Ухвала
від 27.03.2024 по справі 941/272/24
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 рокусмт ПетровеСправа №: 941/272/24 Провадження № 1-в/941/63/24

Петрівський районний суд Кіровоградської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

представника Петрівської ВК-49 - ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Петрове Кіровоградської області справу за поданням в.о начальника Державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тетієв Київської обл., українця, громадянина України, з середньою-спеціальною освітою, не одруженого, не працюючого, мешканця АДРЕСА_1 , засудженого вироком Печерського районного суду м. Києва за ст. 187 ч 4, ст.115 ч.2 пп. 6,12, ст.70 ч.1 КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, -

ВСТАНОВИВ:

На адресу суду надійшло подання в.о. начальника Державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про можливість встановлення адміністративного нагляду строком на 2 (два) роки відносно засудженого ОСОБА_4 мотивоване тим, що 02.05.2024 року з Державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» звільняється засуджений ОСОБА_4 ,який за час відбування покарання в місцях позбавлення волі зарекомендував себе як порушник встановленого порядку відбування покарання, засуджений за особливо тяжкі злочини, неодноразово раніше судимий за умисні злочини, своєю поведінкою не довів свого виправлення та залишається небезпечним для суспільства, тому з метою попередження рецидивної злочинності та адаптації засудженого в суспільстві адміністрація ДУ «Петрівська виправна колонія (№49)» звернулась до суду з даним поданням.

Представник адміністрації Петрівської ВК-49 в судовому засіданні подання підтримав в повному обсязі.

Засуджений ОСОБА_4 в судовому засіданні щодо задоволення подання не заперечив.

Заслухавши пояснення представника Петрівської ВК-49, засудженого, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

24.06.2011 року ОСОБА_4 засуджений Печерським районним судом м. Києва за ст. 187 ч 4, ст..115 ч.2 пп. 6,12, ст.70 ч.1 КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна.

У минулому ОСОБА_4 був судимий:

02.03.2004 року Тетіївським районним судом Київської області за ст. 185 ч. 3, ст. 75 КК України до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки;

21.07.2004 року Тетіївським районним судом Київської області за ст.185 ч 3, ст.71 України до 3 років 6 місяців позбавлення волі;

29.12.2008 року Тетіївським районним судом Київської області за ст. 309 ч.1, ст. 75 КК України до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

За час відбування покарання в установі засуджений ОСОБА_4 характеризується негативно, допустив 263 порушень вимог режиму відбування покарання, за що притягувався до дисциплінарної відповідальності правами начальника установи. Порушене виражались у порушенні розпорядку дня, порушенні режиму відбування покарання, не виконанні законних вимог адміністрації, не виконання вимог ч.5 ст.118 КВК України. 2 рази був поміщений до ДІЗО. Стягнення не погашені у встановлен законом порядку. Заохочень не має. До позбавлення волі не працював. По прибуттю до установи не був працевлаштований. До праці має негативне ставлення. В категоричній формі відмовляється від виконання робіт з благоустрою установи, або намагається перекласти їх виконання на інших засуджених.

Засуджений за час відбування покарання в місцях позбавлення волі зарекомендував себе як порушник встановленого порядку відбування покарання, на шлях виправлення не став.

Згідно п."б" ст.3 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів до позбавлення волі за умисні злочини, якщо під час відбування покарання їх поведінка свідчила, що вони вперто не бажають стати на шлях виправлення і залишаються небезпечними для суспільства.

Згідно ст.6 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд встановлюється у визначеномустаттею 5 цього Законупорядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Таким чином,враховуючи,що ОСОБА_4 засуджений за особливо тяжкі злочини, а також раніше судимий за умисні злочини, під час відбування покарання своєю поведінкою не довів свого виправлення та залишається небезпечним для суспільства, суд приходить до висновку, що відносно ОСОБА_4 слід встановити адміністративний нагляд строком на 1 (один) рік, з застосуванням обмежень, передбачених ст. 10 Закону України «Про адміністративний нагляд за особами звільненими з місць позбавлення волі».

Враховуючи вищевикладене, керуючись п."б" ст.3, ст.10 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", -

ПОСТАНОВИВ:

Подання в.о. начальника Державної установи «Петрівська виправна колонія (№49)» про можливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_4 - задовольнити частково.

Встановити адміністративний нагляд на 1 (один) рік відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,та встановити такі обмеження:

1) зобов`язати прибувати в період з 07:00 до 12:00 години 1,2,3,4 суботи кожного місяця до співробітника поліції, який проводить реєстраційну відмітку;

2) заборонити відвідування барів, ресторанів, кафе, магазинів та інших громадських місць, де алкогольні напої реалізуються на розлив, а також вокзалів та аеропортів без відповідного на те дозволу з регіонального відділення поліції;

3) заборонити вихід з будинку (квартири) в період з 22 год. по 06 год.;

4) заборонити виїздити за межі пункту проживання на постійне або тимчасове перебування без письмового дозволу керівництва поліції. В разі необхідності виїздити за територію пункту проживання піднаглядний зобов`язаний письмово попередити керівництво поліції про мету, термін, точну адресу знаходження, отримати дозвіл, маршрутний лист в якому зробити відповідні реєстраційні відмітки.

На ухвалу може бути подано апеляцію протягом 7 діб до Кропивницького апеляційного суду, через Петрівський районний суд.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117965884
СудочинствоКримінальне
Сутьможливість встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Тетієв Київської обл., українця, громадянина України, з середньою-спеціальною освітою, не одруженого, не працюючого, мешканця АДРЕСА_1 , засудженого вироком Печерського районного суду м. Києва за ст. 187 ч 4, ст.115 ч.2 пп. 6,12, ст.70 ч.1 КК України до 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна

Судовий реєстр по справі —941/272/24

Ухвала від 03.05.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Кабанова В. В.

Ухвала від 25.04.2024

Кримінальне

Кропивницький апеляційний суд

Кабанова В. В.

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні