Ухвала
від 26.03.2024 по справі 491/45/24
АНАНЬЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 491/45/24

УХВАЛА

26 березня 2024 року Ананьївський районний суд Одеської області у складі: головуючої у справі судді - Надєр Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Рачкової І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання начальника Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Циба Наталії Валеріївни про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Ананьївського районного суду Одеської області надійшло подання начальника Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Циба Наталії Валеріївни про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 .

Подання обґрунтовується тим, що у Савранському відділі державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) на виконанні перебуває виконавче провадження АСВП №72852135 з примусового виконання виконавчого листа, виданого Котовським міськрайонним судом Одеської області у справі №505/2770/18 від 03 лютого 2023 року про стягнення з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на користь ОСОБА_2 аліментів на її утримання в розмірі 3000 гривень щомісячно, починаючи з 31 серпня 2018 року та до досягнення дитиною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , трьохрічного віку, а саме до 07 квітня 2020 року, а також виконавче провадження АСВП №72889834 з примусового виконання виконавчого листа, виданого Котовським міськрайонним судом Одеської області у справі №505/2770/18 від 03 лютого 2023 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліменти на утримання сина, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі у розмірі 8000 гривень щомісячно, починаючи з 31 серпня 2018 року і до досягнення дитиною повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 . Постановою від 21 вересня 2023 року було відкрито виконавче провадження АВСП №72852135, постановою від 27 вересня 2023 року було відкрито виконавче провадження АСВП №72889834. Станом на 01 січня 2024 року заборгованість по виконавчому провадженню АСВП №72852135 становить 57774 гривень 16 копійок, заборгованість по виконавчому провадженню АСВП №72889834 становить 512258 гривень 08 копійок. Інформація щодо сплати боржником аліментів відсутня. З листа Долинської сільської ради Подільського району Одеської області вбачається, що боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , однак за місцем реєстрації фактично не проживає. Вказані обставини підтверджуються відповідним актом державного виконавця від 27 грудня 2023 року. Виконавчі листи, видані Котовським міськрайонним судом Одеської області у справі 505/2770/18 від 03 лютого 2023 року, залишаються невиконані. Перевіркою майнового стану боржника за адресою реєстрації встановлено, що боржник та його майно за вказаною адресою відсутні. Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що за боржником майно не зареєстровано. За результатами запитів у боржника рухоме майно відсутнє, боржник офіційно не працевлаштований, пенсію не отримує. 21 грудня 2023 року до відділу надійшли заяви стягувача про розшук боржника з вхідним номером.

Враховуючи викладене, начальник Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Циба Н.В. звернулася до суду з даним поданням та просить суд винести ухвалу про оголошення розшуку ОСОБА_1 .

Представник Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) у судове засідання не з`явилася, однак в подані заявила клопотання про розгляд подання про розшук боржника без її участі.

В судове засідання виклались стягувач ОСОБА_2 та боржник ОСОБА_1 , однак конверти з судовими повістками повернулися з канцелярії суду у зв`язку з неможливістю їх направити адресатам через відсутність маркованої продукції, що підтверджується листами керівника апарату суду від 23 лютого 2024 року, 22 березня 2024 року.

Враховуючи викладене, а також відсутність в положеннях ст.438 ЦПК України вказівки на обов`язковість участі у розгляді подання про розшук боржника будь-яких осіб, суд вважає за можливе розглянути подання начальника Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Циба Н.В. про оголошення розшуку ОСОБА_1 , за відсутності стягувача, боржника та державного виконавця.

При цьому, у відповідності до положень ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши подання та додані до нього матеріали суд приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Частиною 1 статті 438 ЦПК України визначено, що розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

З доданої до подання копії виконавчого листа, виданого Котовським міськрайонним судом Одеської області (а.с.2) вбачається, що рішенням суду у цивільній справі у справі №505/2770/18 з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , присуджено до стягнення на користь ОСОБА_2 аліментів на її утримання в розмірі 3000 гривень щомісячно, починаючи з 31 серпня 2018 року та до досягнення дитиною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , трьохрічного віку, а саме до ІНФОРМАЦІЯ_4 . Виконавче провадження здійснюється Савранським відділом державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Також з доданої до подання копії виконавчого листа, виданого Котовським міськрайонним судом Одеської області (а.с.3) вбачається, що рішенням суду у цивільній справі у справі №505/2770/18 з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , присуджено до стягнення на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання сина, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в твердій грошовій сумі у розмірі 8000 гривень щомісячно, починаючи з 31 серпня 2018 року і до досягнення дитиною повноліття, тобто до ІНФОРМАЦІЯ_3 . Виконавче провадження здійснюється Савранським відділом державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Також на виконання ухвали суду від 29 січня 2024 року та листа суду від 14 лютого 2024 року до суду від Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надійшли належним чином завірені копії матеріалів виконавчих проваджень ВП №72852135 (а.с.23-58) та ВП №72889834 (а.с.64-134), які підтверджують обставини, зазначені в поданні про розшук боржника.

З матеріалів справи вбачається, що дійсно в провадженні Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) знаходяться вище вказані виконавчі провадження з примусового виконання вище зазначених виконавчих листів. Виконавчі провадження здійснюються Савранським відділом державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), в яких ОСОБА_1 є боржником.

З наведеного вбачається, що місцем виконання рішення є Подільський район Одеської області.

Частиною 1 статті 36 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

З доданої до подання копії довідки Долинської сільської ради Подільського району Одеської області №1648 від 26 грудня 2023 року вбачається, що боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , однак за місцем реєстрації фактично не проживає (а.с.6).

Також з доданої до подання копії листа ІНФОРМАЦІЯ_5 №943/3837 від 25 лютого 2023 року, вбачається, що ОСОБА_1 перебуває на обліку у офіцерів запасу у ІНФОРМАЦІЯ_6 . За місцем його реєстрації неодноразово направлялися групи оповіщення для виклику до ІНФОРМАЦІЯ_7 . Крім того були передані матеріали до поліції щодо його розшуку. На теперішній час розшук ОСОБА_1 триває (а.с.132).

З наведеного вбачається, що ОСОБА_1 за місцем реєстрації не проживає та місце його проживання, перебування невідоме.

Враховуючи викладене, наявність достатніх відомостей про те, що ОСОБА_1 не проживає та місцем реєстрації, його місце перебування невідоме, є всі підстави для оголошення його розшуку.

Керуючись ст.ст. 260, 261, 352-354, 438 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Циба Наталії Валеріївни про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 задовольнити.

Оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали та здійснення розшуку доручити Сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області.

Копію ухвали для виконання направити до Сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області.

Копію ухвали для відома направити до Савранського відділу державної виконавчої служби у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Ухвала є обов`язковою до виконання.

У відповідності до положень ч.2 ст.261 ЦПК України ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

З урахуванням правової позиції відображеної у постанові об`єднаної палати КЦС Верховного Суду від 6 березня 2019 року у справі №756/671/16-ц (61-42865сво18), у відповідності до положень ч.2 ст.352, ч.1 ст.353, ч.1 ст.354 ЦПК України (в редакції після 15 грудня 2017 року) з урахуванням положень п.15.5 ч.1 розділу XIII «Перехідні положення» ЦПК України (в редакції після 15 грудня 2017 року) ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги через місцевий суд.

Суддя: Надєр Л.М.

Ухвала набула законної сили


20___року.

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117947881
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —491/45/24

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Ананьївський районний суд Одеської області

Надєр Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні