Ухвала
від 26.03.2024 по справі 389/788/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.03.2024

ЄУН 389/788/24 Провадження № 2/389/207/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

26 березня 2024 року місто Знам`янка

Суддя Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області УКРАЇНСЬКИЙ Віталій Валентинович розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Знам`янський відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В :

Позивач має право на порушення цивільної справи в суді.

Форма і зміст заяви відповідає вимогам ст. 175, 176, 177 ЦПК України. Перешкод для відкриття провадження у справі, передбачених ст. 185,186 ЦПК України не має.

Враховуючи приписи ч.6 ст. 19, ч.3,4 ст. 274, ч.7 ст. 277 ЦПК України справа підпадає під ознаки малозначної справи як справа незначної складностіта не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

На підставі ч.7 ст. 84 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи, для повного всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати у Першій Знам`янській державній нотаріальній конторі Кіровоградської області відомості та всі наявні документи щодо обтяження - заборони на нерухоме майно реєстраційний номер 7214125 зареєстрований 20.05.2008 Знам`янською міською державною нотаріальною конторою Кіровоградської області на підставі повідомлення б/н 21.03.1992 відділення Ощадбанку м. Знам`янка Кіровоградської області на будинок АДРЕСА_1 , власник ОСОБА_3 . Додаткові дані: архівний запис №89722-41 від 16.09.2000 заб.3. Витребувати у АТ «Ощадний банк Україна» копію повідомлення б/н від 21.03.1992 відділення Ощадбанку м. Знам`янка Кіровоградської області, на підставі якого зареєстроване обтяження - заборона на нерухоме майно реєстраційний номер 7214125 на будинок АДРЕСА_1 , власник ОСОБА_3 . В разі відсутності вказаного повідомлення надати інформацію, наявну у відділенні, щодо підстав вказаного обтяження.

Керуючись ст. 3, 19, 84, 136, 187, 274, 277 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження в порядку спрощеного позовного провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Знам`янський відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про зняття арешту з майна.

Розгляд справи призначити на 11 год. 30 хв. 11 квітня 2024 року у приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області (Кіровоградська область м. Знам`янка вул. Героїв Азову, 30).

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження має право подати відзив із викладенням заперечення проти позову, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу, а відповідач - заперечення з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та заперечень з доданими до них документами повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву та заперечень до суду.

Суд вважає проводити розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Витребувати у нотаріуса Першої знам`янської державної нотаріальної контори Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) відомості та всі наявні документи щодо обтяження - заборони на нерухоме майно реєстраційний номер 7214125 зареєстрований 20.05.2008 Знам`янською міською державною нотаріальною конторою Кіровоградської області на підставі повідомлення б/н 21.03.1992 відділення Ощадбанку м. Знам`янка Кіровоградської області на будинок АДРЕСА_1 , власник ОСОБА_3 . Додаткові дані: архівний запис №89722-41 від 16.09.2000 заб.3.

Витребувати у АТ «Ощадний банк Україна» копію повідомлення б/н від 21.03.1992 відділення Ощадбанку м. Знам`янка Кіровоградської області, на підставі якого зареєстроване обтяження - заборона на нерухоме майно реєстраційний номер 7214125 на будинок АДРЕСА_1 , власник ОСОБА_3 . В разі відсутності вказаного повідомлення надати інформацію, наявну у відділенні, щодо підстав вказаного обтяження.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Копію ухвали надіслати для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет:http://zn.kr.court.gov.ua/sud1107/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу, іншим учасникам разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Український В.В.

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117960483
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —389/788/24

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Український В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні