Ухвала
від 28.03.2024 по справі 158/1728/23
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/1728/23

Провадження № 1-кс/0158/414/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 березня 2024 року м. Ківерці

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання ст. слідчої в ОВС СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023030590000292 від 17.05.2023 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

27 березня 2024 року ст. слідча в ОВС СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури ОСОБА_4 звернулась до слідчого судді Ківерцівського районного суду Волинської області із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином засвідчених копій:

- інформації щодо первинної реєстрації вантажних транспортних засобів: автопідйомника марки «Iveco», моделі «Daily 35S13», VIN код: НОМЕР_1 , вантажного автомобіля самоскид марки «DAF» моделі «FA CF75.310», VIN код: НОМЕР_2 , а саме: реєстраційні картки із усіма супроводжуючими документами на транспортні засоби, акти огляду, договори купівлі-продажу, сертифікати відповідності, митні декларації, оцінка транспортних засобів, договори про надання послуг юридичним особам та продаж спецпродукції, акти наданих послуг.

Клопотання мотивує тим, що СВ ВП №1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №12023030590000292 від 17.05.2023 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні було встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 внесли завідомо неправдиві відомості до документів щодо закупівлі спеціальної техніки у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за договором поставки № 71 від 29 березня 2023 року.

В ході проведення слідства встановлено, що дана закупівля відбулась за цінами, що значно перевищують як ринкові ціни так і ціни, які ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 зазначає на власному вебсайті.

З метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення осіб, які фактично причетні до його вчинення, враховуючи специфіку та методику документування і доказування вказаної категорії злочинів, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, що перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо первинної реєстрації вантажних транспортних засобів: автопідйомника марки «Iveco», моделі «Daily 35S13» та вантажного автомобіля самоскид марки «DAF» моделі «FA CF75.310». Просить клопотання задовольнити.

В судове засідання ст. слідча в ОВС СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 не з`явилась. До суду подала заяву про розгляд справи у її відсутності.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України розгляд даного клопотання здійснюється без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

Так, згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до речей та документів, а саме до належним чином завірених копій документів зазначених у клопотанні. Слідчим не доведено необхідності вилучення оригіналів документів про вилучення яких слідчий просить у клопотанні.

З метою об`єктивного, всебічного і повного розслідування усіх обставин кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159-166, 167, 372 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати ст. слідчій ОВС СУ ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 та іншим слідчим з групи слідчих у кримінальному провадженні №12023030590000292 від 17.05.2023 року дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином засвідчених їх копій:

- інформації щодо первинної реєстрації вантажних транспортних засобів: автопідйомника марки «Iveco», моделі «Daily 35S13», VIN код: НОМЕР_1 , вантажного автомобіля самоскид марки «DAF» моделі «FA CF75.310», VIN код: НОМЕР_2 , а саме: реєстраційні картки із усіма супровідними документами на транспортні засоби, акти огляду, договори купівлі-продажу, сертифікати відповідності, митні декларації, оцінка транспортних засобів, договори про надання послуг юридичним особам та продаж спецпродукції, акти наданих послуг.

Надати тимчасовий доступ до речей і документів впродовж 14-ти днів з дня постановлення ухвали до 10 квітня 2024 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно до вимог ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117958109
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —158/1728/23

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 14.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Поліщук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні