Ухвала
від 28.03.2024 по справі 212/3137/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/3137/24

2-о/212/122/24

У Х В А Л А

28 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Колочко О.В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник- адвокат Скоробогатько Володимир Юрійович, заінтересовані особи : ОСОБА_2 , виконавчий комітет Покровської районної у місті Кривому Розі ради, про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В:

26 березня 2024 року заявник ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник - адвокат Скоробогатько В.Ю., через систему «Електронний суд» звернувся до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області із заявою про встановлення факту перебування на утриманні ОСОБА_1 неповнолітніх дітей віком до 18 років: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 .

Зазначене заява передана в провадження судді Колочко О.В. 27 березня 2024 року, на підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26 березня 2024 року.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно ч.1ст.316ЦПК Українизаява фізичноїособи провстановлення факту,що маєюридичне значення,подається досуду замісцем їїпроживання.

Як вбачається із доданих до заяви документів, зокрема, копії паспорту громадянина України, зареєстрованим місцем проживання заявника ОСОБА_1 є: АДРЕСА_1 .

Таким чином, місцем проживання заявника ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , що територіально відноситься до Уманського міськрайонного суду Черкаської області.

Згідно п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи те, що місце проживання заявника ОСОБА_1 не відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, тому справа за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник- адвокат Скоробогатько Володимир Юрійович, заінтересовані особи : ОСОБА_2 , виконавчий комітет Покровської районної у місті Кривому Розі ради, про встановлення факту, що має юридичне значення підлягає передачі на розглядУманському міськрайонному суду Черкаської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 31, 32, 258-261, 293, 294, 316, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник- адвокат Скоробогатько Володимир Юрійович, заінтересовані особи : ОСОБА_2 , виконавчий комітет Покровської районної у місті Кривому Розі ради, про встановлення факту, що має юридичне значення, передати за підсудністю на розгляд Уманському міськрайонному суду Черкаської області.

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Копію ухвали про передачу справи за підсудністю направити заявнику (представнику заявника).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, а якщо учаснику справи ухвала суду не була вручена у день її складення - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.

Ухвала складена та підписана 28 березня 2024 року.

Суддя О. В. Колочко

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117953181
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —212/3137/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Колочко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні