Ухвала
від 28.03.2024 по справі 514/1917/23
ТАРУТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тарутинський районний суд Одеської області


Справа № 514/1917/23

Провадження по справі № 2/514/147/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року смт Тарутине

Тарутинський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді - Кравченко П.А.,

за участю секретаря судового засідання - Мельниченко Н.М.,

за участю учасників судового провадження:

прокурора - Кіяніченко І.С.,

відповідача - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт Тарутине позовну заяву заступника керівника Одеської обласної прокуратури Раковича Максима в інтересах держави в особі: Одеської обласної державної (військової) адміністрації до Петропавлівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: військова частина НОМЕР_1 про визнання незаконними та скасування рішення сесії, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку,

В С Т А Н О В И В:

Заступник керівника Одеської обласної прокуратури Ракович Максим в інтересах держави в особі: Одеської обласної державної (військової) адміністрації звернувся до суду з позовом до Петропавлівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: військова частина НОМЕР_1 про визнання незаконними та скасування рішення сесії, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку.

Представник Болградської окружної прокуратури Кіяніченко І.С. просив закрити підготовче провадження по справіта призначити до судового розгляду по суті.

Представник відповідача Головного управління Держгеокадастру в Одеській області просила закрити підготовче провадження по справіта призначити до судового розгляду по суті.

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з`явилася, повідомлялася належним чином, до суду на Електронну пошту надійшла заява про розгляд справи без участі представника Петропавлівської сільської ради. Заперечень відносно позову не мають.

Відповідач ОСОБА_1 в судовому засіданні просила закрити підготовче провадження по справіта призначити до судового розгляду по суті.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Військової частини НОМЕР_1 у підготовче судове засідання не з`явилися, повідомлялися належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд приходить до висновку, що при підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені всі необхідні дії для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, а тому вбачає за необхідне підготовче провадження у справі закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 189, 197, 198, 200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом заступника керівника Одеської обласної прокуратури Раковича Максима в інтересах держави в особі: Одеської обласної державної (військової) адміністрації до Петропавлівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області, ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: військова частина НОМЕР_1 про визнання незаконними та скасування рішення сесії, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 02 травня 2024 року о 12 годині 00 хвилин, в приміщенні Тарутинського районного суду Одеської області.

Викликати сторони у судове засідання.

Направити сторонам копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя П.А. Кравченко

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117956843
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішення сесії, усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації земельної ділянки, державної реєстрації права приватної власності на земельну ділянку та зобов`язання повернути земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —514/1917/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Тарутинський районний суд Одеської області

Кравченко П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні