Ухвала
від 26.03.2024 по справі 2а/0570/1671/2012
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення заяви без розгляду

26 березня 2024 року Справа №2а/0570/1671/2012

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Зеленов А.С., одержавши матеріали заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 15 березня 2012 року у справі № 2а/0570/1671/2012 у задоволенні позову відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. відмовлено.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2012 року апеляційну скаргу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Вугледарі Донецької області задоволено частково.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 15 березня 2012 року у адміністративній справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків скасовано.

Позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків задоволено частково.

Стягнуто з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М. С. Сургая на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Вугледарі Донецької області заборгованість (пеню) зі сплати страхових внесків в сумі 247639,98 грн.

Постановою Вищого адміністративного суду України від 05 березня 2013 року касаційну скаргу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області задоволено.

Постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2012 року скасовано, а у справі ухвалено нове рішення про задоволення позову.

Стягнуто з Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Вугледарі Донецької області пеню у розмірі 1 923 533,96 грн.

08 травня 2013 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист у справі.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20 січня 2016 року відновлено повністю втрачене провадження в адміністративній справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства „Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн., в частині процесуальних документів: ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 10 лютого 2012 року про залишення позовної заяви без руху; ухвала Донецького окружного адміністративного суду від 28 лютого 2012 року про відкриття провадження в адміністративній справі; постанова Донецького окружного адміністративного суду від 15 березня 2012 року; ухвала Донецького апеляційного адміністративного суду від 06 квітня 2012 року про відкриття апеляційного провадження; постанова Донецького апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2012 року.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20 січня 2016 року заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювань в місті Вугледарі Донецької області про видачу дублікату виконавчого листа № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства „Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. задоволено.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 16 січня 2017 року замінено боржника у виконавчому провадженні у справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн. Державне підприємство Донецька вугільна енергетична компанія Відокремлений підрозділ Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая на Державне підприємство Шахта ім. М.С. Сургая (код ЄДРПОУ 40695853, місцезнаходження: 85670, Донецька обл., м. Вугледар).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 02 листопада 2017 року замінено стягувача у виконавчому провадженні у справі №2а/0570/1671/2012 з Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

22 серпня 2023 року Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/1671/2012, мотивованою тим, що що з 01 січня 2023 року відбулось публічне правонаступництво, тобто, перехід прав та обов`язків Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області, що є стягувачем у виконавчому провадженні, до Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, вважає належним замінити у справі стягувача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області на його правонаступника Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 22 серпня 2023 року заяву передано на розгляд судді Грищенку Є.І.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19 березня 2024 року заяву передано на розгляд судді Зеленову А.С.

Дослідивши матеріали заяви суд зазначає наступне.

Відповідно до частини першоїстатті 379 КАС Україниу разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 КАС України).

Згідно вимог частини першої статті 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Частиною 1 ст.14 Закону України«Про виконавче провадження»визначено, що учасниками виконавчого провадження є, зокрема, виконавець, сторони, представники сторін.

З матеріалів заяви вбачається, що учасниками виконавчого провадження по виконанню рішення суду єстягувачУправління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, боржник ДП «Шахта ім. М.С. Сургая».

Учасником виконавчого провадження є також державний виконавець відповідного відділу державної виконавчої служби.

Відповідно до вимог статті 167 КАС України копія цієї заяви була направлена Головним управлінням до електронного кабінету Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

В той же час, з матеріалів заяви вбачається, що учасником справи (провадження) є, зокрема, Державне підприємство Шахта ім. М.С. Сургая, Вугледарський відділ державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Отже, в порушення вимог частини першої статті 167 КАС України заявником не додано до заяви докази її надіслання всім учасникам справи (провадження), зокрема, Державному підприємству Шахта ім. М.С. Сургая, Вугледарському відділу державної виконавчої служби у Волноваському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Відповідно до статті 44 КАС України учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки, можуть подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Невиконання вимог ст. 167 України призводить до порушень прав інших учасників справи (провадження), зокрема щодо можливості надання ними своїх пояснень суду, заперечення проти заяви, доводів і міркувань заявника, що перешкоджає розгляду такої заяви у встановлений законом десятиденний строк.

Згідно вимог ч.2 ст.167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

З огляду на скорочений термін розгляду заяви, та оскільки заяву подано без додержання вимог ч.1 ст.167 КАС України, тобто без надання доказів надіслання заяви іншим учасникам справи (провадження) і ці недоліки не дають можливості її розглянути, суд повертає заяву без розгляду.

Керуючись статтями 2, 5, 167, 248, 256, 294 295, 297, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

У Х В А Л И В:

Повернути заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а/0570/1671/2012 за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Вугледарі Донецької області до Державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія в особі відокремленого підрозділу Шахта Південнодонбаська №3 ім. М.С. Сургая про стягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн., без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвалу постановлено та підписано 26 березня 2024 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з складення повного судового рішення.

Суддя А.С. Зеленов

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117948947
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості (пені) зі сплати страхових внесків у розмірі 1923533,96 грн

Судовий реєстр по справі —2а/0570/1671/2012

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Зеленов А.С.

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 06.04.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Любов Андріївна

Постанова від 17.05.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 06.04.2012

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Василенко Л. А.

Ухвала від 10.02.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Постанова від 15.03.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні