Ухвала
від 28.03.2024 по справі 943/437/24
БУСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер №943/437/24

Провадження № 2-о/943/110/2024

У Х В А Л А

судового засідання

28 березня 2024 р. м. Буськ

Буський районний суд Львівської області

головуючого судді Кос. І.Б.,

за участю секретаря судового засідання Дутки С.І.,

з участю присяжних Ростикуса П.Б.,

Залужного В.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Буську цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатної та встановлення опіки,-

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 звернувся із заявою про визнання його матір ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання з`явився, направив заяву про слухання справи у його відсутності, просить призначити судово-медичну експертизу, щодо підтвердження психічного захворювання.

Представник заінтересованої особи Буської міської ради Золочівського району Львівської області в судове засідання не з`явився, явку свого повноважного представника до суду не забезпечили, жодних клопотань та повідомлень не надходило.

У відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Як вбачається із медичного висновку ЛКК № 136 від 23.02.2024 року, ОСОБА_2 , 1953 року народження, має діагноз: «психічні розлади внаслідок органічного ураження г/мозку змішаного генезу з вираженими когнітивними та емоційно-вольовими розладами, стійкою тривожно-депресивною симптоматикою, інтелектувально-мнестичн. зниженням до рівня деменції.» Потребує постійного стороннього догляду.

Відповідно до довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією № 373453 серії 12ААГ, ОСОБА_2 має другу групу інвалідності, причина інвалідності загальне захворювання, висновок про умови та характер праці пенсіонер по віку в домашніх умовах потребує контролю.

Відповідно до ч. 1 ст.298ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Враховуючи, що встановлення психічного стану ОСОБА_2 необхідні спеціальні знання в галузі психіатрії, суд вважає за необхідне призначити в справі судово-психіатричну експертизу.

Крім того, слід роз`яснити сторонам положення ст. 109 ЦПК України, відповідно до якої у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

У відповідності до п.5 ч. 1ст. 252 ЦПК Українисуд вважає за доцільне зупинити провадження в справі на час проведення експертизи.

Керуючись ст.ст.109, 247, 252,259,260, 298 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Буської міської ради Золочівського району Львівської області про визнання фізичної особи недієздатної та встановлення опіки, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 психічним розладом?

2. Чи може розуміти ОСОБА_2 в силу свого психічного розладу здоров`я, значення своїх дій, керувати ними та передбачати їх наслідки?

3. Чи потребує ОСОБА_2 опіки та призначення над нею опікуна?

Проведення експертизи доручити експертам Львівської філії судово-психіатричних експертиз за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 95.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384,385 КК України.

Надати для проведення експертизи: матеріали цивільної справи Єдиний унікальнийномер №943/437/24, Провадження №2-о/943/110/2024.

Роз`яснити учасникам процесу положення ст.109ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду Львівської області протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Суддя: Кос І. Б .

Присяжні Ростикуса П.Б.

Залужного В.Б.,

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117962589
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатної та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —943/437/24

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Кос І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні