Ухвала
від 26.03.2024 по справі 751/8676/23
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-в/734/38/24 Справа № 751/8676/23

У х в а л а

іменем України

26 березня 2024 року смт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

особи, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 ,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні заяву лікаря-психіатра КНП «Остерська міська лікарня» Остерської міської ради ОСОБА_5 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебуває заява лікаря-психіатра КНП «Остерська міська лікарня» Остерської міської ради ОСОБА_5 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про призначення особі, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , захисника, оскільки в нього відсутні кошти для самостійного залучення захисника.

Особа, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру не заперечував проти задоволення клопотання.

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.48КПК України захисник може у будь-який момент бути залученим підозрюваним, обвинуваченим, їх законними представниками, а також іншими особами за проханням чи згодою підозрюваного, обвинуваченого до участі у кримінальному провадженні.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 49 КПК України, суд зобов`язаний забезпечити участь захисника у випадку, якщо обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутності коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, суд вважає за необхідне клопотання прокурора задовольнити та призначити ОСОБА_4 захисника, якого за відсутності коштів він не має можливості залучити самостійно.

Керуючись ст. 48, 49, 369, 371, 372 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора про залучення захисника, - задовольнити.

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області призначити особі, щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_4 , - захисника, для участі у розгляді заяви лікаря-психіатра КНП «Остерська міська лікарня» Остерської міської ради ОСОБА_5 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області (місцезнаходження: вул. П`ятницька, 39, м. Чернігів, Чернігівська область, Україна, 14000).

Судове засідання відкласти на 14 год. 00 хв. 03 квітня 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя ОСОБА_6

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117956498
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —751/8676/23

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні