Ухвала
від 28.03.2024 по справі 619/2092/24
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 619/2092/24

провадження № 2/619/747/24

УХВАЛА

28 березня 2024 року м. Дергачі

Суддя Дергачівського районного суду Харківської області Овсянніков В.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 ; фактична адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_2 (фактична адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ) до Малоданилівської селищної ради Харківського району, Харківської області (62341, Харківська область, Харківський район, смт Мала Данилівка, вул. Ювілейна, буд. 5, код ЄДРПОУ: 04398790), про встановлення факту, що має юридичне значення та про визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

встановив:

19 березня 2024 року в провадження Дергачівського районного суду Харківської області надійшла вказана позовна заява.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України, віднесенадо предметної,інстанційної татериторіальної юрисдикціїсуду. Відсутні підстави, передбаченіст.ст. 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, а отже її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Виходячи з вимог ч. 4 ст. 274 ЦПК України, позовна заява підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Разом ізпозовною заявоюпозивачами булозаявлено вимогупро витребуваннядоказів,в якомуостанні просиливитребувати відприватного нотаріусаХарківського районногонотаріального округуХарківської областіКопил (Смоляної)В.В.копію спадковоїсправи №13/2023 заведеної справи після смерті ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Окрім цього, задля забезпечення повного та об`єктивного з`ясування усіх обставин, правильного і своєчасного ухвалення законного й обґрунтованого судового рішення виникла необхідність також витребувати копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 ., ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до положень ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно статті 84 ЦПК України, у випадках коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб які беруть участь у справі є складнощі, суд за їх клопотанням, зобов`язаний витребувати такі докази. Докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Таким чином, враховуючи обставини справи та суть позовних вимог, суд приходить до висновку, щодо необхідності витребування вказаних доказів у справі.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 187, 260, 274 ЦПК України, суддя,-

ухвалив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Малоданилівської селищної ради Харківського району, Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення та про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання по справі на 07травня 2024року о13годині 15хвилин у приміщенні Дергачівського районного суду Харківської області (вул. 1-го Травня, 63, м. Дергачі, Харківська область).

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Копил (Смоляної) В.В. (місцезнаходження: м. Дергачі, вул. Сумський Шлях, буд. 30):

- копію спадкової справи №13/2023 заведеної після смерті ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

- копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 ., ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Зобов`язати виконавців цієї ухвали суду надіслати витребувані судом матеріали (інформацію) до Дергачівського районного суду Харківської області (Харківська область, місто Дергачі, вулиця 1 Травня, 63 та наелектрону адресу:inbox@dr.hr.court.gov.ua) до 07 травня 2024 року.

Попередити про відповідальність за невиконання даної ухвали, передбачену ст. 84 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу право подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали, з дотриманням вимог ст.ст. 178,191 ЦПК України. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу право подання відповіді на відзив відповідача до початку розгляду справи по суті з дотриманням вимог ст.ст. 178,179 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу право подання заперечення на відповідь позивача до початку розгляду справи по суті, з дотриманням вимог ст.ст. 178,180 ЦПК України.

Відповідно до ст. 192 ЦПК України у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair/sud2010.

Копію ухвали, копією позовної заяви та копії доданих документів надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. С. Овсянніков

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117961476
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —619/2092/24

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Овсянніков В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні