Ухвала
від 28.03.2024 по справі 573/599/24
БІЛОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 573/599/24

Номер провадження 2/573/193/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року м. Білопілля

Суддя Білопільського районного суду Сумської області Марина ЧЕРКАШИНА, розглянувши матеріали за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області (місце знаходження: смт. Миколаївка, бул-р Свободи, буд. 2 Сумського району Сумської області), третя особа- приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області ШАМУКОВА Наталія Валентинівна (місце знаходження: м. Білопілля Торгова площа, 4/1 Сумської області) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИЛА:

27 березня 2024 до суду надійшла зазначена вище позовна заява.

За положеннями ч. 1 ст. 11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Білопільському районному суду Сумської області.

Підстав, визначених статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

З огляду на предмет спору, що виник між сторонами, характер спірних правовідносин, предмет доказування, з урахуванням вимог ч. 4 ст. 274 ЦПК України та документів, що мітяться в матеріалах справи, вважаю за необхідне проводити розгляд справи за правилами загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання та викликом учасників справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 53, 187, 274 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Миколаївської селищної ради Сумського району Сумської області (місце знаходження: смт. Миколаївка, бул-р Свободи, буд. 2 Сумського району Сумської області), третя особа- приватний нотаріус Сумського районного нотаріального округу Сумської області ШАМУКОВА Наталія Валентинівна (місце знаходження: м. Білопілля Торгова площа, 4/1 Сумської області) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Справу призначити до підготовчогозасідання 15травня 2024о 09.30годині з викликом сторін у приміщенні Білопільського районного суду за адресою: вул. Шевченка, 17, м. Білопілля Сумська область.

Витребувати у Білопільської державної нотаріальної контори інформацію щодо заведення спадкової справи відносно ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження по справі надіслати сторонам та третій особі. Відповідачу та третій особі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК, а також всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу, що протягом 5 днів з дня вручення відзиву на позовну заяву він має право надіслати суду відповідь на відзив, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу, що протягом 5 днів з дня вручення відповіді на відзив він має право надіслати суду заперечення, а іншим учасникам справи його копію, яка має бути надіслана одночасно з надсиланням заперечення до суду.

Запропонувати третій особі протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати суду свої пояснення щодо позову, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, а іншим учасникам справи копію пояснень та доданих до них документів, які мають бути надіслані одночасно з надсиланням пояснень до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Сторонам повідомити, що в Білопільському районному суді Сумської області наявні технічні можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1801/.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955528
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —573/599/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Білопільський районний суд Сумської області

Черкашина М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні