.28.07.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 498,86 грн.15.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 426,90 грн.27.10.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 496,44 грн.15.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 4 днів (прострочення) : 100 40,49 грн.16.08.2023 - 14.09.2023 : 22,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 22,00 : 365) x 30 днів (прострочення) : 100 305,42 грн.15.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 42 днів (прострочення) : 100 426,90 грн.27.10.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 496,44 грн.15.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 4 днів (прострочення) : 100 40,49 грн.16.09.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 41 днів (прострочення) : 100 416,74 грн.27.10.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 496,44 грн.15.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 4 днів (прострочення) : 100 40,49 грн.17.10.2023 - 26.10.2023 : 20,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 20,00 : 365) x 10 днів (прострочення) : 100 101,64 грн.27.10.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 49 днів (прострочення) : 100 496,44 грн.15.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 4 днів (прострочення) : 100 40,49 грн.16.11.2023 - 14.12.2023 : 16,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 16,00 : 365) x 29 днів (прострочення) : 100 293,81 грн.15.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 4 днів (прострочення) : 100 40,49 грн.16.12.2023 - 18.12.2023 : 15,00 (облікова ставка НБУ) 150,00 (Сума боргу) x (2 x 15,00 : 365) x 3 днів (прострочення) : 100 30,37 грн.

Таким чином, вимоги в частині стягнення з відповідача пені підлягають частковому задоволенню у сумі 1 876,32 грн.

З урахуванням встановлення судом обставини невиконання відповідачем зобов`язань за договором, враховуючи також закриття провадження в частині стягнення суми штрафу у розмірі 4 825 грн, суд вважає правомірними та такими, що підлягають задоволенню вимоги позивача в частині стягнення штрафу у сумі 8 100 грн.

Згідно ч.2 ст.625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Враховуючи встановлення судом обставини несвоєчасного виконання відповідачем грошового зобов`язання, суд зазначає про правомірність та обґрунтованість вимог позивача щодо стягнення з відповідача 3% річних та інфляційних втрат, що нараховані, починаючи з лютого 2015 року.

Так за підрахунком суду 3сума % річних становить 2 128,45 грн, з огляду на що вимоги позивача в цій частині підлягають частковому задоволенню.

Розрахунок 3 % річних (сума заборгованості для кожного періоду розрахунку становить 150 грн)

[Період прострочення №1]: 16.02.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №2]: 17.03.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №3]: 16.04.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №4]: 18.05.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №5]: 16.06.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №6]: 16.07.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №7]: 18.08.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №8]: 16.09.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №9]: 16.10.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №10]: 17.11.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №11]: 16.12.2015 - 18.12.2023.

[Період прострочення №12]: 16.01.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №13]: 16.02.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №14]: 16.03.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №15]: 18.04.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №16]: 16.05.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №17]: 16.06.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №18]: 18.07.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №19]: 16.08.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №20]: 16.09.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №21]: 18.10.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №22]: 16.11.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №23]: 16.12.2016 - 18.12.2023.

[Період прострочення №24]: 17.01.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №25]: 16.02.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №26]: 16.03.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №27]: 18.04.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №28]: 16.05.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №29]: 16.06.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №30]: 18.07.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №31]: 16.08.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №32]: 18.09.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №33]: 17.10.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №34]: 16.11.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №35]: 18.12.2017 - 18.12.2023.

[Період прострочення №36]: 16.01.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №37]: 16.02.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №38]: 16.03.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №39]: 17.04.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №40]: 16.05.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №41]: 18.06.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №42]: 17.07.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №43]: 16.08.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №44]: 18.09.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №45]: 16.10.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №46]: 16.11.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №47]: 18.12.2018 - 18.12.2023.

[Період прострочення №48]: 16.01.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №49]: 18.02.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №50]: 18.03.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №51]: 16.04.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №52]: 16.05.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №53]: 18.06.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №54]: 16.07.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №55]: 16.08.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №56]: 17.09.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №57]: 21.10.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №58]: 18.11.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №59]: 17.12.2019 - 18.12.2023.

[Період прострочення №60]: 16.01.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №61]: 18.02.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №62]: 17.03.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №63]: 16.04.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №64]: 18.05.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №65]: 16.06.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №66]: 16.07.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №67]: 18.08.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №68]: 16.09.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №69]: 16.10.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №70]: 17.11.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №71]: 16.12.2020 - 18.12.2023.

[Період прострочення №72]: 16.01.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №73]: 16.02.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №74]: 16.03.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №75]: 16.04.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №76]: 18.05.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №77]: 16.06.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №78]: 16.07.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №79]: 17.08.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №80]: 16.09.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №81]: 18.10.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №82]: 16.11.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №83]: 16.12.2021 - 18.12.2023.

[Період прострочення №84]: 18.01.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №85]: 16.02.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №86]: 16.03.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №87]: 18.04.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №88]: 17.05.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №89]: 16.06.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №90]: 18.07.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №91]: 16.08.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №92]: 16.09.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №93]: 18.10.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №94]: 16.11.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №95]: 16.12.2022 - 18.12.2023.

[Період прострочення №96]: 17.01.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №97]: 16.02.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №98]: 16.03.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №99]: 18.04.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №100]: 16.05.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №101]: 16.06.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №102]: 18.07.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №103]: 16.08.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №104]: 18.09.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №105]: 17.10.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №106]: 16.11.2023 - 18.12.2023.

[Період прострочення №107]: 18.12.2023 - 18.12.2023.

ПІДСУМОК:

[Сума санкції 3 % річних] = 39.76 грн. + 39.40 грн. + 39.03 грн. + 38.64 грн. + 38.28 грн. + 37.91 грн. + 37.50 грн. + 37.15 грн. + 36.78 грн. + 36.38 грн. + 36.02 грн. + 35.64 грн. + 35.26 грн. + 34.91 грн. + 34.50 грн. + 34.16 грн. + 33.77 грн. + 33.38 грн. + 33.02 грн. + 32.64 грн. + 32.25 грн. + 31.89 грн. + 31.52 грн. + 31.13 грн. + 30.76 грн. + 30.42 грн. + 30.01 грн. + 29.66 грн. + 29.28 грн. + 28.89 грн. + 28.53 грн. + 28.12 грн. + 27.76 грн. + 27.39 грн. + 27.00 грн. + 26.64 грн. + 26.26 грн. + 25.92 грн. + 25.52 грн. + 25.16 грн. + 24.76 грн. + 24.40 грн. + 24.03 грн. + 23.62 грн. + 23.28 грн. + 22.89 грн. + 22.50 грн. + 22.14 грн. + 21.74 грн. + 21.39 грн. + 21.03 грн. + 20.66 грн. + 20.26 грн. + 19.91 грн. + 19.53 грн. + 19.13 грн. + 18.72 грн. + 18.37 грн. + 18.01 грн. + 17.64 грн. + 17.24 грн. + 16.89 грн. + 16.52 грн. + 16.13 грн. + 15.77 грн. + 15.41 грн. + 15.00 грн. + 14.64 грн. + 14.27 грн. + 13.88 грн. + 13.52 грн. + 13.14 грн. + 12.76 грн. + 12.42 грн. + 12.03 грн. + 11.64 грн. + 11.28 грн. + 10.91 грн. + 10.52 грн. + 10.15 грн. + 9.75 грн. + 9.39 грн. + 9.02 грн. + 8.62 грн. + 8.26 грн. + 7.92 грн. + 7.51 грн. + 7.15 грн. + 6.78 грн. + 6.39 грн. + 6.03 грн. + 5.65 грн. + 5.25 грн. + 4.89 грн. + 4.52 грн. + 4.13 грн. + 3.76 грн. + 3.42 грн. + 3.01 грн. + 2.66 грн. + 2.28 грн. + 1.89 грн. + 1.53 грн. + 1.12 грн. + 0.76 грн. + 0.39 грн. = 2128.45 грн.

Сума інфляційних втрат за підрахунком суду становить 9 791,46 грн, з огляду на що вимоги позивача в цій частині підлягають також частковому задоволенню.

Основна сума заборгованості за договором:Сума боргуз 16/02/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/03/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/04/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/05/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/07/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/08/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/09/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/10/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/11/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/12/2015 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/01/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/04/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/05/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/07/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/07/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/09/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/10/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/12/2016 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/01/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/04/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/05/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/07/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/08/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/09/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/10/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/12/2017 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/01/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/04/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/05/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/06/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/07/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/08/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/09/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/10/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/12/2018 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/01/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/02/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/03/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/04/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/05/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/06/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/07/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/08/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/09/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 21/10/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/11/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/12/2019 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/01/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/02/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/03/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/04/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/05/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/07/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/08/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/09/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/10/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/11/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/12/2020 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/01/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/04/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/05/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/07/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/08/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/09/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/10/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/12/2021 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/01/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/04/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/05/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/07/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/08/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/09/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/10/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/12/2022 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/01/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/02/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/03/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/04/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/05/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/06/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/07/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/08/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 18/09/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 17/10/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. з 16/11/2023 до 30/11/2023 150,00 грн. Всього:15 900,00 грн.

Період 1

150,00 x 2.93892326 - 150,00 = 290,84 грн.

Період 2

150,00 x 2.65245782 - 150,00 = 247,87 грн.

Період 3

150,00 x 2.32671738 - 150,00 = 199,01 грн.

Період 4

150,00 x 2.27663149 - 150,00 = 191,49 грн.

Період 5

150,00 x 2.26756125 - 150,00 = 190,13 грн.

Період 6

150,00 x 2.29046591 - 150,00 = 193,57 грн.

Період 7

150,00 x 2.30893740 - 150,00 = 196,34 грн.

Період 8

150,00 x 2.25702581 - 150,00 = 188,55 грн.

Період 9

150,00 x 2.28675361 - 150,00 = 193,01 грн.

Період 10

150,00 x 2.24191530 - 150,00 = 186,29 грн.

Період 11

150,00 x 2.22633099 - 150,00 = 183,95 грн.

Період 12

150,00 x 2.20647273 - 150,00 = 180,97 грн.

Період 13

150,00 x 2.21533407 - 150,00 = 182,30 грн.

Період 14

150,00 x 2.19340007 - 150,00 = 179,01 грн.

Період 15

150,00 x 2.11922712 - 150,00 = 167,88 грн.

Період 16

150,00 x 2.11711001 - 150,00 = 167,57 грн.

Період 17

150,00 x 2.12135271 - 150,00 = 168,20 грн.

Період 18

150,00 x 2.12347619 - 150,00 = 168,52 грн.

Період 19

150,00 x 2.12347619 - 150,00 = 168,52 грн.

Період 20

150,00 x 2.09220608 - 150,00 = 163,83 грн.

Період 21

150,00 x 2.03521992 - 150,00 = 155,28 грн.

Період 22

150,00 x 1.99923371 - 150,00 = 149,89 грн.

Період 23

150,00 x 1.98140110 - 150,00 = 147,21 грн.

Період 24

150,00 x 1.95984283 - 150,00 = 143,98 грн.

Період 25

150,00 x 1.94043845 - 150,00 = 141,07 грн.

Період 26

150,00 x 1.90612814 - 150,00 = 135,92 грн.

Період 27

150,00 x 1.88912601 - 150,00 = 133,37 грн.

Період 28

150,00 x 1.86488253 - 150,00 = 129,73 грн.

Період 29

150,00 x 1.83551430 - 150,00 = 125,33 грн.

Період 30

150,00 x 1.83185060 - 150,00 = 124,78 грн.

Період 31

150,00 x 1.83368429 - 150,00 = 125,05 грн.

Період 32

150,00 x 1.79772969 - 150,00 = 119,66 грн.

Період 33

150,00 x 1.77641274 - 150,00 = 116,46 грн.

Період 34

150,00 x 1.76056763 - 150,00 = 114,09 грн.

Період 35

150,00 x 1.74313627 - 150,00 = 111,47 грн.

Період 36

150,00 x 1.71737563 - 150,00 = 107,61 грн.

Період 37

150,00 x 1.70205712 - 150,00 = 105,31 грн.

Період 38

150,00 x 1.68353820 - 150,00 = 102,53 грн.

Період 39

150,00 x 1.67017679 - 150,00 = 100,53 грн.

Період 40

150,00 x 1.67017679 - 150,00 = 100,53 грн.

Період 41

150,00 x 1.67017679 - 150,00 = 100,53 грн.

Період 42

150,00 x 1.68195044 - 150,00 = 102,29 грн.

Період 43

150,00 x 1.68195044 - 150,00 = 102,29 грн.

Період 44

150,00 x 1.65058924 - 150,00 = 97,59 грн.

Період 45

150,00 x 1.62299827 - 150,00 = 93,45 грн.

Період 46

150,00 x 1.60059001 - 150,00 = 90,09 грн.

Період 47

150,00 x 1.58788692 - 150,00 = 88,18 грн.

Період 48

150,00 x 1.57216526 - 150,00 = 85,82 грн.

Період 49

150,00 x 1.56434355 - 150,00 = 84,65 грн.

Період 50

150,00 x 1.55039004 - 150,00 = 82,56 грн.

Період 51

150,00 x 1.53503964 - 150,00 = 80,26 грн.

Період 52

150,00 x 1.52436906 - 150,00 = 78,66 грн.

Період 53

150,00 x 1.53202920 - 150,00 = 79,80 грн.

Період 54

150,00 x 1.54127686 - 150,00 = 81,19 грн.

Період 55

150,00 x 1.54591461 - 150,00 = 81,89 грн.

Період 56

150,00 x 1.53516843 - 150,00 = 80,28 грн.

Період 57

150,00 x 1.52449695 - 150,00 = 78,67 грн.

Період 58

150,00 x 1.52297398 - 150,00 = 78,45 грн.

Період 59

150,00 x 1.52602603 - 150,00 = 78,90 грн.

Період 60

150,00 x 1.52298007 - 150,00 = 78,45 грн.

Період 61

150,00 x 1.52756276 - 150,00 = 79,13 грн.

Період 62

150,00 x 1.51543924 - 150,00 = 77,32 грн.

Період 63

150,00 x 1.50341195 - 150,00 = 75,51 грн.

Період 64

150,00 x 1.49891520 - 150,00 = 74,84 грн.

Період 65

150,00 x 1.49592335 - 150,00 = 74,39 грн.

Період 66

150,00 x 1.50495307 - 150,00 = 75,74 грн.

Період 67

150,00 x 1.50796901 - 150,00 = 76,20 грн.

Період 68

150,00 x 1.50046668 - 150,00 = 75,07 грн.

Період 69

150,00 x 1.48561057 - 150,00 = 72,84 грн.

Період 70

150,00 x 1.46654548 - 150,00 = 69,98 грн.

Період 71

150,00 x 1.45346430 - 150,00 = 68,02 грн.

Період 72

150,00 x 1.43481175 - 150,00 = 65,22 грн.

Період 73

150,00 x 1.42060569 - 150,00 = 63,09 грн.

Період 74

150,00 x 1.39685909 - 150,00 = 59,53 грн.

Період 75

150,00 x 1.38714904 - 150,00 = 58,07 грн.

Період 76

150,00 x 1.36934753 - 150,00 = 55,40 грн.

Період 77

150,00 x 1.36661430 - 150,00 = 54,99 грн.

Період 78

150,00 x 1.36524905 - 150,00 = 54,79 грн.

Період 79

150,00 x 1.36798502 - 150,00 = 55,20 грн.

Період 80

150,00 x 1.35176385 - 150,00 = 52,76 грн.

Період 81

150,00 x 1.33970649 - 150,00 = 50,96 грн.

Період 82

150,00 x 1.32907390 - 150,00 = 49,36 грн.

Період 83

150,00 x 1.32114702 - 150,00 = 48,17 грн.

Період 84

150,00 x 1.30419252 - 150,00 = 45,63 грн.

Період 85

150,00 x 1.28365405 - 150,00 = 42,55 грн.

Період 86

150,00 x 1.22837708 - 150,00 = 34,26 грн.

Період 87

150,00 x 1.19144237 - 150,00 = 28,72 грн.

Період 88

150,00 x 1.16011915 - 150,00 = 24,02 грн.

Період 89

150,00 x 1.12523681 - 150,00 = 18,79 грн.

Період 90

150,00 x 1.11741491 - 150,00 = 17,61 грн.

Період 91

150,00 x 1.10525708 - 150,00 = 15,79 грн.

Період 92

150,00 x 1.08464875 - 150,00 = 12,70 грн.

Період 93

150,00 x 1.05819391 - 150,00 = 8,73 грн.

Період 94

150,00 x 1.05083804 - 150,00 = 7,63 грн.

Період 95

150,00 x 1.04353331 - 150,00 = 6,53 грн.

Період 96

150,00 x 1.03525130 - 150,00 = 5,29 грн.

Період 97

150,00 x 1.02805491 - 150,00 = 4,21 грн.

Період 98

150,00 x 1.01286198 - 150,00 = 1,93 грн.

Період 99

150,00 x 1.01084030 - 150,00 = 1,63 грн.

Період 100

150,00 x 1.00581125 - 150,00 = 0,87 грн.

Період 101

150,00 x 0.99782862 - 150,00 = -0,33 грн.

Період 102

150,00 x 1.00385173 - 150,00 = 0,58 грн.

Період 103

150,00 x 1.01810520 - 150,00 = 2,72 грн.

Період 104

150,00 x 1.01304000 - 150,00 = 1,96 грн.

Період 105

150,00 x 1.00500000 - 150,00 = 0,75 грн.

Період 106

150,00 x 1.00000000 - 150,00 = 0,00 грн.

Враховуючи часткове задоволення позовних вимог, витрати зі сплати судового збору відповідно до ст.129 Господарського процесуального кодексу України покладаються на сторони пропорційно розміру задоволених вимог.

Керуючись ст. 129,232,233,236-238,240-241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити частково.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Укразіятранш" (65125, Одеська обл., м. Одеса, вул. Грецька, буд. 18, код ЄДРПОУ 34423960) на користь Публічного акціонерного товариства Акціонерного банку "Укргазбанк" (03087, м. Київ, вул. Єреванська, буд. 1, код ЄДРПОУ 23697280) заборгованість по сплаті комісії депозитарної установи у сумі 16 200 /шістнадцять тисяч двісті/ грн, штраф у сумі 8 100 /вісім тисяч сто/ грн, пеню у сумі 1 876 /одна тисяча вісімсот сімдесят шість/ грн 32 коп., 3% річних у сумі 2 128 /дві тисячі сто двадцять вісім/ грн 45 коп., інфляційні втрати у сумі 9 791 /дев`ять тисяч сімсот дев`яносто одна/ грн 46 коп., судовий збір у сумі 1045 /одна тисяча сорок п`ять/ грн 37 коп.

3. В задоволенні решти позову відмовити.

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст. 241 ГПК України та підлягає оскарженню до Південно-західного апеляційного господарського суду в порядку ст.256 ГПК України.

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Повний текст рішення складено та підписано 25.03.2024р.

Суддя Ю.М. Щавинська

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117945892
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —916/125/24

Рішення від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 29.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

Ухвала від 15.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Щавинська Ю.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні