Рішення
від 28.03.2024 по справі 599/504/24
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 599/504/24

н.п.2-о/599/42/2024

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року Зборівський районний суд Тернопільської області в складі

головуючого судді Снігурського В. В.,

при секретарі Моравель Л. З.,

розглянувши в м.Зборові цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, зацікавлена особа Відокремлений структурний підрозділ «Зборівський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя»,

ВСТАНОВИВ:

заявник ОСОБА_1 звернулася всуд іззаявою, в якій просить встановити факт належності їй диплому серії ТВ №798553, виданого Херсонським державним педагогічним інститутом імені Н. К. Крупської 29 червня 1989 року, реєстраційний №211, на ім`я ОСОБА_1 . Свої вимоги заявниця мотивує їх тим, що при видачі вказаного диплому було допущено помилку при написанні її по батькові « ОСОБА_2 » замість « ОСОБА_3 ».

Заявникнадала заяву,згідно якоїсвої вимогипідтримує,вказала,що встановленняданого фактунеобхідне їйдля підтвердженняїї рівняосвіти тафаху,оскільки вонапрацює викладачем у Зборівськиому фаховомуколеджі Тернопільськогонаціонального технічногоуніверситету іменіІвана Пулюя, просить розглянути справу без її участі.

Представник зацікавленої особи - Відокремленого структурногопідрозділу «Зборівськимйфаховий коледжТернопільського національноготехнічного університетуімені ІванаПулюя»заперечень до справи не має, про що надала заяву, справу просить розглянути без її участі.

Дослідивши та оцінивши матеріали суд встановив наступне :

згідно свідоцтва про народження завниці НОМЕР_1 , ОСОБА_4 народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Жашків Жашківського району Черкаської області. ЇЇ батьками зазначено ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Свідоцтво про шлюб серії НОМЕР_2 від 16травня 1987рокузасвідчує, що 16 травня 1987 року, актовий запис №340, було укладено шлюб між ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , внаслідок чого заявниця змінила прізвище на ОСОБА_9 .

Також, відповідно трудової книжки НОМЕР_3 ОСОБА_10 - ІНФОРМАЦІЯ_2 , в даний час працює у Відокремленому структурномупідрозділі «Зборівськимйфаховий коледжТернопільського національноготехнічного університетуімені ІванаПулюя».

Згідно паспорта заявниці її прізвище, ім`я, по батькові ОСОБА_1 , народилася ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Жашків Жашківського району Черкаської області області, РНОКПП НОМЕР_4 .

Однак вдипломі серії НОМЕР_5 виданим Херсонськимдержавним педагогічнимінститутом іменіН.К.Крупської 29червня 1989року, було допущено помилку при написанні її по батькові « ОСОБА_2 » замість « ОСОБА_3 ».

Вказана помилка створює її перешкоди щодо підтвердження її рівня освіти та фаху і в даний час встановити іншим чином такий факт, ніж звернення до суду, заявниця можливості не має у зв`язку з воєнним станом.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України в судовому порядку встановлюються факти належності правовстановлюючих документів особі прізвище, ім`я чи по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям чи по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно п. 12 постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31 березня 1995 року(з внесеними змінами) «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» суд розглядає факт належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, вказаними у свідоцтві про народження або в паспорті. Суд може встановити факти, належності особі документів, які не належать до таких, що посвідчують особу.

Факт, про встановлення якого просить заявник, має для неї юридичне значення, оскільки є документом, що підтверджує її освіту та спеціальність.

Отже, у даному випадку наявна помилка у написані по батькові заявниці в дипломі, тому справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження, що узгоджується з п. 6 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, п.12 постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення».

Суд приходитьдо висновку,що удипломі серії НОМЕР_5 виданим Херсонським державним педагогічним інститутом імені Н. К. Крупської 29 червня 1989 року, було допущено помилку при написанні по батькові заявниці, а саме « ОСОБА_11 »замість « ОСОБА_3 »,який належить ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 , отже заява підлягає задоволенню.

Керуючисьст.ст. 81,89, 211,262-265, ст.ст.315 319 ЦПК України,-

ВИРІШИВ:

заяву задовольнити.Встановити фактналежності ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 ,РНОКПП НОМЕР_4 ,диплома серії НОМЕР_5 , виданого Херсонським державним педагогічним інститутом імені Н. К. Крупської 29 червня 1989 року на ім`я ОСОБА_1 .

Рішення набирає законної сили після закінчення строку на його оскарження, а у разі подання апеляційної скарги, якщо рішення не скасовано, після розгляду справи апеляційним судом. Апеляційна скарга може бути подана до Тернопільського апеляційного суду на протязі 30 днів з дня проголошення рішення.

Суддя Зборівського

районного суду В.В. Снігурський

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955740
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу, зацікавлена особа Відокремлений структурний підрозділ «Зборівський фаховий коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя

Судовий реєстр по справі —599/504/24

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Снігурський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні