Ухвала
від 27.03.2024 по справі 620/2625/24
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 березня 2024 року м. Чернігів Справа № 620/2625/24

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Бородавкіна С.В., перевіривши відзив по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Деснянської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Деснянської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області та просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення відповідача від 12.01.2024 №09-04/53 про відмову йому у розгляді звернення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства на території Деснянської об`єднаної територіальної громади поблизу с. Короп`є, розміром 2,000 га;

- зобов`язати відповідача розглянути його клопотання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства на території Деснянської об`єднаної територіальної громади поблизу с. Короп`є, розміром 2,000 га;

- зобов`язати відповідача надати йому дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства на території Деснянської об`єднаної територіальної громади поблизу с. Короп`є, розміром 2,000 га.

Ухвалою суду від 04.03.2024 відкрито провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін, установлено відповідачу строк для надання відзиву на позов.

26.03.2024 на адресу суду від відповідача надійшов відзив, однак в ньому відсутній підпис посадової особи селищної ради.

Вирішуючи питання щодо можливості прийняття відзиву до розгляду, суд зазначає таке.

Відповідно до пункту 7 частини п`ятої статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи зобов`язані, зокрема, виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника) (частина десята статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно із частиною першою статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Встановлено, що поданий відповідачем відзив не містить підпису посадової особи, тобто не є належним чином оформленим, що виключає можливість його розгляду судом. Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про необхідність повернути відповідачу відзив без розгляду.

На підставі викладеного та керуючись статтями 44, 167, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Відзив Деснянської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В. Бородавкіна

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117951331
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —620/2625/24

Рішення від 30.04.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 27.03.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні